"Så se på mig åhå när ljuset blir till mörker"

(En timma för tidigt till mitt pass på Friskis & svettis)

- Men du kan ju gå på båda passen, det finns unga som går på Ki/balans också! svarade funktionären och försökte sudda bort min skeptisism. Jag börjar fundera på hur fysiskt jobbigt det skulle bli att gå båda passen. Det kan väl inte vara för jobbigt om hon tror jag fixar båda? Balans övningar . . ?

Sagt och gjort. Jag hamnade alltså på det barfota grundade passet ki/balans. Ett pass jag inte lockats till innan p.g.a (eller kanske tackvare) yogan vi hade på IV-valet, just här.

Vi står i en cirkel mitt på golvet. Jag och en massa tanter (främst). Persinnerna är nedfällda och små färgglada ljus brinner för att skapa en harmonisk stämning i salen. Jag inser att JAG är den enda som har jympaskor . . jag viskar diskret till tanten bredvid "är det en fördel att inte ha skor?"

- Hon rekommenderar att vi ska vara barfota, men jag tycker det e lite kallt så jag har strumpor, viskar hon och ler en blygt leende tillbaks.

Jag tar av mig skorna och gömmer vattenflaskan. Nu följer ett slags gungande, tyngden över på ena sidan, och sedan på den andra. Elefant jorden dunsar mot den gröna gymnastikgolvet.
Kina inspirerad musik. Redan efter femton minuter börjar jag bli otålig . .
Det är DÅ jag ser  henne!!
Tanten jag sett för några år sedan på ett medel-pass. Hon i turkos jympadräkt, med svarta "kalasbyxor" och USA-sockar . .  över detta har hon en liten blus  knuten strax under bysten.
Ett par glasögon skymtar i det väl tupperade håret. Kvinnan är i alla fall mellan 50-60 år och dräkten gynnar inte kroppen minst sagt. Hon utför rörelserna graciöst  och verkar nästan lite borta i det blå.
 Under "hägerrörelsen" och "regnbågsrörelsen" skvallpar dock gäddhänget i otakt, men  hon gör det fint. Jag tror hon låtsas att hon är en balettdansös . .

Passet segar sig fram. Jag hittar verkligen ingen inre ro. Jag vill inte = jag kan inte, konstaterar jag.
Tillslut har det gått en timma! Värmeljusen släcks, och de elektriskt skrikande lamporna blinkar igång.
 Jag stannar kvar, och ledaren för nästa pass samt deltagare kommer in i salen. Balettdansösen som påminner mig om flodhästarna i Disneys "Fantasia" smaskar på ett äpple i andra änden av salen. Hon ska köra nästa pass också!

Uppslutningen blir minimal. Enbart 10 personer! Jag funderar på om det är för att han, ledaren inte e bra. Jag har tränat på hans pass tidigare, för jag minns att mina love handels inte kunde mäta sig med hans.

Vi kör igång, uppvärming!  Jag joggar yttervarv medan dansösen lixom smyger längre in ringen.
 Det är väl här nånstans det börjar. Ledaren gör rörelser i takt med snabba tempolåtarna. Ghostbusters dånar över hallen. Ledaren gör rörelserna överambitiöst samtidigt som han hojjtar.
Det gör inte hon. Hon verkar verkar fortfarande befinna sig runt svansjön!  Eller . . det känns lite som om hon är en drogad Ferdinand och vi andra är tjurarna som kämpar för selektionen till tjurfäktningen (läs kampen om att göra rörelserna mest ambitiöst och samtidigt inte se trött ut!) Jag försöker att inte titta alltför mycket på ledaren för där nånstans vet jag att hon, att den turkosa sparkdräkten skymtas i vitögat, och jag vet att jag är en millimeter från att brista ut i skratt!

Och så  blir det . .  i senare övningar går hon omkring lite som hon vill i ringen. Hon gör sina egna rörelser, rör på fingrarna graciöst. .snurrar lite . . lunkar lite hit och lite dit. gaaaaah - att ingen annan ser! Är det bara jag? Musiken är på hög volym - och tur e väl det! Mitt skratt drunknar. Hon verkar vara i en helt annan värld. Rörelseglädje - vilken passande slogan! Jag försöker inte hamna bredvid henne. Gaaah! Sluta tyck att scenariet är roligt! säger jag till mig själv, vänligen men bestämt!  Det är inte roligt! sluta skratta!! 

 Dags för styrkeövningar! Hon lägger sig på mattan och rör sig minimalt medan munnen formar sig till ooohh och aaaaaahhh! Hon verkar nästan tro att hon är sexig!

Streching!
 Det HÄR måste väl vara hennes styrka iaf! Hon har ju strechat i två timmar nu tänker jag elakt . . mycket riktigt! Den turkosa sparkdräkten ser ut att trivas som fisken i vattnet. Det lyser "se på mig" Hon sträcker på sig, och tänjer försiktigt, försiktigt  (vem vet annars kanske sparkdräkten hade spruckit?) 

Vi samlas runt ledaren för information och ännu mer streching. "Min vän" tar fram ännu ett äpple och börjar tugga i sig det febrilt, samt vattenflaskan med sugrör till!
Vi är snart klara, en enda strechövning kvar, . . då säger hon:

- Jag går nu!

öhh . . ja . . vi andra ska gå om tre minuter också . . bara för ett ytterliggare "se på mig" hinner jag tänka innan Ledaren förvånat säger:

- Okej . .  hejdå!


 Det är det här som är det fina med Friskis & Svettis! Hur stor är sannolikheten att få uppleva ett liknande scenario på exempelvis World class och allt vad gymmen heter . . naae här kör vi äkta rörelseglädje :)   Min vän Anna sa nångång "Du e alltid med om så sjuka grejjer" Men det är jag inte, men jag råkar bara se dem :)

Kommentarer
Postat av: Marie

Hej!
Tack för kommentaren på bloggen...
Det finns en hel uppsjö med shyssta nätaffärer, även om det är jättemysigt att klämma och känna på allt innan man shoppar så kanske man inte alltid har möjlighet...

Så..

www.scrapandgiftcorner.se -asgrym!
www.octoberstamps.se - levererar typ en-två dagar efter beställning!
www.minneskatten.se
www.scrappiz.se
www.papprika.se

Om du är nyfiken, letar inspiration eller behöver tips, råd och hjälp så kan jag tipsa om att gå med i forumet www.pyssel.net alla är jättetrevliga och väldigt hjälpsamma. Det är de som fått igång mig på allvar.. Lycka till!

2007-01-17 @ 10:04:18
URL: http://www.backhall.blogg.se
Postat av: Maria C (vikarie-nörd på Garnison)

Hehe... en så otroligt klockrent situation, hysteriskt skrattframkallande. Hade gjort allt för att få vara en liten flugskit på väggen och beskådat detta skådespel... turkos som är min favoritfärg och allt :)
Då jag glatt tillhör skaran som går på WorldClass kan jag bekräfta dina tankar om att det ALDRIG skulle kunna hända där, hemskt synd iof.

Ha det bra

2007-01-23 @ 18:25:30
Postat av: Em

Jo men det är det nog... =) man kan ju bara inte sluta titta!
Pratade med en tjej som är ledare för intensivpasset på söndagr när jag står i receptionen på Friskis om denna dam. Och vi skrattade gott. Men så berättade hon att hon har ju även rygg-pass och på ett av dessa vara det en man som hade ringt till Friskis innan passet började och talat om att han inte kunde komma den dagen! Hallå!!1 Hur tänker folk! Hjälp liksom!

2008-03-17 @ 10:30:41
URL: http://emeliepeters.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0