in charge

Helgen har vart lugn! Jag har inte haft några "måsten" alls! Skrivit lite brev, fixat m.m.
Igår skulle jag gå ut en sväng, men kom på att jag kunde lika gärna gå på Lidingö, och titta på löpare samtidigt! På Lidingö var det minst sagt lerigt! Ställde mig vid upploppet, så töntigt men jag blir verkligen berörd när löparna kommer in mot mål! Man ser verkligen hur de kämpar . . kanske blir det extra uppenbart om man själv varit där. En halvklassiker (hälften av alla originallopp) vore logiskt som nästa steg här, men det känns lite "halvt" även om det är längre sträckor än Tjejklassikern.

Rörelseglädje var det idag med. Skanstull. Oh jag kunde inte sluta le. Ledaren mimade till varje låt. Det bör kanske nämnas att han själv var runt 50, men det roligaste av allt var att han inte kunde texterna helt och hållet. Därav såg det ganska roligt ut eftersom han fortsatte mima som en 5 åring till en engelsk text.

 Låtarna som var en salig blandning mellan ABBA, Carola och den där ukrainska gruppen som var med i Eurovision Song Contest 07. När den låten spelades skrek ledaren: Men har ni INTE sätt musikvideon? Dom gör exakt så här!
Uppenbarligen var det effektivt för jag blev mer utmattad än vanligt. Bastade och åkte hem för att laga mat, men vatten hade kommit emot "spisen" när jag tidigare diskat. Vad som då sker är att strömmen i hela lägenheten går när man sätter på plattorna. Ett problem som löser sig självt efter ett dygn enligt Stockholms studentbostäder. Därav det blev enbart olivciabatta och te till kvällsmat. Lite snopet ;)

Imorgon börjar vår andra kurs. "Medicinskt vetenskap och etik". Förväntningar är höga då första kursen var så dålig. (ej innehåll, men arbetsnivå samt organisation). Två personer klarade duggan, och jag är skapligt säker på att jag inte är en av dem. Informationen ang. uppsatsen var även det katastrofal. Vi fick mkt kritik under opponeringen i fredags. Kritik som inte var direkt befogad om man ser till förkunskaperna . .

Ser ut som vi kommer gå 1 h längre varje dag dvs 9-17 . . Om man har tur hinner det blir mörk innan man kommer hem också :)  . . Jag har verkligen laddat batterierna denna helg iaf!

På torsdag blir det antagligen besök från Göteborg och på lördag kommer Mamma!

Ciao!


Onsdag, Torsdag?

Uppsats inlämnad, och pulsen har gått ner till normal nivå - skönt! Hällde i mig en hel del kaffe imorse! Första gången i hela mitt liv som jag har kaffe hemma! Så nu slipper man ta med sig det när man kommer :)

Tog en sväng till Sickla köpkvarter. Med PLUS s inslag från gårdagens TV i bakhuvudet. Gavlar ökar försäljningen upp mot 40 % och stora korgar med olika färger på artiklarna liksom kryddor i Oalfabetisk ordning likså. Så lurar vi köparen! INTE!


Skulle köpa en dammsugaren jag "tittat ut" typiskt nog var den ju slutsåld på Giganten. Slutsåld var även griffeltavlan på granit. Min nuvarande håller inte måttet (någon har vart där med stålull också!).
 Superbra att skriva mantran på till sig själv, eller tråk kom-i-håg om man hellre känner för det!


image334

Ikväll blir det favvosoppan och Mia & Klara på SVT!

aajuste får man tipsa om en bok? Jag har inte läst DEN, utan bara recensioner. .men lurar på´t.


frukt & grönt

Sparrisar på kokning och den gula guldet har  ä n t l i g e n kommit till frukt & gröntavdelningen på ICA. Vi applåderar och ger höstdepressionen en knytnäve med det!

image333

Kvällspromenix!

image321
Sickla strandpromenad

image322
sickla strand med Hammarbybacken i bakgrunden

image323
sickla beach café  :)

image324
Sickla kanal

image325
mot högre höjder . .

image326
ett tiotal rådjur vid foten av backen

image327
utsikt mot stan

image328
ojoj . . här kom jag inte längre . .

image329
. . . inte här heller . .  (genväg som blev senväg)

image331
Sickla sluss

image332
hemma!

Linköping

Har vart hemma i Lkpg en kortis för att fira mamma och för  arbetsdag i ÖSIF. Mötet var förlagt till Sätravallen.
 Det var verkligen år och dagar sedan man var där! Minns när vi var där med "Fritidsklubben" och tältade och gick spökvandring. Det var även här min bror fick något slags cred för att han skötte triangelköket så fint av ledarna, någon åt chips i tallrik med cola till frukost och någon råkade sätta sig på en chipspåse inne i fyrmanstältet som var omgjort till discolokal av några tjejer i 11 års åldern. Stället var som tur upprustat sedan dess! Vi åt god mat och spånade på framtida planer och gick en promenad i det soliga höstvädret! Positiv känsla!

image320

Offer för PR kupp?

" I samband med lanseringen av nya albumet "Tillbaka till samtiden" samarbetar Kent med Sony Ericsson. Bland annat kommer den nya singeln "Ingenting" som släpps i butik 17 september att först finnas tillgänglig för dem som köper en ny Sony Ericsson Walkmantelefon. Detta sker 24 timmar före singeln finns tillgänglig för försäljning.


Senare i höst kommer det även att lanseras en exklusiv Kent-edition av den kommande mobiltelefonen W910. W910 Kent-edition innehåller nya albumet "Tillbaka till samtiden", mobilteman, bakgrunder och unika ringsignaler. Det kommer även att finnas möjlighet att vinna biljetter till de redan nu utsålda konserterna.

Dessutom är var hundrade telefon signerad av hela bandet. "+ Jag behöver verkligen en ny telefon (jag har ju observerat och undersökt marknaden ett tag nu. Min LG är 3 ½ år och SEGAST i världen!)
+ Jag dras till tuggummirosa telefoner, fast jag vet att det inte är hållbart - det här är ju då ett bättre alternativ.
+ Jag kan fota spontanbilder
+ Lyssna på mp3 OCH radio närsom! Jag slipper fjortisarna som lyssnar på musik HÖGT på T banan.


- Jag är ingen Sony Ericsson beundrare alls. Jag har alltid haft en Nokia lr. LG. Vi mot dom. Det här skulle innebära någon slags konvertering, och det känns.
-  Sony Ericssons telefoner är fula över lag
-  Svåra? De jag har stött på: små knappar, rörig display . .
-  Verkar bli slitna fortare än Nokia (utsidan)
-  Den lär ju inte vara jättebillig, dessutom lär den inte finnas med kontantkort som jag förespråkar, om jag inte låser upp den dyrt . .
-  Jag blir offer för hela PR idén . .

image317

Vilken tur att den inte släpps förrens om 1 mån, då kan jag överväga det här noga . .

Kommentarer välkomnas från Sony Ericsson-anhängare liksom ickeanhängare . .

Någonting om ingenting

Här är den! Låten som kommer spelas tokmycket framöver . .Jag hette Putte som barn, va!

SVT är bra på dokumentärer. Riktigt bra. Följande dokumentär/serie från ett snickeri i Norrköping fanns långt innan  fyrans "I en annan del av Köping" var påtänkt. Året var 1993 och sedan dess har framförallt pappa pratat om dokumentären och dragit fräckis-skämtet! Mina vaga minnen av dokumentären har väckts till liv :) ENJOY!

När det är 03.30 min kvar klippet är det dags att spänna örona för fräckis-skämtet!Saturday wait

Igår passade jag på att handla efter träning (F&S i samma lokal som köpcenter i Skanstull) När jag går förbi en bokhandel mot ICA sitter Björn Hellberg där vid ett bord, strategiskt placerad för att kunna signera sina böcker.
 
Det var bara det att stackarn satt ensam vid bordet! Alla stockholmare stressade obemärkt förbi honom. Ohh nej! Han log medlidsamt mot mig, flackade sådär med blicken som han gör ibland och jag tänkte "vad ska jag säga?! Tennis..? hallå? nått!! "
När jag passerat spärrarna på ICA kom jag ju att minnas! Att jag en jul bad att få hans bok signerad och undanlagd eftersom jag jobbade under hans visit på bokhandeln i Linköping! Jag hade lust att springa tillbaks till farbrorn med ögonen - förlåååt!!  Men tycka-synd-om-syndromet höll inte i sig alltför länge denna gång, och jag tog T banan hem efter att ha trängts en stund på ICA. Jag kunde ju iaf sagt "hej" . .


chimpanser smartare än studenter på KI?

En av förra veckans föreläsare, ingen sov under den föreläsningen kan jag säga - SHOW!


Promenix & plugg

Dagarna går hur snabbt som helst just nu, och jag känner att jag nästan inte hinner med! Idag hade vi ny utgångspunkt i PBL arbete, samt föreläsning på efm om psykisk ohälsa (hur mkt de kostar samhället samt info om det största sjukdomarna) intressant! Vi pratade även lite om fy aktivitet, och hur det är förebyggande vad gäller depression osv . Intressantare än de senaste föreläsningarna som mestadels har handlat om global health, ofta centrerat till utvecklingsländer (sanitet, epidemier, ekonomi . . )

E och jag tog "sällan" från skolan som vanligtvis numer, till Gullmarsplan. Vid slussen tyckte jag jag såg en rotaractare från Linkan från T banan! Jajjemän! Andreas råkade dessutom bo på hotellet 100 m härifrån! Galet! Så vi har vart ute på en kvällsprommis nu vid vattnet!

Imorgon kväll ska jag till Enskede och Caroline. Matlagningskväll som förr i tiden hemma i Lkpg :) mys ska det bli!

Gasque at KTH

Gårdagens utekväll började på "Storstad" vid Odenplan, vi var flera i klassen som möttes upp där för att sen ta taxi till lokalen på KTH området. Där möttes vi av en lite yngre medelålder än på Storstad. Jag och Emelie hamnade mittemot varandra o socialiserade med folk från flyg sektionen, men även folk från SU var på plats. Dessvärre tyckte jag själva middagen var sådär, panacottan var rinnande och på borden låg tallrikar med värmeljus på - hallå!

Med det följde sånger, jyckel & äggätande.. Nu hoppas vi på att kvällens sittning inte blir höstens händelse, då vi inte har biljetter. Ikväll blir istället förhoppningsvis restaurang med mamma o pappa . . och det är ju inte helt fel heller :)

De är påväg just nu! De ska ringa o väcka mig, men jag är uppe pigg och inte alls alltför förvånad över vad aftonbladet skiver idag i "fallet Madeleine" Jag har sedan i somras följt föräldrarnas blogg (www.findmadeleine.com) och redan i juni sa jag "inte stod rätt till" med det här fallet. Alla oskyldiga tills motsatsen är bevisad . . men frågan är om den inte är det snart?
72253-312

image318
                     foto: Jacob Michelsen

Bänkpapper & Banana Skids!

Idag pratade jag och några till i klassen om fenomenet "bänkpapper". Detta är något som tydligen inte existerar längre i den moderna skolan (?)
Så tråkigt var min spontana tanke! Det var ju verkligen mysigt att inreda sin lilla bänk och klä böckerna i fint papper noga utvalt för just det läsåret. Länge hade jag i minnet exakt vilka papper jag hade åk 1-5. I sexan hade jag dock inget papper i bänken, utan dekorerade hela det inre bänklocket med Banana skids papper som jag systematiskt samlade in från folk i klassen. (Det var under denna tid som Banana skidsen kom att bli mindre & klädda i ett plastigare omslag utan att mina fick betala ett öre mindre för det)

Då och då hade man sk. bänkstädning, och jag har för mig att Fröken spontankollade bänkarna ibland. Det gällde att hålla ordning! Böckerna låg i storleksordning med musikpärmen som stabil bas. I den lilla bokhögen låg en anteckningbok med fingerat namn. Det var egentligen en onödigt-vetande-bok. Istället för att skicka lappar (om helt ovesäntliga tjejgrejer) doldes detta av en sk. "extra mattebok" :) Här tyckte vi att vi hade manipulrat Fröken väl. I den "extra matteboken" stod HEMLIGA grejjer som att Mona som pratade vid Agenda-21 skåpet verkade skum till att tjejerna i 6:an frågat vad mina och Lottas illröda lackskor från Björn Borg kostade.

Det är lite av den här inreda bänk-känslan fast i något större format jag infinner mig i nu. Just nu är jag i skeendet att jag håller jag på att välja ut bänkpapper - och det vet ju alla att det är inget man gör över en natt . .

flower-power

72253-311Min enda dekoration just nu (det enda som jag fick plats med upp till Sthlm - en ihopfällbar plastvas från Designtorget! Det är enbart den som lyfter hela stället just nu :)

Man gör vad man kan! Annars finns här bara i princip en luftmadrass, lite kläder och laptopen (tur för mig att jag kan surfa på någon snäll/ovetande själs bredband) svt. se & sr.se I LIKE!

Ikväll blir det tvättstuga samt plugg (dugga & uppsattsskrivning, samt PBL fall)


Nu ska jag mumsa vidare på Findus frysmat (men faktiskt hyffsat gott och nyckelmärkt) På fredag blir det 3 rätters :)

Byebye!

when I leave

God Morgon!


KALLT! Just nu känner jag mig som Pappa Rudolf i "Sunes sommar" när han sovit i förtältet! Vaknade mitt i natten och skakade! Tog på mig hoddie, strumpor & mysbyxor! gaaah! br />
Kom hit igår vid 22-tiden efter att flyttat o kånkat på mina väskor hela kvällen. Fick smärre panik att jag inte skulle hämta ut nycklarna, då kundcenter stängde 18.30. Slängde mig i en taxi från slussen, och räknade kallt med att hinna. Tills jag inser att taxichauffören kör fel! humm . . 2 ggr! Några minuter kvar till stängning kom jag iaf till Hammarby Allé och SSSB s kontor! Fick reda på att lägenheten INTE var städ-besiktad! SURPRISE!

NU: hitta en affär och köpa frukost, läsa CORREN. Bor man söder om stan kommer den samma dag tydligen.

SEN: läsa klart artikel inför föreläsning idag. Det ska tydligen bli en SHOW av Hans Rosling! Vi är minst sagt förväntansfulla då äldre elever sagt att vi måste va där i tid eftersom de andra programmen kommer försöka få plats med!

Ha en bra Tisdag!

Café fåfängan!

72253-307
Vy in mot City!

72253-309
Lite vä. om lyftkranarna ska jag bo! Backen bakom är Hammarbybacken.

72253-308
Magnifik utsikt, men det blev lite kyligt efter glass tyckte lillebror.

Åkte till stan sen för att leta 80-tals kläder för A & T skulle på kräftis med tema. Vi hittade en färglad Benetton tröja på Myrorna! Sen vidare mot hötorget där det var "KANTARELL-REA". På stan mötte jag förövrigt 2 personer som jag gått i samma klass/kurs med samt Magnus Uggla. Jag har scorat ;) Annars går det bra . . färlägger min lilla karta med rosa tusch så jag vet vart jag har varit i stan :)


Ikväll vilar mig från alla intryck med kaktus-sorbé och LOKA smultron! Imorgon blir det lite plugg och träning . .

RSS 2.0