huvudvärk

Igår vaknade jag med en jobbig huvudvärk, insåg ganska snart att det måste bero på vaccinationen jag tagit dagen innan. Låg under mitt täcke hela f.m och ringde 1177 för att fråga om jag kunde ta ngt mot värken (eftersom jag skulle iväg sen) - men icke! Så vill höja en varningens finger! Ta inte febernedsättande eller smärtstillande för biverkningar av vaccinationen!! Vaccinationen ska inte ha lika god effekt då. Började praktiken iaf sen på efm. Fick se en hel del faktiskt, så jag tom glömde bort värken :)

J tyckte det var DROPPEN när han hörde om min huvudvärk. Att man skulle få ha huvudvärk hela livet och aldrig få ta ngt för det bara för en himla spruta. Nej! Han skulle INTE ta den nu!

 - Vi kan meddela att huvudvärken e spårlöst borta idag :) Ta sprutan!


"dagens"

Står i kön till vaccineringen och har kommit en liten bit i kön när jag ser att en jobbarkompis från Siktet kommer (ser det via ett fönster). Jag tänker att jag lika gärna kan gå ur kön och ställa mig längst bak och snacka med henne i väntan på sticket. Så jag går ur kön och alla tittar konstigt på mig . . 

"Neeej, jag ångrar mig nog . . "

Lite kul angående att folk just verkar vara lite ambivalenta till vacc eller ej men alla som står i kön har väl bestämt sig liksom . . ja iaf lät det lite knäppt och folk glodde ju som tusan (va gör man i en kö liksom) . . . så jag va tvungen att säga ngt mer;

"asså nej, jag bara skoja!"

:) o sticket fick jag, strax efter  "världens starkaste man".


god morgon!

Idag var det skönt med lite sovmorgon, trots att jag de senaste dagarna sovit 10 h natt ungefär. Idag går jag kvällspass. Eftersom det är sista dagen idag och jag inte hade ngn handledare inplanerad fick jag välja om jag ville gå med operationssköterskan eller anestesi. Jag valde det sistnämnda. Fick igår hjälpa till att sätta nålar på pat samt hålla fria luftvägar, lägga in tub och lägga ner sond. Sonden hamnade låångt ner. På kvällen igår satt vi på skolans bibl. o förberedde en studie vi ska göra.

Imorn ska jag på infomöte på postop. (där jag ska vara resten av min praktikperiod). Efter det kanske mamma och jag ska kika lite på en disputation (min kusins man).

Tänkte vaccinera mig igår men när jag satt bredvid en distrikta som skulle ge mig sprutan tyckte hon och hennes kollega att jag hade haft för hög feber för alldeles för få dgr sedan, så jag fick gå hem utan ond arm.

hej o hå, heja bonden Rogeeer.

Tillus.

operation:praktik


Att man kan få så ont i ryggen av att inte göra något trodde man ju inte. Eller det är inte så att jag inte gjort något, men såhäär?

Igår var min första dag på operation (av fyra). Det var ganska jobbigt i början, men nu kan jag nästan bli förvånad när jag stått sterilt klädd med instrument i en öppen buk, klipper trådar (som det inte heter i fackspråk) och "hjälpt till" att bränna. Det betyder mkt att man får göra något, även om det inte är ngt avancerat.

Imorn ska jag följa anestesisjuksköterskan. Då blire mer att hålla koll på patienten under narkosen, hur den mår via alla siffror på monitorer etc . Troligtvis kommer jag få sätta nål då med, får nog repetera lite sånt ikväll. Har inte satt PVK sen min senaste praktik ju . .

Kommer vara så slut i slutet av denna vecka! MEN på fredag blir det DINNER med Tessan & Rikard som e uppe en sväng och hälsar på! Ska bli mysigt!du är som ett gammalt skämt

Idag gav jag mig på att måla min pall. I skymningen på balkongen, i sista sekund ser jag att jag köpt en grå målarfärg. Men tilla! Det var ju vit den skulle bli . . åhh eftersom jag hann doppa penseln läggs även en omkostad på om cirka 14 kr eftersom jag inte vill köpa lacknafta.


privatpersoner hjälps åt på odla.se

"Har nu under 2 år fått olivträd, som jag älskar, i present. Jag lyckas bra ända fram till november. Sen går det sakta utför, alla blad faller och trädet dör någon gång under dec. Går det att rädda det? Vilken är bästa vinterförvaringen? Några tips eller tips på läsning? Det är inte så att jag väntar mig bär men däremot grönska.

Det blir dyrt i längden tycker "olivfreak".

Kerstin"

"Jag var på Creta nyligen. Där finns tre miljoner olivträd. Åk dit någon gång så förstår du kanske varför inte olivträdet trivs i ditt vardagsrum.

Vinterlängd, ljusmängd, värme. Allt är fel. Du jobbar verkligen mot naturen, och det brukar aldrig lyckas.

Göran"sjuk jag idag

Det är så tråkigt och trist, men nu efter en f.m lur, ibumetin och piggelin-isisar e jag lite piggare. Vaknade inatt av frossa (vilket typ aldrig hänt mig & trots duntäcke). En bit över 38 graders feber huvudvärk & halsont & var ngt takykard..

Glädjer mig iaf åt att mina tänder mår bra (tandis igår) och att jag inte slapp lägga ut en endaste krona på det besöket tackvare ett tandvårdsbidrag som alla får nu av försäkringskassan (300 kr/år). De insparade pengarna på det fick precis gå till en kentbiljett.   


weekeeeend

Inte har det inte blivit mkt gjort, inte ett dugg för att vara exakt! Igår tog mamma & jag en sväng på stan, eller en sväng och sväng, det blev en ganska lång tur. Jag fick faktiskt stövlarna (gummistövlarna som jag skrev om i ett inlägg nedan). Mamma hittade en superfin kappa på Kappahl. Sen på kvällen blev det flamman, först min indie-allsång, sen en fest på Storgatan med lite tema kreativitet . . det fanns pysselgrejjer och målarfärg att gå loss på. Peter förenade nytta med nöje gav sig på n(djuren) och repeterade lite fysiologi. Jag fick en räv på ena skuldran och en stor snigel på andra. Som tur var såg jag ju dom inte så jag glömde bort dem totalt. Bra där! Sen blev jag avlämnad till Mukki & Lydi för lite dans på Sliver/Harrys . .

Nej nu ska jag måla! Vitt, vitt! :)
Bilder kommer på det!

Just nu är min pappa & bror på Green Day, hoppas ni har det skoj ♥

jackson goes ghost(varning för känsliga tittare)


Try me out.Så enkelt man livar upp en grå stormig oktoberdag :)  Snart mat, sen tbx till böckerna! . .  =/ Inser nu att jag bokat in kvällspromenix samtidigt som premiären av "Bonde söker" . Ja det va ju en aning osmart men 02 är ganska bra med har jag hört. 21 % i rumsluft och 30-40 % med 3-4 l syrgas. joråsatteh, nått sitter ju uppenbarligen.

shoes part 2Nya rosa/lila jympisarna . .


shoes.


Var på jakt efter dessa (ovan) gummistövlar "Fox" från Viking, men istället kom jag hem med nedstående sko från Ecco. Så tokigt :) Har nu även köpt ett par jympskor som jag hade tyckt var sjuukt snygga när jag var 7 år. Det låter kanske lite konstigt att gå i regress så här. Hittade inte nån utlagd bild på dem, men de är rosa, lila med massor av stjärnor på och de ska jag ha om 2 veckor (om jag lyckas få biljetter imorn till den sittningen). Ni kan ju lura på det temat på sittningen ;) Det är INTE 80-tal . .

  

RSS 2.0