talgbollsmobilen

Igår var det dags för ett litet joke. När mörkret fallit knöt jag fast en "talgbollsmobil" utanför Peters dörr. Han bor ju typ i loftgångsgrej fast nedre plan så jag tror inte ens fåglar kommer så nära (men det e ju inte riktigt the point). Notera att den e exta utrustad med små lappar o meddelanden till fåglarna. Jag tänkte att nu blir det ju lite pinsamt för P när hans grannar tror att han sätter upp 6 st talgbollar i desperat försök att få till lite fågelliv runt knuten.

Men sen ringer han sent igår o berättar att det var bland det finaste han fått o att han lurade på att TA IN det hela för han va rädd för sabbotage! 

haha.


Buenas noches.

Nu lägger jag mig snart på spikmattan o somnar, innan dess ska jag komma på ett litet bus som jag berättar om snart!

Praktiken tar all energi som vanligt, men jag e HAPPY att jag har en engagerad handledare! Nu på kvällen har mamma vart här o ätit kvällsmat och vi kikade på "halv åtta" som ju var från Linköping!

God natt! ♥

segt värre.

Det ständiga praktik-dilemmat:

Jag tycker inte om scenariot när man går långa dgr på praktik samt samtidigt måste plugga. Antingen kör man på och pluggar (dvs man pluggar man fattar man vad man läser/skriver?) - ineffektivt

ELLER sover/vilar en stund när man kommer hem och riskerar att inte somna förrens sent och bli ännu tröttare PÅ praktiken följande dag...

Nu körde jag vilostund 30 min. Men mitt huvud e fortfarande tungt och jag vill bara sova sova!! Men neeej jag ska tusan skriva det jag borde idag!

Strategin fungerar bättre när man har kvällspass o kan sova ngn efm för att sen plugga men nu denna vecka har vi bara kört dagpass. Vilka problem.. det finns folk som har värre problem i sina liv, jag lovar!! ;)

Jag har vart på psyk hela veckan!  livskriser, depressioner, manodepressivitet, borderlines.. ja det har vart lite intressant men dessvärre ganska segt också. Jag har inte direkt trott att jag kommer gå e framtid till mötes som psykiatrisjuksköterska - och jag tror det ännu mindre nu . . .

Idag har jag vart med på samtal som överläkaren (psykiatriker) haft med patienter, det var intressant o se hur han vände o vred på saker . . frågade, frågade om och fick fram saker.

Nej om jag skulle ta o sammanfatta o skriva ner

1. om anhörigas situation vid depression
2. hjärnans transmittorsubstanser (noradrenalin serotonin o dopamin)
3. kemiska signals vid manodepressivitet/bipolär

Snart e det helg ;)

Just, efter praktiken va jag på ett litet föredrag med Åsa Vilbäck "Dr Åsa". Det handlade om typ "think outside the box". Lite tankar gav det iaf, kul att tjejen avslutade det hela med en kommentar som gjorde att man fattade att hon trodde att hon ENBART hade läkarstudenter framför sig... ÅÅÅÅÅhhh pinsamt som vi säger på SSKout of energy . .

Controlled View / littlemewhatever


sckr


födelsedag igår

Igår blev jag ett år äldre och det 'firades' genom att jag först va i skolan på simuleringsövning för akut
omhändertagande av strokepatient. Sen blev det en minisväg på stan medan middag förbereddes. Till förrätt fick vi någon slags kycklingröra på bröd, sen fisksoppa med rotfrukter, räkor och olika sorters fisk. Till efterätt var det half baked choklad-glass :) Yummi. Åt min doggybag av soppan nyss till lunch och den var ännu godare idag faktiskt!

Nu back to plugg, vi har börjat på nytt tema kring psykiatri, och det känns extra angeläget eftersom jag ska till psyk nästa vecka (praktik ja). Men innan dess väntar fika med två gamla musikskoletjejer, middag med mina föräldrar och PARTY på NH på lördag. So long!

/ t.

girl


"men va håller ni på med?!!"

Fick mig nyss ett skratt när jag kom på min natts dröm. Vi vart ett gäng en solig dag som klev av en buss, värmen gassade och jag tror nästan det var utomlands. Vi ser en "mcdonaldsstorkvinna" falla ihop längre bort, varvid folk samlar sig för att påbörja HLR. Först verkar det tveksamt om någon ska göra något, men någon börjar iaf någa tveksamma försök. Jag tvekar om jag ska gå dit, men jag och mitt lilla gäng går dit och jag säger:

- men va håller ni på med!? Bröstkorgen ska ju iaf ner än sånhär bit under kompressionerna och visar iskallt mellan tummen och pekfingret.. - o armarna! STRÄCK på dem!
Sen tog jag tag i det hela själv suckade och placerade händerna mitt på bröstet (stackarna körde ju den "gamla regeln" med 2 fingrar från bröstkorgens spets) som om jag vore världens veteran. Dryg helt enkelt.

Om jag var hälften så cool om (när) det händer på riktigt vore jag tacksam :)

Om kvinnan överlevde vet jag inte för då hade min dröm gått över i en annan dessertbakande en. Hela desserten hamnade iaf i diskhon av någon klantig anledning (läs sprätthöna). Jag blev besviken på mig själv eftersom jag skulle ha middag på kvällen.

Jag vaknade till lite senare o förväxlade dröm med verklighet för en kort stund. Yrvaket slängde jag med den oerhört långa vägen till köket för att öppna ugnsluckan. Där inne stod marängbakelserna jag förberett och som tillagat sig själva under natten. De var ganska perfekta. Men det kunde bli bättre. Lite färg till vore optimalt. Och hur det övermodet slutade ser vi här . . .
MSN


Käppar i hjulet för mitt mega-snögubbsbyggande. Jag tänkte mig ca 5 m hög och sjukt djup i diameter! Söker någon som är stark och inte kastar in handuken för lite blöta vantar!

Så här bra gick dagens värvning;

V säger: haha var ska du bygga den då?

M säger: på flammans innergård

V säger: jaså du. då får jag ju jättebra utsikt över bygget

M säger: ja! kan du ha koll för ev skadegörelse o sånt

V säger: ja visst

M säger: kan tänka mig att det blir mkt sånt nämligen . . typ som bocken i gävle

V säger: ja det får du nog räkna med

M säger: JAG? jag e väl inte ensam om ett sånt här stort byggprojekt?!

V  säger: vem är mer med då?

M säger:  taskigt . .

V säger: jaha varför det nu då?

M säger: erbjud dig

V säger: men jag är inte så sugen ... jag ska ju vakta skiten

M säger: jaja . . okej

V säger: är vi ovänner nu?

M säger: jag tror det.

V säger: ok
(fast sen blev vi vänner igen)


snö - igen!

Jag tycker fortfarande att det är KUL och bra att det snöar. Möjligen mindre kul att ta sig fram, men vadå det uppväger :) Jag tror det lite beror på att vintern var min bästa årstid under min barndom? Härligt ärä, det kan få vara riktig vinter februari ut sen får det bli dags för våriga kläder och lätta gympaskor tycker jag!En snögubbe kanske man skulle göra? Det får bli på fredag om jag får igenom det förslaget :)

Mr. Frosticles & Raa / snaphappyraa


färg

     britty_is_dead 

Mera färg åt folket!


sjuk jag idag

Hals/förkyld. Mindre kul. Har roat mig med att plugga stroke i 8 timmar :) Och då var inte omvårdnadsbiten inkulderad utan bara etiologi och akut omhändertagande inräknat . Imorn är det basgrupp, infinner jag mig inte då blire mer uppgifter och det hinns inte riktigt med nu!! (räcker med att jag missat 4 föreläsningar idag som jag måste ta tag i . . ) men jag satsar på att försöka hänga i så gott det går nu - det är några få superintesiva teoriveckor innan praktik o uppsatsskrivande rullar igång! Så nu får jag bli frisk!! SÅ  - dagens klagomur!!

Angående c-uppsats så ska jag o en klasskamrat troligtvis skriva ihop med en forkargrupp på US. Alltså göra forskning som behövs IRL! O det e ju bra det :) Ska skriva mer om det när vi träffat dem . .

Nej, nu ska jag börja tentaplugga kan tyckas sent när tentan e på tors men det är läkemedelberäkning och det ingår inte några nya element sen förra terminen. Ett slarvfel e ju dödens = U så jag måste nog  lägga min hybris åt sidan o repetera lite tror jag allt!RSS 2.0