en timme
be till spenatguden - det hjälper . .


 .  .  fråga Viktor som bestämt ville göra spenatsoppa här om dagen (och jag tyckte vi skulle laga en helt annan rätt)

Jag säger:

- okej, nu lagar vi det recept som kommer upp på den sida du säger!  ( jag hämtar "Vår kokbok")
- 390

på sidan 390 finns ett recept av 1200 st - spenatsoppa!


 

Så här kommer det bästaste receptet (det blir suupergott!)

ca 500 g fryst hackad spenat
1 liter vatten
2 grönskasbuljongtärningar
2 msk vetemjöl
1 ½ msk margarin/smör
salt & peppar

+ kokade ägg

Koka upp drygt 9 dl av vattnet + tärningarna. Lägg i spenaten otinad. Rör ut mjölet med resten av vattnet. Häll den i soppan, koka 3-5 min. Tillsätt fettet och kryddorna. Man kan blanda i mjölk eller grädde här. (Jag tar alltid creme fraice).

Servera med creme fraice och kokta ägghalvor!