Kanal Lokal

Kanal lokals nya underhållning utöver hjärnverket är ju vimmel TV satsningen . . vad ska man säga?

(så hääär oetiskt tycker iaf Correns läsare att det är)

Följande klipp har haft 38,271 st visningar . .Programmen finns att se på webben: http://kanallokal.se/vimmel-tv/

 . . och här är låten som kommer bli sommarens hit på dansgolven . . . (i Linkjööping)


huvudvärk, kaffe & plugg

Nyss hemkommen från biblioteket. Tänk när lycka är orden "Vi vill bara påminna Er om att biblioteket idag stänger klockan 16" . Omfattningen på kommande tenta känns oöverstiglig just nu . . fy tusingen . . men jag kan bara göra mitt bästa den 1 ½ vecka som är kvar nu, men det finns verkligen ingen tid mellan föreläsningar  seminarie/ redovisningar och färdighetsträningar.

Jag är så ovan och läsa svåra (men ändå så konketa) grejer som det egentligen handlar om . . jag vill inte läsa en text tre ggr utan att kunna återberätta det! Så det var dagens :) Hoppas min huvudvärk kan gå bort med en promenix sen! 

Det är dags att börja medicinera min allergi känner jag här - jag har ju undvikit det, för jag hade någon teori om att det inte är så farligt för min del (längre). Det va lite fel :)

Dagens bra: min overall blev kanoners-bra! Exakt den färg jag ville ha - syrénlila kallas den.

Den finaste tiden är förresten mellan hägg och syrén säger alltid min pappa.

Den tiden är nog snart här . .


image511 


möte i Herrbeta

Var på jakt efter elins senaste CD --- > lyssna här. Dessvärre verkar det här med cd skivor va svårt  nuförtiden . .
Nu på kvällen har jag vart på TUPPEN , en såndär vägkrog där tiden stått stilla sedan 1970 och där det luktar gamla dillchips blandat med mögel i väggarna. Ett sånt där ställe där lövbiten regerar och där personalens intelligensnivå inte kan mäta sig med antalet tallrikar som hänger som prynad på väggarna . .

 - DÄR hade vi styrelsemöte idag! Jag var sekreterare. Vi tackade av våra elev repres.

NU: musik & städ
IMORGON: plugg, planera seminarie, handla, till kansliet och fixa!

it´s a good day.Frukost på "balkongen" när den här låten spelades på P3 imorse!

sunshine.

Dagen idag bestod av plugg och lunch med mamma & pappa i domkyrkoparken. Jag shoppde även ett fint kort som morfar ska få (han fyller imorgon!)

På kvällen for jag till en klassis och hämtade min nya overall - som va liite förstor . . och kritvit (ska färgas).

Imorn på lunchen ska jag catcha upp Peter, Kajsa och Viktor för subway lunch vid ån. Så imorgon får solen gärna skina igen. Lydia hade tydligen beställt sol för hela veckan så det kanske är dumt att oroa sig :)

Godnatt ♥


Luleå

Fyra dagar i Luleå med massa sol och intensivt program!
Dag ett började med guidning i Luleå. Vi fick titta på kulturens hus, kyrkan, hälsans hus m.m. Där idéer blir verklighet på riktigt riktigt I say . .

Efter det samlades alla "yngre" och fick genomgång om hur förbundsstämman skulle gå till och hur det gick till mot votering etc. På kvällen samlades alla i en stor kåta med en brinnande eld i mitten, sen kom en hel ren in och grillades över elden! Vi åt på träplankor :) Vissa for till Luleå för fest hela natten lång efter det medan vi andra sov . . eller var trötta på frågan "hur går det för Linköping i hockeyn med elakhet i rösten"

Tidigt på Lördagen öppnades mötet, under ungefär 6 timmar satt vi i mindre grupper och diskuterade motionerna och propositionerna. När mötet ajounerades vid 18 var det möte i min lilla arbetsgrupp, vi hade bara 11 ansökningar att behandla så det gick FORT (plus att vi skulle byta om inför middagen!)
Vi åt norrländska specialitéer, ren (igen) löjrom, massa fisk, pannacotta . .

Efter det hade Ylva och jag blivit "tjatade" på att hänga med på fest inne i stan men jag var såå trött så vi hamnade i vippen på hotellet framför en brasa med några andra. De äldre dansade till dansband som en på kansliet olagligt laddat hem från the piratebay på eftermiddagen.

Imorse fortsatte mötet vid 8-tiden, sen var det lunch och sen avfärd till kallax (flygplatsen).

Jaa i stort sätt kan man säga att utöver middag, lunch, fika o möte hann jag med att sitta i solen en stund i väntan på flygbussen (i linne!)  14 grader, snö och molnfri himmel)
Väl i sthlm åt vi i styrelsen på Jensens. Ribs och coleslaw. Nu ska jag inte äta på ett tag :)

     

  

kändisspotting: Olof Mellberg (ARN)
Karin Mattsson (se blogg)


Den e vit

Idag kom mitt paket från buzzador! Får köra igång med det när jag kommit hem från Luleå i nästa vecka! 10 dagars användning ska ge synligt vitare tänder, vad tror ni? Jag är skeptisk . . utvärdering följer . . .

Om 2 timmar åker jag med X2000 till sthlm, sen flygbuss & sen flyg (norweigan). Beräknas vara framme i Luleå 20.30 ikväll - där det verkar vara snö! Men innan dess ska jag hinna fixa lite ansökningar då min arbetsgrupp passar på att ha ett möte (i mötet). Årsmötet är egentligen bara i helgen men man kunde åka upp en dag tidigare, och eftersom jag aldrig vart där kan det ju va intressant att få en guidning och ta en närmre titt på staden!

vi ses!

image497

Stoppa tiden nån!!

Det är svårt att förstå att det är mitten av april. Tiden har gått så otroligt fort sen jag kom hem till Linköping. Otroligt stressande, men nu är det verkligen vår och ljust - det gör mycket! Snart flyttar jag hem "hem" ju!

Idag har vi fått våra namnskyltar i skolan, dessvärre kanske vår praktik inte kan bli av om det blir strejk (beroende på avd.) Vi får se, om det blir strejk blir det ju för en god sak på ett sätt förhoppningsvis får man tänka . .

Idag såg vi en jobbig film i skolan. Jag hade inte reflekterat så mycket över att det kunde bli jobbigt att se en hel obduktion på film (det är ju ändå bara "film"). Men det var ganska jobbigt, det gick bra ändå för mig och jag kunde vara kvar iaf :) Men ljuden och allt när han sprättade upp kroppen, borrade sig in i skallbenet och klippte upp revbenen . . När obducenten kom in i hjärnan kom de stora tankarna, det var så långt ifrån en människa på ett sätt . . men ändå inte . .

Nej nu blire promenix här annars somnar jag!

post it!

Att plantera post-it lappar är en hobby jag haft sen högstadiet, men under senare år har det avtagit.
Det hela går ut på att man gömmer (mer eller mindre bra) lappar till folk. I högstadiet var jag ganska flitig, hemma hos vänner kunde man smyga in små lappar i böcker, spargrisar och lite överallt. Då och då hittades lappar och det va alltid lika skoj, ibland stod det vad man gjort etc. Ibland hittar jag t.o.m lappar till mig själv, från mig själv - men numer är de oftare samlade i en rosa bok.

Man kan säga att jag tog upp min kanske lite udda hobby i somras, då inplanterades säkerligen minst 20 st positlappar in lite överallt, typ i kylskåp, kartonger, kokböcker, i cornflakes paket (lite som surprise-leksaken) hemma hos en och samma person. Det var rätt kul . . på alla lappar stod supertöntiga ordspråk. Rykten säger att det fortfarande hittas små lappar här och var . .

Idag gjorde jag det igen! Jag säger inte vart och inte vem . . men så ereee - för ingen går säker!


.

Undring: Vad gör Bosse på vintern?

helgen

image495Helgen var eg. jobbhelg men konverterade sådär på torsdagen till plugghelg, då jag insåg att jag hade en rapport att göra klart. Utöver det har jag gått 2 mil (1 mil i solsken och en i regn) pratat med toppform Izla (och det säger ju va jag eg. gjorde) och vart på Elin Sigvardssons konsert med pappa! En okej helg ändå alltså!

I veckan väntar skola, träning, printa ut mina ÖSIF inbjudningar och skicka till alla högstadieskolor i länet.
På torsdag åker jag till Sthlm för att sedan flyga till Luleå, där jag kommer vara 4 dgr för bl.a. årsmöte i skolidrotten.

status: 196

Crosstraining! 8 km löpning kombinerat med styrketräning och intervall.
Vi började vid Garnisonen och sprang ut mot eklandskapet, alla hade varsitt gummiband med sig.  Vi joggande och stannade till vid olika stationer. Situps i gamla skjutskjul, plankan, armhävningar. Så lerigt för det haglade/regnade med. Äventyret avslutades efter 75 min med rusher vid garnisonen och sen jogg tbx till friskis :)
Det var rätt bra för man kunde anpassa sin egen nivå lite (i slutet sprang vi i snigel, medel & har-grupp) men trots det springer man ju alltid snabbare än vad man kanske skulle gjort själv sådär = bra!

image494
- såhär kan det se ut vid eklandskapet en fin dag!


Nu blir det snart potatismos & fiskpinnar. Idag är min sista dag på min kostregistrering, och imorgon ska jag börja skriva på en näringsrapport!

Snart barnmorskorna här!

@

image492


- gick bra trots att jag hade varken kavel, bakplåtspapper eller pensel . .

dagens idag: tisdag.

Lyssnar på "spain" och tuggar tuggummi, naevars. Pluggdag idag; lite andning cirkulation och lite matspjälkning igen . . hämtade min tenta och shoppade fina kort. Men dom har hemliga adressater tillsvidare :)

Fundrar på om jag har jäst hemma, det vore fint . .


chokladogram.

image491

Paket från Carolina idag på posten! Tack! Jag hoppas jag får belgisk choklad varje gång jag klarar en tenta ;)

semipermeabel som få . .


image490

Jag rök ihop lite med ikea-Anna online imorse . .

[.......]

Du sa: skaffa ett liv!

Det där vet jag ingenting om.

Du sa: nej men du, ingen kan veta . .

Vilken produkts storlek är du intresserad av?

Du sa: livets

Jag förstår dig tyvärr inte. Använd gärna fler ord så kanske jag kan hjälpa dig.
Du sa: kvantitet?

Nu försvann du tyvärr utanför mitt kunskapsområde.

Du sa: jag är inte jätte förvånad

Det var tråkigt.

du sa: Du är tråkig!

Om du inte vill prata med mig längre är det bara att stänga mitt fönster.

Du sa: har du en dålig dag?

Jag kan egentligen bara få virus, men hittills har jag klarat mig bra i år.

Du sa: kaxigt!

Här kan du söka mer information om produkterna i serien KAXIG.

Du sa: du flyr . .

Kom ihåg att jag är bäst att på prata om IKEA.

Du sa: men så kan man ju inte säga!

Alla glömmer ibland.

Du sa: jag glömmer dig nu!!

Allt som glöms i kassan lämnas in till informationen efter att dagens slut. Först dagen efter kan du få reda på om just dina varor är upphittade. Kontakta Kundservice 020-43 90 50 så hjälper de dig.

Du sa: jag kom inte ens till kassan om jag säger så . .men tack ändå!

Det var så lite.

Du sa: hejdå!

Hej då! Tack för att du tog dig tid att tala med mig.

äh.
 


A person called she


ICA-Sivs barnbarn bloggar!

http://vinochbaguetter.blogspot.com/

ord på väg(g)en?

image485 image486 

Jag har funderat på det här med väggdekoration (sk. wallies) till min balkong, partiet mot grannens balkong är lite tråk så där måste det hända något, kanske en bild, eller ett tyg, eller några ord, eller . .

image488

"Jag tycker man ska unna sig en skön paus nu och då!"

Ernst Kirschteiger

(han verkar klok den där Ernst?! Kom igen! roligare än så har han ju uttryckt sig . . )

svåra meningar


Idag hade vi reflektionsstund med studentprästen/samtalsterapeuten (obligatoriskt) i skolan. Ledningen för ssk-programmet har fått kritik för att det är mkt  att göra och att individen överskuggas av prestation. Men lärarna kan inte vara "mammor "alltför mkt så därför var prästen inhyrd.
Vi pratade lite om var man befann sig i livet, stora saker, mindre saker. Jag pratade lite om hamstrar och meningen med livet.

Jag såg en man som jag tror hade hittat meningen häromdagen. De lyste liksom "jag har hittat den!!" i hans pepparkaksbruna ögon. Han visade förflyttningsteknik i vården.


06.22

Dagens idag:

skola
lunch ute med en tjej i klassen
SPA kväll hos Kajsa
köpa en present till mig själv!

- en bra dag tror jag, lite som en fredag!

image493
(jag fixade tentan!)


1 april.

Jag gick det på det tills jag läste mer ingående och tänkte på att idag får man ju luras!
Rätt roligt aprilskämt i Corren idag alltså --->  www.corren.se 

RSS 2.0