recovery

 

Följde med J till stallet  och  sen filmmys hemma hos mig! Nu är jag TRÖTT. Lyssnar på regnet och J skriver av mitt cookierecept!

Bakade som en tok igår!! så idag va jag alldeles yr, vilket Tessans pojkvän fick uppleva! :) Stod säkert o pratade i flera minuter med han o jag inser att jag trodde han var ngn annan!! Gud va pinsamt!! Jag brukar verkligen ha koll sådär! Men jag fattade inte varför han inte fått ett mejl "Nae men det kanske har hamnat bland skräpposten" tills jag insåg att det va ju fel person! :) haha . . lite stressad där . .  SORRY!

Dagens!

Stekta aubergineskivor

Skär auberginen i skivor, lägg dem på hushållspapper och salta på dem (saltet gör att överflödig vätska svettas ur)
Panera skivorna i en blandning av vetemjöl, paprikapulver, salt och peppar.
Stek i olivolja, servera med en supergod röra/sås bestående av 1 dl olivolja, en halv citrons saft och hackad bladpersilja!

 

en doft av liljekonvalj . .

 NJUT av försommaren!

72253-224

rabarberbud!

Idag hängde en påse rabarber på dörren när jag kom hem! Gissa om det blir paj nu! Älskar sura rabarberpajer!
Men det får bli imorn eller på fre!

Ett tack till rabarberbudet :)

♥ Tilla

/ det gäller att ta igen på gungorna vad man förlorat på karusellen /


100 års jubileum

Idag har vi firat Östergötlands Idrottsförbund som fyller 100 år. På efm var det konsert med en blåsorkester från Tyskland. Repertoaren var lite enformig, men vi överlevde :)
"Snälla ta en sax o hjälp honom" (Jag syftar på dirigentens elakartade hockeyfrilla)
K  " haha . . eller . .vaddå? jaha en sån sax"
Sen var det invigning av en utställning, stipendieutdelning och gratulationer från olika förbund till ÖIF, vi i ÖSIF hade köpt en skål från Rejmyre (jao!) blir mer att damma för dem i hyllorna alltså . . . ;)
Sen var det mingel, därefter middag i Garden. Förrätten var min favvo. Mozarellaterrin lindad med parmaskinka på salladsbädd - I like! Kenneth och jag sänkte medelåldern lite grann kan man säga, men som tur var hamnade vi vid ett mkt trevligt bord vid middagen. Vid de "finare borden" socialiserade Pernilla Wiberg (+ bebis) landshövdingparet, Holmertz m.fl. Efter middagen var det bar + dans. Prioritet säng + te för mig istället! 

Artiklar om jubiléet här, här och här!


  image223

landet . .

72253-220


Efter lite påtryckningar och ett utnämnande som marshmallows-kännare kommer här ett marshmallows special i stundande grilltider:

Marshmallows ska grillas ca 30-40 min efter huvudgrillning, det är svårt att få optimal temperatur, men detta går lätt att reglera genom höjd, men det kan vara en fördel att slippa hålla spetten för hand.

De bästa marshisarna att grilla stavas FINI och kan köpa i väl sorterade affärer, ibland finns de enbart bland lösviktsgodiset, så häär ser de ut. Man bör se upp för sockrade marschmallows, (ett sockrat skal utanpå) bland de sämre hör även Haribos marshmallows dessa är väldigt kompakta och blir ofta lite "råa" inuti. Underskatta dock inte Willys vann damm marshmallows, trots den beiga utformningen tillhör de elitklass i detta sammanhang.

Marshisarna träs fördelaktigt upp på spett, och placeras på grillen. Var noga med att vända dem med jämna mellanrum. När marshmallowsarna börjar "svälla" ger detta oss en indikator på att processen börjar bli klar. Då är det bara att invänta en gyllenbrun yta (många är alldeles för fega i detta skede) Marshisarna skall vara nästintill för mjuka för att kunna sitta kvar på spettet. Fega inte!

Servera genast och glöm inte servett!

Kom ihåg: En ogrillad marshmallow, är en rå marshmallow!

72253-221

sommaren 2003 grillar med Mayté från Mexico.

vy från min balkong . .

72253-219

Första parkett då! gaaaahh! Jag försöker verkligen att tänka positivt. Jag får påminna mig hela tiden varför de gör de här, det är inte bara för att kunna väcka mig med oljud från grävskopa och annat oljud på morgonen!

747


på väg . .

Befinner mig någonstans mellan Sthlm och Lkpg! Jag föredrar tåg framför buss alla gånger helt klart!

Gårdagskvällen spenderades framför TV:n med A och T. Vi åt potatisgratäng, fläskfilé och bär med smält choklad till dessert! Dessvärre var ju inte Eurovision en lika stor hit, vilket resulterade i att jag somnade innan det var klart.
Idag blev det att skriva klart ett arbete och sen en sväng på stan, men jag insåg hur trött jag var så sen satt jag på centralen 1 h o kollade på folk (läs potentiella ficktjuvar)

Nu ska jag hem och ladda batterierna inför kommande vecka! Nästa helg ska jag på bankett!

So long!

Ciao! Tilla ♥


sthlm

Igår åkte jag upp hit till Sthlm. Tog en sväng på stan och letade efter ett visst plagg (klänning) som jag letat efter i både Sthlm och Gbg! I-landsproblem,  jag vet! 
Hälsade på Caroline som fått jobb på Marco Polo på Biblioteksgatan! Bra däär! Fin affär och trevliga kollegor hade hon! Tippsade om Urban Outfitters så det fick bli en sväng dit, sen blev det Lush och införskaffande av tvålen "Honey I washed the kids" till min bror och flickvän.

Inte lätt att hitta orden idag. . Sju timmar spenderades nämligen på Stockholms Universitet, och gav rejäl skrivkramp! Spärrprov kallas det .
 
Ikväll blir det således lugnt, bror känner sig lite krasslig annars hade det nog blivit en joggingtur! Vi får se om han vill hänga med ut på en promenix när han kommer hem! Sen blir det mys med schlager!

♥ Tilla


en av dagens sötaste . .

72253-218

Trädgårdsväska med verktyg för den lilla trädgården (läs balkongen)
Nu skinny tomato soup med krutonger , lat-mat numero UNO!

Finland

I fredags mötte jag upp ett tiotal personer på Continental, det var baguette och frukt-stund. Mellis ♥
Jag blev intervjuad och fotad för skolidrottens egna tidning . .
Sedan blev det buss och vi mötte de skolidrottare som kom med flyg från ARN. Mitt på dagen gick vi på båten och hade konferens. Fredagen handlade i princip om skoljoggens samarbete med barncancer fonden. En Profeesor i onkologi från Astrid Lindgrens BS pratade om olika barncancrar, och framsteg inom forskningen. Sedan var det arbete i smågrupper till sent på kvällen då det var buffé . . sushi, bläckfisk och serrano m.m. - I like!

På lördagen fick vi 2 h fritid, Beatrice, som jag delade hytt med (rep. Västmanland) gick och kikade lite på stan (Stockmann, Zara Zara!) Vi hann även med saluhallen och domkyrkan. Konferens på efm och 3 rätters på lördag kväll. Lite av firande då skoljoggen fyller 25 år i år!

De flesta som var med var ju som vanligt lärare i idrott och 50 +, hade gträffat en del tidigare men jag fann 2 st till som var under 30, varav den ena killen hade jag träffat för 5-6 år sedan på en ungdomskonferens på Lillsved.

Dialeker- ohh! Det är så skoj! Eftersom varje län hade skickat max 1 pers så var det blandning! På lördag kvällen var det lite sociala studier för mig, Bea o Alex. Vi konstaterade att 90 % var finländare på båten . . o att många verkade lite hum . . speciella :)

Idag var man liite trött men jag blev så glad när jag satt och fikade på Centralen (väntade på mitt tåg) och ser min KARIN går förbi, på väg till sitt GBG-tåg! Lite oväntat trots att jag visste att hon var i Sthlm denna helg! :)



image217

back to the 90 ´s . .

Igår åkte jag ut till OAKISLET för samåkning. Blev en guidning i mina gamla domäner. Ekholmsgården eller "gårn" var riktigt fin! Annat från baracken vi fick trängas i då de byggde upp hallen/gården efter branden! I cafeterian hängde några kort från min tid!! Rille och Koffe i sin champion-tröja på fest!

72253-216

Väl i Åtvid var det styrelsemöte & årlig halvseriös tävling, jag tog hem ett par finfina CAT strumpor i strl 45 så jag var lycklig! I år gick tävlingen ut på att översätta samhällen och stadsdelar runt Linköping från engelska till svenska!
Bra material där att så jag avslöjar inte allför många! Vilka är följande platser?

weak

caremountin

grease

spoon

newwedge
     


I beg your pardon-town <--- been there, done that  . .

Packa, fixa och promma nu ikväll! Imorgon bitti åker jag upp till Sthlm för att möta upp skolidrottsfolk på Hotel Continental . . sen ska vi vidare med Viking Line till Helsinki!

ciao!

RSS 2.0