tisdag betyder allsång . . (accidentally in love)

Har mitt täcke ute på balkongen så det ska bli svalt = hoppas på att somna fortare då jag börjar 6.45 imorn :) Vill vara pigg då jag ska skriva mitt kontrakt imorgon! Tror jag fått med allt . .

Men man blir alltid lika glad påväg till jobbet tiidigt (trots uppförsbacke) med den här låten (strunta i filmen .. )

Tack för SSSB - vak imorgon!

♥ Tilla

 nu somna till bästaste cd n!


favorit i repris!Avsnitten av Ebba & Didrik finns på svt.se

sköna söndag

Börjat komma i rätt fas med sömnen sedan vaket natten till igår. Men imorse hittade jag bl.a Mango sorbet i kylen!
Idag fixar jag hemma, och går en promenix och senska jag återgå till min största hobby just nu :)

Pappa har varit här och lämnat en handbok i att finna bosad i Sthlm som mamma beställt - Tack!


Ordning & reda (pengar på fredag!)

image286


Gårdagens fynd!  Brevpappren kostar bara 3 kr st (sommarrea)! Kul att få istället för tråkmail :) suddiset ska inte öppnas förrens Universitetets dörrar gör det! Vilken morot!

Dagens idag

Meddelade min nya hyresgäst  för henne lyckligt besked. Hon ska plugga till läkare på HU så det blir kanonläge för henne!! Känns jätte bra. Har vart mkt att styra med men vi är både på det klara med hemförsäkring, TV licensen, betalning i förskott, skiljeanmälan, bredband osv . . . . SKÖNT!
Lämnade in min ansökan om studier och den nya hyresgästens namn till Stångis. Var på bibblan, köpte juice och laddade för att reklamera med MP4 som slutade fungera för ett tag sen . . utan kvitto o allt  . . men tillslut fick jag kontanter i handen!  Sen jobba 

 NU: meddela de som inte fick min lägenhet neg besked och kvällens te såklart!

image287jakt & fiske . . & lite tips!

På bostadsfronten intet nytt, trots många samtal/mejl. Var och fikade med Belmina på Georges och fick skingra tankarna lite iaf . . Nu ska jag ta en paus och vila! Sedan skriva ett brev. Ett sånt här riktigt brev, men fint papper från Ordning & reda :) De har förresten 25 % off imorgon, då de firar 25 år!

Måste även gå och lämna tillbaks en bok jag lånat på biblioteket "Uppdrag Prinsessa" vilket litterärt verk (inte)!
Chatarina  Hurtig gör det lagligt att läsa 100 st  "svenska damtidning" i bokform! Ett bra alternativ för alla oss som enbart läser sånt där tjaffs hos frisören ;) Boken handlar om 10 olika sessor och skvaller om dem i princip. Slappläsning en ledig dag!

image285


D.O

image284


Det var ett tag sen Dagens ord uppdaterades. Men när mamma utryckte sig med ordet "laffsig" i Torsdags kunde man ju inte  annat än reagera, mer östgötskt ord verkar svårt att finna?

Laffsig = slafsig, mesig

Den första gången jag hörde ordet var 04, men då med annan ännu mer östgötsk ändelse, nämligen laffsiger. 

 Några andra gamla ord som är mer eller mindre vanliga i pensionärsvärlden är bl.a:

bussig (finns det något söt-töntigare ord?)

zinka (zinka någon - försumma dennes tid)

imorgon bittin

måg
(svärson, svärfar eller svåger)

Det är heller inte vanligt  att fråga efter nytt eller färskt vatten utan man frågar efter friskt vatten, vilket i sig kan ha en ganska logisk förklaring längre tillbaks i tiden . .

Linedance!

Bilder från förra helgen:

image277
Linedance performance -  summertour 07

image280
synkroniserade som få ;)

image281
Nervositeten släpper ;)

Har tagit ledigt idag för att fixa! Planen är:

frukost
mejla, ringa angående bostad, även mejla ang. min lägenhet (förvånad över att folk lagt till mig på MSN, ringt & ringt fastän jag enbart givit ut min förnamn. Den person som är mest på hör man i stort av varje dag, du läser säkert här också ;) Tips som leder till lägenhetskontrakt för min del slår fortfarande högst
skriva lista på vad man kan fixa för maträtter av de frys- konserv- och  torrvaror man har hemma!
lyssna på p1 sommar med Mia Törnblom
ev boka buss/tåg, handla

Härlig regn-måndag till detta gör mig inget :)

Tilda ♥


uppdatering:  Någon som känner ngn som vill bo här & kan tipsa om en lägenhet i Sthlm så är det bara att säga till!

image283
ledig dag = utflyktsdag


image275

Idag har mammi och jag varit i Hästholmen vid Vättern och ätit god torsk. Vi solade lite och tittade på båtarna medan mormor & morfar var på middag vid Omberg :)

Sen köpte vi rökt sik och for hem till Linköping. Köpte flyttkartonger på IKEA (så jag kan packa vid ledig stund undan för undan då jag jobbar 100 % + extra helg nu) Hittade den fina sängen Fjelldal som jag blev fäst vid, perfekt för en studentlägenhet! För närvarande har jag dock ingen större lycka på den fronten.
 Det är mkt trixande och fixade med det där nu, försöker söka allt och kolla blocket så ofta som möjligt. Förra veckan hittade jag en bra 1:a i Solna (där KI ligger) trots att jag mejlade 15 min efter att annonsen kommit upp, fick jag dagen efter veta att tjejjen inte hade möjlighet att bjuda in alla av de över 400 st som mejlat! Riktigt så många intressenter har inte min lägenhet, men den har måånga :)

image274

DN

Läsvärt inlägg i DN debatt idag!

Då som vanlig "de redan frälsta går i kyrkan" tror jag stenhårt på att införa fler obligatoriska idrottstimmar i skolan. Tidigare har politikerna slätat över de låga antalet idrottstimmar med att antalet idrottstimmar faktiskt idag är fler, men att de är valbara! Det är ju exakt där problematiken ligger. .
Personligen skulle jag välja till all idrott som är möjlig, medan min vän G skulle göra allt för att få så lite idrottstimmar som möjlig.
Vem är i störst behov av idrott för sin hälsa? Den som redan är aktiv i tre olika föreningar på sin fritid, eller den som aldrig skulle få för sig att spontant röra sig aktivt på sig på sin fritid . .


instängd på banken med "Ica-Siv"

Efter en tröttis dag på jobbet med låg energi var det dags för lite ärenden på stan. Först hos Stångåstaden och fixade med blanketter för 2:a hands uthyrning, sen till banken för att försöka få lite bättre ränta på sparkontot. Det var DÅ det inträffade, p.g.a ovädret blinkade alla lampor till på banken och tillslut gick strömmen. Jag och den andra kvinnan - ICA SIV -  (från ICA Vasavägen, kanske mer känd som "heej heeeeej") som var de enda kunderna och ombads att gå ut. Lättare sagt än gjort, då någon säkerhetsanordning gjorde att vi var inlåsta! Bankens personal fick inte heller upp dörren, så till slut fick vi stanna med motiveringen "Ni ser ju rätt snälla ut!"

Sivan fnittrade  "Då vet vi vad ni gör på banken efter klockan tre" samtidigt som hon berättade om sin epok på ICA Vasavägen. Sedan 1 mån tillbaks är hon tydligen pensionerad igen (hon hade tydligen vart det tidigare vid 65 år fyllda, men hade då drabbats av "pensionärs-kris" och var "tvungen att gå tillbaka till sitt andra hem sedan 23 år tillbaka . . "

Hon berättade vidare om de nya "unga tjejerna" och om deras oförmåga att känna igen snattarna från Götgatan. "Du vet när de ser mig i kassan då vänder de i dörrn, för dom vet . . men sen har jag ju blivit nedslagen också . . ."

Lamporna blinkade till igen, strömmen kom tillbaka, och min pratstund med ICA s, (kanske genom tidernas) gladaste kassörska var förbi.

Leende gick jag därifrån med ny energi , ibland lönar det sig att gå till banken ;)

firande gånger 3!

Idag firar vi Axel 22 år, och att vi fått reda på att vi båda har kommit in på våra 1:a handsval till hösten!
Axel kommer läsa till civilingenjör på KTH. Jag kom in på Folkhälsovetenskapsprogrammet på Karolinska Institutet! tjohoo! Allt matte C plugg såå ggr värt den här terminen I say!!

image271  image269 image270

bilder: google.se

Lägenhet lånbytes Lkpg - Sthlm, eller uthyres i 2:a hand fr.o.m. ht 07 tillsv.


image272   I LIKE!


sthlm

Idag har Carolina och jag varit på Riksidrottsmuseet (granne med sjöhistoriska) Carro var lagom entusiastisk men när vi väl kom dit visade det sig att man kunde utöva lite 5 kamp! :) Lite idrottshistoria, info om klassikern m.m Vi provade även mindball!

Efter det for vi till Bönor & Bakat vid S:t Eriksplan för fika. Sen vidare till stan och lite shopping . . Sen mötte jag upp bror efter jobbet och vi gick till Östermalmstorg, shoppade lite mat och nu ska vi snart äta :)

72253-266

72253-267

72253-262

72253-263

sthlm

Bussresan upp gick bra, det var ju A s och min gamla dirigent som körde! "man blir ju faktiskt inte rik på att vara musiklärare" :) Ska snart åka in till centralen och möta Carolina. Helgen är rätt oplanerad, men imorgon kväll ska vi till café fåfängan, det ska vara rätt trevligt har jag hört . .


hur säker är du?

72253-261

Fick det här spelet igår av en kompis på MSN! Testa hur fort du kan skriva alfabetet genom att klicka här! Rekordet lär ligga runt 2 sek, en bit från mina 5.92 sek :) En regnig ledig dag kan göra dig besatt, tänk på det innan du börjar . .

Nu: Lunch, sen till stan med Camilla. Imorgon blir det Sthlm . .

Tessan! Gissa om mitt sista fönster var stulet!

RSS 2.0