på drift

 


en bra dag!

Vaknade tidigt imorse och fick massor gjort! Hämtade bla min statistiktenta som jag faktiskt nästan hade alla rätt på! oioo!

Efter lunch åkte mamma och jag till unnerstad gård, en inredningsbutik ute på landet! Såå mycket fint! Vi köpte rosenknoppar (torkade), en burk och  två doftljus "clean cotton". Efter det blev det en sväng till blomsterlandet för att inhandla lite fina vita tulpaner, gerbera och pärlhyacint!

Efter blominköpen fikade vi i Tannefors, billigt och bra på ett pensionärsfik med ful inredning.

Nu sushii?

   
bilder från unnerstad gård

http://www.unnerstadgardoinredning.com/

Ge mig sommar nu!"Snige, jag posar lite och så lägger vi upp bilderna på facebook sen". Bror och jag på Roxen en sen sommarkväll.Här har jag precis flyttat in i min nuvarande lägenhet. Tessan och jag hade bjudit in till ost & vinkväll.
Tur att vi fick skåpsluckorna utbytta där va? ;)A & J på skansen . . 2006 kanske?Bror + flickvän och mamma på landetPå promenix på landet! Mamma ser ut som ett litet troll :)Joisenpappisen sommaren 2008Carolinen sommaren 2008

mitt badrum före & efter


 innanefter!


saknar dock mitt badkar . .hylla IKEA, träkorgar från storerosa matta från himla
 


lyssna på klippet!

http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=1608427&BroadcastDate=&IsBlock=

Livet är bra konstigt . .

 .  .  och kan verkligen ändras på en sekund. Fick ett tråkigt mejl återigen nu på morgonen av en vän som vakar vid sin mammas sida. Tänker mycket på dem och hur orättvist livet är . .landet . .Miss nöjd?


hallen!Så kom då den nya dekoren! När jag jämförde den nya med den gamla förstod jag att mina gamla dekaler antagligen hade lite av ett produktionsfel alt för gamla vid leveransen. Bokstäverna hanmnade liksom på "fel sida" applikationspappret, men nu när jag visste hur det skulle vara kunde jag med lite våld fixa över dem på rätt sida  . . hum . . ja iaf. Så den dekalen jag satt upp var faktiskt min gamla (jag tog ett litet annat typsnitt på den nya)

Så är det någon som är lite intresserad av en välkommen-dekal färg latte strl ca 30-34 cm typsnitt futura (vimsadekor.se) så kan ni ju hojta till!

vanish.

UPDATE: lita inte för mycket på rosa om jag sägert´  . .

"ledig" dag!

Idag är jag ledig från praktiken. Jag har nu två patienter som jag har "mer koll" på. De jag har nu är nästan utskrivningsklara så det är inte så mkt direkt pyssel med dem mer än att ge antibiotika intavenöst, och dela tabletter. Den ena hade iofs vårdplanering igår, då var jag med, de tyckte patienten var citat "JÄTTEKUL", vi har blivit lite kompisar så att säga ;) Tror inte hon är kvar imorn, utan då får jag en nying som är lite sämre.

Idag började jag med massor av "fix" ringa samtal, posta brev . . åkte till pappas jobb därefter. Han vidimerade några kopior och jag trädde upp ett halsband snabbt. Väl hemma blev det en tråkstund med att öva lite på att räkna läkemdl.
 
Nu kommer strax en crendo-kille hit och tittar på min spis som är lite knas. I efm ska jag träna (hoppas på att få lite energi för den totalförsvann igår tror jag). Ska även förbi Lucullus och hämta ett paket från vimsadekor. Efter lite brev och ursäker skickar de mig nu en NY väggdekor, så vi får se om den kommer upp ikväll . . .  isf kommer bildbevis!

nya kuddarna!

Här är de nya kuddarna som min mamma sytt! Fina va?

lita på rosa?
Ja, efter handlingen insåg jag att Vanish fläckbortagningsmedel inte riktigt ingår i Nettos sortiment, så nu ska jag gå och köpa det för att sen tvätta mitt fina överkast, som ska bli helt kristallvitt snart igen! Enligt utsagor ska vanish vara lika bra som på reklamen, nu är det snart upp till bevis!!!

Joar åkte till fjällen imorse och sega jag hade ju totalt missat att lämna hans skidhjälm tidigare, men nu gjorde jag det igår innan jobbet! Skickade jag med ett "rese-mys-paket" med  en World of warcraft-tidning och hans favvochokladkaka. Fick ett sms här precis att tidningen var GRYM!

<3

Äntligen helg! Kom hem sent igår från praktiken i Motala. Första 2 dagarna gick vi med en undersköterska. Det gav mig nada, eftersom jag jobbat så i flera år. Vi tvättade patienterna och delade ut mat, bäddade etc . . blev ganska frustrerad över det. Man försökte mest snegla på vad sjusköterskan gjorde!! Så tillslut sa jag till att det inte var så jättegivande, men fick till svar att så är det ALLTID - man går 2 dgr med undersköterskorna för att lära sig hitta. Yes Yes sen var det bara att bita ihop och igår kom dagen jag skulle gå med min handledare. Jag blev lite besviken att hon inte läst min inlärningsplan, men det var ju kanske mer än väntat . . 

Det braiga var att jag fick göra saker! Jag fick ta lite venprov, adm antibiotika och ge intravenöst, dela tabletter samt ha ett ankomstsamtal och föra in det i Cosmic. Jag satt med datasystemet ganska länge, men jag tror verkligen det är bäst att lära sig hitta själv där . . det finns ju faktiskt lite logik :)

Jag tycker hygienen är dålig av det lilla jag sett hittilspå avdelningen! Har inte sett ett enda plastförkläde, (vore kanske lämpligt när man ger blodtransfusion?!) Det finns inga riktiga bra handfat. Tvålen och spriten är slut på sina håll. Har kan man nog få in ett förbättringsprojekt (uppgift) . . . jag måste tänka STENhårt nu på att inte påverkas!!

Det segaste var kanske att pendla hem igår vid 22 tiden, jag var helt slut, lite halvfulla fjortisar satt i bussen, samt att jag missade sluthållplatsen så att  chauffören blev arg på mig (jag var helt säker på att det inte var ändhållplatsen - och sover i bussar gör jag SÄLLAN). Han tvärnittade så att jag flög en meter och fick ont i armarna där jag tog i mig . . så sen var det en lite längre vandring än jag tänkt mig. . " Äntligen Fredag" stod det på bussen när den körde iväg i en hastighet av 180. So said I.

Nu är jag iaf ledig och vet inte riktigt hur jag ska lägga upp min dag . . det finns mkt jag skulle behöva/vill göra:

* diska
* skriva ett brev, skriva ett brev till vimsadekor.se som man ska AKTA sig för . .
* baka!!
* lämna tillbaks böcker på HUB som jag fått krav på . . ojoj
* handla mat + cykellås
* plugga njurar + lkm beräkning
* få in mina kläder i garderoben
*åka hem till ma o pa och kanske börja sy nya gardiner
* köpa träningskort & träna

* SLAPPA och göra ingenting!!!

födelsedagen!

Igår när jag vaknade fick jag först en present av mig själv! En trisslott! Dessvärre vann jag NADA på den . . men jag har ju ändå haft lite tur på sistone så det gjorde inte alltför mycket.
Vidare till skolan där jag först hade basgrupp och på eftermiddagen läkemedelsberäkning. Var hemma på kvällen eftersom jag skulle göra ngt med VPK. De kom en efter en och sa till mig att jag nog inte kunde ha mina pyjamas/slappomanbyxor längre . .  

Vi gick ner mot Drottninggatan, för att handla på Netto. Den som trodde det, trodde fel. För vi stannade vid Kniv & gaffel där de bokat bord. Vi åt massa god mat (jag tog sovlaki). Sen åt vi Ben n Jerry hos mig och jag öppnade paket. Jag fick ett strategispel som hette "Svea Rike". Peter läste igenom reglerna läänge, men speldag fick bli en annan dag!

Nu är jag 25 år, och det känns som Anna skrev i ett sms "nu kan man inte stoppa det längre".

SPA helg!!Matues porslin - de jag har hittils går i "sand" . .  fick denna kanna som jag bloggat om för länge sen av min bror igår!


Nu har vi kommit hem från badhotellet i Tranås, där vi SPA:t, och firat min 25 årsdag lite sådär i förskott. Vi har badat i ektunnor utomhus precis intill svartån, badat och bastat. Idag hade vi varsin massagebehandling. Igår kväll åt vi middag på hotellet, sen blev det choklad och cola framför tv:n på hotellrummet!

Jag fick även paket! En ring i vitguld med en aquamarin i som pappa gjort, porslin från mateus och fina kuddöverdrag som mamma sytt!

Nu har pappa och jag hämtat mitt vitrinskåp som ska upp! Det blir nog kanoners!

Nu är jag helt mör i kroppen och trött, hoppas det håller i sig så jag sover bra inatt. Imorgon tentar jag nämligen statistik!

Lev väl, t

årets linköpingsbo
Läser i tidningen nu på morgonen vilka tre som ligger i topp för "årets linköpingsbo"

1. Johnny Ludvigsson
2. Maria Käll
3. Faton Lushaku

Ludvigson leder stoort och det är inte så konstigt. Vi hade honom som föreläsare föregående termin i diabetes med inrikting barn. Fick ett bra intryck och många sa "så mycket har jag aldrig lärt mig bara efter första föreläsningen (utan att själv läsa och försöka förstå vad föreläsaren pratat om).

Maria Käll jobbade/ar på Östgötagatans servicehus när jag jobbade där under en kort tid för flera år sen. Det man minns att hon alltid verkade glad och skämtade med pensionärerna.

Faton Faton. . . han var den smarta killen när jag läste matte C 2007 på folkuniversitetet. Väldigt spontan och ärlig. När jag började läsa till sjuksköterska fanns Faton på uppropet, så vi började hänga. Han hoppade av utbildningen lite senare för att jobba med fadderverrksamheten . .


Vem jag röstade på?

Den som hetsat mig mest på MSN . . ;)

Om du vill rösta - gör det här!

imorn ska jag nånstans . .

Shoulder säger:

okej, men vi syns i morgon!

Matilda säger:

ok

Matilda säger:

vad ska vi göra?

Shoulder säger:

inte ens jag vet.. öhh

Matilda säger:

eller hur!

Matilda säger:

ska vi till busfabriken??

Shoulder säger:

hur visste du det?!

Matilda säger:

ähhh . .


i som i i injektion3 av 6 injektioner tagna CHECK ;) Vi kan konstatera att det är roligare att GE än att Få sprutor. Idag tog jag för TBC.Tidigare i veckan tog jag testning för TBC samt hepatit B. Jag hoppas att jag inte får problem med ett vätskande sår alltför länge och att ärret inte blir så stort av TBC vaccinationen. Är även rekommenderad att ta stelkramp & difteri igen eftersom det var mer än 10 år sen man tog den.

..

NUSåhär ser det ut hos mig nu. Med laptopen på magen :) Pappa var här med två tillknycklade oxfilébitar "jag ramlade, det kunde gått riktigt illa!" Herre! Han satte upp lite saker (b.la hyllan över sängen).

Jag hade tänkt köpa en vit tavellist på IKEA men eftersom jag betsat denna 3-4 ggr och de inte sålde den i vitt längre fick den åka upp fast det va "fel" vit ;) Super bra, nu kan jag ha lite tavlor och min dagbok på den. Alltid nära till hands och då kanske man skriver lite oftare, förhoppningsvis. Har insett att jag främst skriver "extrema saker". Lite mer vardagshappenings vore fint att fixa . .  sånt man skrev när man var mindre :) Jag tycker helt enkelt inte att den ger en objektiv bild av mitt liv. Jag får jobba på det helt enkelt!

Imorgon har inte jag några lektioner (min lkmberäkning blev flyttad) Så på fm ska jag plugga basgruppsscenariot. Njurens fysiologi . . Efter det ska jag plugga till tentan på måndag. Det blir nog inte mkt mer plugg till den sen . . för på lördag ska jag på HEMLIG utflykt ? med min familj.

Nu ska jag börja på min deckare!

Godnatt ♥


- Det ska va en halvliter mjölk iaf, va tror ni, . . hur mkt uppskattar man att det här är? En halvliter, en liter?

(Jag syftar på en liter oöppnad mjölk . . Kajsa viker sig av skratt och Peter ser oförstående ut )

- Äh glöm det förresten!!!

plugg plugg
Har pluggat smärta (långvarig) nu på morgonen/fm. Nu försöker jag få i mig äckel-kaffe för att övergå till statistiken. Det är sjukt tråkigt och jag fattar inte hälften. Jag har iaf satt mig in i VAD jag ska kunna . .
Min brors tips var "LÄS LÅÅNGSAMT" tror jag ska prova det nu . . men jag är inte van vid den strategin. Och den känns extra svår när man är just stressad . .

Senare ska iaf jag och Kajsa gå på Box-pass. Det behövs!

tjipp & hej.

RSS 2.0