Limepaj



Här kommer receptet på kanske den godaste pajen som finns! Söt syrlig och väldigt fräsch!

200 gram digestivekex
100 gram smör
3 limefrukter
1 burk sötad kondernserad mjölk
3 dl vispgrädde

glasyr:
1 lime
3 msk vit sirap

Sättugnen på 200 grader. Lägg kexen i en plastpåse och smula och stöt sönder dem med en kavel. Lägg smöret i en kastrull och smält det på svag värme. Häll i kexsmulorna, och blanda med smöret. Häll smulblandningen i en pajform, platta ut så att det täcker botten. Sätt in pajbotten i ugnen i 10 minuter. Tvätta limefrukterna, och riv av skalet. Dela limefrukterna och pressa ner saften i bunken med skalet. Häll i kondenserad mjölk och blanda till jämn smet.

Häll grädden i en annan bunke och vispa tills grädden blir tjock. Vänd ner den vispade grädden i limeblandningen. Häll smeten i pajformen. Sätt en bit plastfolie över och låt stå i frysen minst 4 timmar.

Ställ pajen i kylskåpet 30 min innan serveringsdags!

Gör då glasyren. Tvätta limen som är kvar. Riv av det gröna skalet. Dela limen och pressa ut saften. Blanda saften, det rivna skalet och sirapen och bred sedan över pajen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0