halv åtta hos: Peter

 

Förrätt
: vitlöksbröd samt en sallad med basilika, rödlök och mosarella
Huvudrätt: Bandspagetti med laxröra med räkor, rom, och grönsaker
Efterrätt: vaniljglass, med smält choklad physalis och sånna där va de nu heter miniapelsiner
Dryck: vatten
Miljö: utomhus på flamman

Det var väldigt gott, och huvudrätten hade han komponerat ihop själv! Jag var dock alldeles för mätt och för trött . . till deserten visades nån film som jag inte minns va det heter . . ja jag somnade iaf :) Det bästa med Peters mat var förräten och huvudrätten :) Ett minus för att hans tema bara följdes av två personer.
 Kommentar: "Är det choklad?" om den smälta chokladens lite udda konsistens :)



Nu har Kajsa tagit över stafettpinnen! Hur ska det gå för tjejen som älskar att freestyla i köket och tycker recept är tråkiga? Har hon koll på vad alla andra är allergiska emot? Det blir spännande . .

goodmorning sunshine

be with me all day.

Vaknade 06.53, det är sjukt att det nästan är på minuten samma tid när jag får lägga mig/vakna när jag vill :) Det e bra för nu hinner jag en bra frukost med marginal till träningen kl 10.00 :) Braaa!

Igår va en härlig dag! Jag bjöd först pappa på sushilunch ( han bjuder ju mig rätt ofta och nu har det vart ett par ggr under tenta-p) Han åt massa wasabi så han nästan fick nästäppa :) Resten av dagen spenderade jag i solen på balkongen, drog igång projekt storstädning som verkligen behövdes . . somnade några timmar, fortsatte städa, bakade lite . . tog verkligen dagen som den kom helt enkelt och det var så skönt! haha jag blev aldrig helt klar med  städningen till fullo heller . . .

Såhär är mitt egen-påhittade sushirecept:

Du behöver: rundkornigt sushi ris alt. vanligt jasminris
gurka, räkor, kräftstjärtar, 2 avokado,  wasabi och japansk soya & 1 förp sushiark (räcker till fler sushitajms). Råa morötter är även gott!

kokar riset (4 dl) - låt det hellre över än underkoka. Ställ riset för svalning alt "fuska" genom att platta ut riset på en tallrik och ställ det i frysen, då blir det kallt på 20 minuter!

Under tiden riset svalnar tina ev. frysta räkor. Dela gurkan i 2 delar på längden och gröp ur kärnorna och det "vattniga".
Skär långa längder av gurkan (gurkan bör vara lika lång som sushiarken). Dela avokadon i längder.

När riset har svalnat bred ut det till 1/4 på sushiarket (blanka sidan neråt) och fyll på med dina "fyllningsingr." Man lär sig snabbt hur mkt det är lagom att lägga på. Rulla sushin med hjälp av bambumatta eller handduk. Det ÄR svårt! Skär sushikorven i lagom stora bitar med en kniv som du mellan varven doppar i vatten (går enklare då!) Servera med japansk soya (kinesisk passar ej) och wasabi & kanske rom.

Detta recept räcker för cirka 3 personer (och då blir man mätt!!)

Angående risvinsvinäger och rissort vet jag inte mycket, men har heller ej lagt vikt vid det eftersom detta recept e väldigt gott!! + antagligen dubbelt så nyttigt som det man köper?


det växer och gror . .



Har fixat lite på balkongen nu, imorn tror jag t.o.m att jag ska äta ute, så mysigt :) Har en idé om marint, vitt och massa grönt (i form av växter alltså) till sommaren, vem vet . .. Mitt olivträd var bara ute en stund, de ska bo inomhus nu när jag hittat en passande kruka till den! Den vita stående trätrågen shoppade jag i veckan på handplockat förresten! Som en docksäng, fast för plantorna :)

sommarjobb

Fick ett samtal från vårdchefen på kirurgavdelningen på US precis . . dessvärre var jag ju tvungen att tacka ja till mitt gamla jobb redan för ett bra tag sedan . . så mina veckor e redan inbokade. 

Det  har varit lurigt om jag skulle ha "is i magen" för att invänta jobb på sjukhuset eller om jag skulle tacka ja till en sommar till på Garnisonen . . men efter mkt tanke så ville jag ju inte riska att stå utan jobb, och dessutom så e det ju great på Garnison :) Det är komiskt att jag tänkt att kirurgen vore bra för mig för att öva att se läskigheter. Men jag tror jag kommer dit på praktik nästa termin faktiskt . .

Blir ändå skönt att komma till ett arbete där man har lite koll (även fast det var så länge sen så jag  var där att jag glömt mina passwords till journalsystemet) 

Nya chanser kommer. Nästa vecka ska jag ju tillbaka till medicinska avdelningen i Motala!

Nu ska pappa och jag ner och luncha på stan!

Ha det fint, T

olivträd



Vet inte vad som var jobbigast idag? Att träna eller att bära hem 1 meter olivträd ;) Notera att jag även handlade mat direkt efter träningen och hade både mat, träningsväska och olivträd på min lilla cykel. Dessutom kryddades det hela med en inte-så-välmående-människa som hetsade. Men nu är jag finally hemma och ska äta köttsoppa och vitlöksbröd, vilken matchning :) Sen blir det till att fortsätta lite med pluggandet. Jag och homeostasen är inte riktigt bästa vänner ännu. Vi får se om det löser sig innan natten!

herrå.


tenta-P goes on . .

callate por favor. Irritabiliteten ökar

Nu har jag börjat med öronproppar 24/7

1. För alla mongosar som sitter och pratar alt. snörvlar/laptoppar på biblioteket
2. I förebyggande syfte för att jag inte ska vakna när fåglarna gör det dvs 4-5 på morgonen, och för att slippa en insomningsperiod som gör att jag sedan somnar om till 9.00 . .

Men jag inser ju att det är värdelöst för mina stackars öron, så det e nog bäst jag slutar med ettan eller tvåan . .


  < ------------ vad sägs om de här istället för de fula gula öronpropparna? "Sleep pretty in pink" lägg då till ögonbindel och bettskena på det ;)


Varberg

        

Här kommer lite bilder på hur det såg ut under vår SPA helg :)  Klicka för större bilder . .

1. Tessan framför Varbergs fästning
2. Aqua gymmet med alla massagestrålar och strömmar
3. Varma källor med hett rykande vatten utsikt över havet och takåsarna . .
4. Hänga som en liten apa i en kokong och relaxa kunde man göra med!


Påskdag



Här kommer en bild från igår, vi åkte till Berg efter påskbuffé på Brunneby.
Nu är det dags för mig att äta klart frukosten för snart kommer mamma, pappa, axel och Tessan och hämtar mig för vidare SPA i Varberg. Vi ska stanna vid Brahe hus och vid fästningen i Varberg innan vi checkar in på hotellet/Spa:t


Hejhej!

flowers.



Det här med plastblommor förvillar mig . .
Det är möjligt att det blivit "rumsrent" med plastisar, och att de tagit sig från Kinarestaurangen och den ofräscha vägkrogen. Sia och andra stora leverantörer lanserar mycket plastblommor nu i vår. De är faktiskt många gånger väldigt fina, och ja . . naturtrogna! Men det är själva grejjen . . jag skulle vilja ha blommor varje dag hemma. Men om jag får välja mellan att köpa färska blommor någon gång eller gånger i månaden eller att ha fina oäkta blommor varje dag så tror jag jag välder det första alternativet!


Bilden i inlägget kommer från Sia, rosorna på bilden finns bl.a på Unnerstad gård . . och ja, de är fina :)

fix & försådd




RSS 2.0