det va det här med Facebook . .

Facebook är ett knasigt fenomen som de flesta är drabbade av. Det handlar om att söka upp vänner från förr och nu sedan "adda" dem. Reglerna är enkla. Ju fler kompisar man har desto populärare är man och desto mer omtyckt! Har en person du är lite intresserad av mer än 150 vänner är det bara att köra på - det här måste vara ett kap!

Pratar just nu med en MSN kompis om det har med facebook-fenomenet. Han hävdar att han inte vet vilka som "requestar" ibland. Hej hallå - klart att man känner igen dem som man blir addad av? Men när jag tänkte efter en gång till kom jag fram till att jag hört detta tidigare . . av just en kille . .

 Enligt någon (ja det va  inte i aftonbladet jag läste det här . .) så fokuserar tjejer mer på relationer än killar. Detta ger sig i uttryck redan i unga år. Killar fokuserar till störe grad på PRESTATION, ofta fysisk sådan. Är du bäst i klassen på att fotboll intar du den rollen osv  (bland killarna). Tjejerna kanske inte ser det här på samma sätt?

Bland tjejer däremot står RELATION högre upp på prio. listan. Här är man ofta någon genom relationen till andra. (Generalisering jao ..) Man vet vem som är populär, vem som har många vänner o.s.v. Detta tycks ju somsagt följa med ända upp i facebook-åldern.

Summan av mitt svammel sent en tisdagkväll är därför:

Tjejer addar "allt och alla" på facebook i större utsträckning än killar för att få bekräftelse. Killar får därför oftare requests från folk de inte vet vilka de är . . fastän tjejerna vet vilka de är, men som de kanske inte ens skulle "heja" på om de sågs live!



(och för alla som vill adda mig stavar jag utan H .. haha)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0