Kent

" Räkna med Stenbrott och Blåjeans. När Kent avslutar sommarens Sverigeresa i Norrköping finns många klassiker på låtlistan. - Vissa av låtarna har vi inte kört på säkert tio år, säger gitarristen Sami Sirviö. "

Tjohoo. Imorgon ska vi se Jocke Berg med kompisar :)

"Blåjeans" kan Kent bespara sig imorgon liksom "musik non stop"  "ingenting" och "Dom andra"


bus och sånt

 

Rätt som det va ringde Carro och tog med mig i bil på en tripp till Berg nu ikväll! Skönt att komma ut lite i solen! Som vanligt blev det mycket skratt. Skissande på livsidéer & checkade lite recept! Snart åker hon hem till Sthlm igen, tråk . .

Den gyllene koden



Dagen idag började med en outfit bild (!) visst vetu! På väg till biblioteket. Glasögonen är med fönsterglas och dom har jag enbart för att se lite mer intellektuell ut såklart!

Väl på biblioteket noterades att alla toaletter var låsta igen. Alla offentliga toaletter på stadsbiblioteket kostar 5 kr att bruka. Det är sjukt mycket om man sitter där en hel dag och dricker vatten, kaffe etc . .

En dag i våras fick jag höra ett rykte av en klassis att det skulle finnas en secret toalett med KOD - och den gyllene koden var ju självklart något man ville åt! Jag pratade med en kvinna i informationen som gav mig koden efter att jag förklarat att det är faktiskt  är "en arbetsplats". Jättebra! Allt var frid och fröjd tills jag tappar bort koden - smurttigt värre, men det är ju inte värre att man kan fråga igen. Då frågade jag killen som jobbar där, men han hade glömt bort den gyllene koden med (!), men visade mig vart den fanns. På insidan av HÖRSALEN! Hör och häpnad - bokar man den får man tillgång till den alltså! 3572 dom siffrorna antecknades på ett säkert ställe samtidigt som killen berättade att de ska byta kod 1 gång i månaden, men att det missas ibland . .

På den senaste tiden har dom inte missat det om jag sägert´. Men det var ju bara att fråga efter den nya.. trodde jag! "Nej den ger vi inte ut!" Helt plötsligt hade secret-koden blivit en SUPER secret! Det var ju lite skumt påpekade jag eftersom man förut kunde få den som student . . men efter en kort sammanträde bakom lånedisken mellan personalen blev det AVSLAG! Jag är numer KOD-lös!

P.g.a detta har ju studenterna kommit på ett TRICK. Man betalar 5 kr och låser dörren när man går därifrån, på så sätt kan ju dörren aldrig gå i lås och den kan brukas kostnadsfritt av andra. Det fungerar jättebra tills bibliotekspersonalen stänger igen alla toaletter efter stängning . .  SNEAKY! Fatta va det drar in pengar på det här, räcker det inte med att en minikopp med kaffe kostar 18 kr?! Nej det är sneakeri på hög nivå de sysslar med . .

Alternativ

1) Samla in namn och protestera på plats (vi målar fina plakat, och hittar på slående slogans!)
2) Corren direkt (det e ju idétorka så va tusan - det här blir mittuppslag!)
3) Bojkott av stället (stället kommer bara besökas av små barn från gymnasiet och mammor med skrikade bebisar)
4) Medhavda pottor av typen "pipinette" eliminationsprodukten kommer sedan användas som gödning nånstans mellan husets väggar . .
5) Fråga killen som en gång gav koden och som i övrigt verkar vara översnäll eftersom han har raderat alla mina låneskulder och lånat ut en bra-ha-bok till mig i 4 månader utan att jag ens bad om det.

Visste att jag hade läst på debattsidan om toalettkostnaden för ett bra tag sedan och hittade artikeln här. Vad jag minns blev repliken att toaletterna bredvid studiesalen var kostnadsfria . . vilket de var . . men några månader senare kom även de att kosta . .

Förövrigt är allt som det brukar förutom att UFO mannen yrade runt som en vilsen brunråtta på den skönlitterära delen. Vad gör han där? åh oordning!! Försökte lugna ner mig med en springtur i rydsskogen och matlagning till LUGN musik. Så nu är det rätt lugnt eller nått . .

Tild

vilodagen



Söndagen spenderades på landet med mamma & pappa. Vi åkte ut med båten till Abborreön. Mamma och jag kastade lite men fick ingen fisk (kanske inte så konstigt i 30 graders värme, däremot fick vi SOL på oss). Det var skönt att bada! Hemma i sommarstugan låg vi mest i hängmattan. Pappa grillade och jag gav betyget "Om jag var tvungen att va ett djur skulle jag vilja va den här grisen, tänk att man kan vara så god" Skapligt köttoman . .

Nu ska jag sova - 20.36 bra tid där :) Imorn powerwalk runt  stångis & sen plugg . . 

favvisar!



Ramlösa skogshallon kan vara den godaste kalla drycken som finns . .
men te-begäret avtar ju inte med 30 graders hetta om man tror det! Just nu stavas det godaste White tea!





sommarkvällar

Igår va Caroline här. Vi gjorde potatissallad med dijon & gräslök och fläskfilé. Helt perfekt väder att sitta ute och äta!
Hon hjälpte mig med ritning till den gardin jag vill ha i köket, och så skrev vi lite annat :)
Hon berättade om sin soulmate hon träffat när hon jobbade som aupair i Israel för 10 år sedan. "Tilla han har nog blivit något stort" Lite googlande och vipps insåg Carro att hon kanske kunde suttit som lyxhustru i USA just nu om hon inte dissat honom sista gången för 5 år sedan :) haha . .




efterrätten med blåbärsgrädde & jordgubbar

SR hjälper Elvira & Gustav

" [..] Elvira och Gustav ska snart gifta sig. På bröllopet ska bland annat Elviras kör stå för musiken. Musiken får gärna vara pampig, inte alltför komplicerad men speciell.

 Hör Elviras musikönskemål 


Men vad ska kören sjunga? Vi vill också veta allt om dina musikaliska minnen och upplevelser från bröllop. Skicka in ditt förslag eller ring 0470-374 82.
Se förslagen här"


stjärnorna i psykbunkern


jobb ändå.



Vaknade av ett samtal från jobbet att jag skulle vart där imorse. Blev ett pass på Rekylen, som jag inte vart på sen det blev ett äldreboende. Hade totalt missat denna jobbvecka, men har väl mer eller mindre lyckats få bort mina turer i veckan för ngt betydligt väsentligare egentligen. PLUGG! Efter jobbet satt jag och T på bibl. och gick igenom membrantransporter m.m iaf. Mindre kul men imorgon efm börjar vi på autonoma nervsystemet = roligare!

På onsdag kväll kommer Carro över och lagar middag och det ska bli MYS, inte setts sedan jag flyttade hem från Sthlm!

Nu blire torsk & potatis  - sen stångis!

Herrå!

/ T 



p.s Om man inte sett det ska man se på "Josefsson" kl. 20.00 i tvåan ikväll! Sjukt intressant inslag . . d.s


regn & tankar

Och regnet det bara öser ner - men jag gillart´. Minre skoj att cykla i bara . . ska snart iväg och göra mitt sista schemalagda pass för sommaren! Tiden har som vanligt gått otroligt fort. Men det känns bra, jag tänker på hur mkt mer jag lär mig än om jag hade vart kvar inom hemtjänst/servicehus. Alla möjliga diagnoser och epikriser man kan lära sig utav som det nu är . . och alla människor . .

saturday night

Nap efter jobbet och NU har jag fått tillbaks min energi och ska böja fixa här hemma och handla lördagsgodis!

Trevlig helg!


It's like ten thousand spoons when all you need is a knife


friday

Ledig dag idag!

Mamma och jag lunchade på Chiccolata, sen lurade vi med pappa på shoppingstrapats :) MEN han försvann på AH s gardiner, men sen hittade vi honom - TUR!

För sen ser vi stjärnan himself på IKANO. Pontiak! Jepp! Jag var inte 100 % säker . . har han gått ner i vikt kanske?

Jobbar helgen som kommer, så det blir nog inget mer av denna fredag än såhär!

Herrå i regnet / Tilla

aajuste har bokat biljetter till Erik och mej när vi ska åka på bröllop! 380 kr 2 pers tur & retur till UPPSALA (jag är nöjd!) Bra bra!

halka


helgen



jordgubbstårta

 
Han som fyllde 23 år; Snigelina, Maxelina, Axelina . .



Joisen spelar upp sina skills



fisketur med mindre tur tackvare 2 nördar på jetski


kära dagbok

 

Letade present i förmiddags till min bror som fyllde 23 igår (Grattis Grattis lille vän) och fann ju en superfin dagbok, kanske inte det Axelina mest av allt önskar sig tänkte jag, och kom på att det nog mest var jag :)

En sån ska jag köpa när jag skrivit ut min nuvarande (så nu har jag skrivit redan 2 sidor idag, men jag har nog några månader kvar). De var lite dyra men med LIU kort har man ju rabatt på Ordning & reda.

Vad jag köpte till bror e nog fortfarande lite hemlis :)

GBG pics



vi har vart i Botaniska trädgården . .



utsikt



Kajsa & jag matchar nagellack



Kajsa visar vart hennes sommarstuga ligger (på Tjörn)



I Viktors sommarstuga fanns det flipperspel :)

dagens ros!

till Siktet idag! Lite lättare att cykla i regn och uppförsbacke idag till jobbet alltså :)

.

En fin bild på Östgötaslätten från i Onsdags när mamma och jag var  på utflykt till Vadstena!
Nu ska jag packa klart och sen ta en sväng på stan och bl.a köpa lite ost på Norins! Om några timmar är Peter och jag påväg ner till Göteborg för att catcha upp Kajsus & Viktor.

Lev väl . . / T.


min gröna dag



Åkte till plantagen och shoppade loss idag . .



hittade bl.a fina krukor i stil med mina sickla-krukor! Perfa då de  gamlavar för små åt orkidéerna!



ek från landet, jordgubbs- och smultronplantor, pelargoner, kryddor, klematis m.m



den här fina "trågen" i zink hittade jag på pappas verkstad idag . . "reservdelar" står det på den och den passade väldigt  bra att ha kryddväxter i!

shoreline




RSS 2.0