.

"På grund av den stora mängd inlägg som bröt mot Corren.se:s forumregler har vi tyvärr tvingats att stänga av artikelkommentarsfunktionen på denna artikel"


-------------------------> http://www.corren.se//ostergotland/linkoping/?articleId=4984474


tjohoo.

Idag är det fredag för er som missat det. Dagen inleddes med föreläsningar om graviditet & förlossning. Så nu kan vi barnets rotationssteg i förlossningskanalen o hur lång tid det tar om man lägger barnet på mammans mage tills det hittar bröstet och börjar amma.

Om några minuter bär det av till Jönköping och ett äventyrboende (med höghöjdsbanor etc) där Helen och jag från ÖSIF ska leda "Ung Ledare"- utbildningen under fm imorgon! Jag gick själv utbildningen när jag gick på högstadiet och gick för 2 år sedan kursen i att leda "Ung Ledare" på Bosön. Är ni med?

Så ikväll ska vi installera oss i en stuga samt kika på aktiviteterna ungdomarna har under kvällen samt äta middag. Imorgon efter lunch när Helens och min del är klar kommer delar av vår styrelse ner från Linkan med :)

Jag ska försöka ta mig från jkpg skapligt då vi har klassittning imorn kväll och vi ska samlas några hos mig innan! Så nu har jag städat av lite - det behövdes! Ska försöka hinna igenom riksidrottens kompendie om jämställdhet på vägen ner nu i bilen men Helen har med sig sin dotter Signe 1 år, och jag hoppas hon sitter bakåtvänd därbak så vi kan snacka istället ;)

Tipsar alla hemmavarande i stan är att gå ner på MATFESTIVALEN som pågår idag och imorn med!

På sön syns vi lille bror.

herrå!

danish son seeking.

Det är nog inte många som missat youtubeklippet med den danska mamman som söker sin sons far, som sedan visade sig vara "fake"? I vilket fall kommer här en rolig replik på det hela :)


måndagens vintips!Lagar den godaste köttfärsåsen och använde mig av helgens rester. Ett vin att tipsa om tycker jag! Det är dessutom både ekologiskt och fairtrade-märkt. Ecologica, Chardonnay från Argentina. Här borde man nu kanske skriva lite om smak av marmeladkulor & gråpäron etc. Skippar det eftersom det inte är min bäst bevandrade bana . .

sköna söndagOj oj . . helgen har gått snabbt! I fredags var jag Kajsa och Martina & mer folk ute en sväng (tanken var villevalla men det var FULLT) så vi gick ner till stan istället. Blev en minisväng för mig eftersom jag skulle på bio med mina föräldrar. Både mami- & papimys som Tabita skulle uttryckt det :) Vi såg sommaren med Göran, den e lite överskattad men, ja rätt bra ändå. Lite störigt med ett gäng ungdomar på främre raden som pratade lite för högt. Pappa kastade godis på dem från 4:e raden, men det gav dessvärre inte mkt till resultat.

Igår blev det en runda på stan där jag provade ovanstående klänning. Tycker det känns lite tråk att behöva ha nyårsfärgerna svart/grått på sittning nästa helg . . men det är mkt troligt att det får bli så ändå. Efter stan blev det lite jobb, det var stressigt och det var skönt att gå därifrån och vidare på lite spelkväll hos en tjej i klassen om jag sägert´. Vi spelade rappakalja - jag vann turligt nog :)

Nu lutar min tillvaro åt bakning, skulle vara bra att ha massor bullar i frysen har jag tänkt den senaste tiden när folk vart här och druckit te och snopet nog aldrig fått någonting till. I efm blir det skogsutflykt med friends. Kanske kan vi hitta lite svamp? Jag har lite svampfeeling faktiskt, men är för orutti bara . . men jag tror att om jag hade vart hund hade jag nog siktat in mig på den där banan. Tryffelhund.

 Imorn börjar T4 for real och det blir skönt! Gynekologi o obstretik läser vi bla nu först. Obstetrik visste jag inte va det var men fann detta: Obstetrik (lat. ars obstetricia, av obstetrix, barnmorska), är den gren av medicinen som innefattar det kvinnliga bäckenets och de kvinnliga könsorganens anatomi, graviditetens fysiologi och patologi, förlossningens normala och abnorma gång, barnsängens (puerperiets) och amningens (laktationens) normala och sjukliga förhållanden samt den obstetriska behandlingen och operationsläran.

Lev väl, tilla.

sjukt grymt (svin) irriterande.

Är det inte typiskt att man är mångtryckare*? Detta måste jag genast sluta med innan jag smittas av något otrevligt . .* en sån som trycker 10-20 ggr när det är rött i förhoppning att det ska bli grönt fortare.

powerwalk som man kallart´


Min powerwalk denna efm blev mer en shopping tripp. Jag såg antagligen ut som en hipphoppish i min utstyrsel, men butiksbiträdena hälsade ändå. Jag letade efter något partypaljettigt men fann inget superduper. Var även på myrorna och letade silverbricka utan resultat . . Hade även uppdrag från pappa som rörde ny skyltning, men det gick inte heller så bra :( Jag mötte elsie o lite senare erik - de går i samma klass nu, en termin under mig . . lite drygt att 2 av mina vänner prickat in "fel" termin tycker jag!

Inom kort (tror det var den 10:e) öppnar en  Villagebutik i filbyter! Har redan sett att de har de fina mini plåthusen. Jag har redan ett, men i rött. Zinkfärgen e ju himlans snygg! Inredningsbutiker är det bästa!

Nu blire idol snart, ska man se det ska man se de första programmen säger jag :) Resten är lite uttjatad. Imorgon kommer Helen hit från ÖSIF på dinner, jag tror det blir den cubanska köttfärssåsen & barillapasta.

Men nu mina vänner blir det soffan & téet som Joisens föräldrar köpt i Indien. Gammalt som gatan men jag hoppas på ngt mer än silverté . .

tillus. ♥


sunday!


RSS 2.0