be till spenatguden - det hjälper . . .  .  fråga Viktor som bestämt ville göra spenatsoppa här om dagen (och jag tyckte vi skulle laga en helt annan rätt)

Jag säger:

- okej, nu lagar vi det recept som kommer upp på den sida du säger!  ( jag hämtar "Vår kokbok")
- 390

på sidan 390 finns ett recept av 1200 st - spenatsoppa!


 

Så här kommer det bästaste receptet (det blir suupergott!)

ca 500 g fryst hackad spenat
1 liter vatten
2 grönskasbuljongtärningar
2 msk vetemjöl
1 ½ msk margarin/smör
salt & peppar

+ kokade ägg

Koka upp drygt 9 dl av vattnet + tärningarna. Lägg i spenaten otinad. Rör ut mjölet med resten av vattnet. Häll den i soppan, koka 3-5 min. Tillsätt fettet och kryddorna. Man kan blanda i mjölk eller grädde här. (Jag tar alltid creme fraice).

Servera med creme fraice och kokta ägghalvor!

LGHåller på att fixa och lära känna min nya dator. Har precis lärt Caroline via tfn att använda MSN nu också - så nu är hon en stjärna på det :) Vi är inte riktigt uppväxta i samma IT-samhälle . .


Här kommer Carros visdomsord denna söndag:

"våga släppa taget - när det behövs" 

it´s not the fall that hurts . .


thursday!

Idag hade vi basgrupp på klin fys, sen har jag mest fixat hemma . . räkningar, papper, tfn samtal, målat tavellister + pall och gjort ärenden på stan!
Hela kvällen har pappa och jag skruvat & fixat. Jag har mest gått omkring och letat efter saker :) bäddat rent & städat!

Tack för hjälpen iaf - och skriv en kommentar nu för tusingen!!

Mamma - lycka till imorn!

Kram

Tillus
sen onsdag

Veckan börjar sakta men säkert lida mot sitt slut vilket känns lite skönt. Det har vart mkt schemalagd tid i skolan + mkt utöver med arbeten, scenarier, färdighetsträningar. .

Sista dagarna har jag sovit drygt 1 h efter skolan för att sen orka plugga. Därav denna sena primetime (22.30) då jag vanligtvis sover :)

Pappa kom hit med lite clementiner ikväll, om det är något jag tycker är bra med hösten är det just dom :) Sen hängde vi på ytterligare en dörr - så nu har jag dubbeldörrar ut mot trapphuset = mindre ljud därifrån.

När Pappa hade mätt och fixat fortsatte jag med min mindmap på immunförsvaret. 6 hela A4 och det e ju tveksamt om man vill veckla ut den på basgruppen imorn alltså . .

Imorgon ska pappa och jag sätta upp min pilaster. Jag ska försöka gå över till ljusglimten och fixa en koppling som funkar till min lampa.

T ringde nyss, vi ska på ett möte i Jönköping på lördag. Men jag vet inte om jag behöver/orkar hänga med . . vi skulle höras på fredag om det iaf. Det verkade som att det inte alls var många som kunde nu ändå . . det handlar iofs om en ganska rolig grej som ska fixas, vi får se . . Jag tror att jag inom en snar framtid blir kallad till Sthlm med för möte och träffa 2 nya medarbetare i "Idrottslyftet"

Sov Gott, T

juste jag hittade ju detta filmklipp om makrofager, och visst tusan Snige såg vi det här när vi var små!? (ja det gjorde vi - det gick under sommarlovsmorgon en sommar)sjukt gott te!


love


tidig morgon

Tittar på "Räddningsbåten Elias" och har ätit frukost. Ska snart cykla iväg i mörker till jobbet! Igår kväll va det lugnt på jobbet, och jag fick veta att det är TÖNTIGT med rullator! Om man är lite inne ska man försöka ha en slags käpp som finns på handplockat tror jag det va, för då kan man matcha färg med kläderna . . .

så ärä määät :)

think pink

NU är det fredag på riktigt, och man kan börja fundera på sånna saker som egentligen är rätt  . .  jaa kanske inte viktiga . .

 . . äh jag struntar i det just nu och slår ett slag för disktrasor istället. Limited edition från "Rosa bandet". Limited!

- Löp & köp alltså ;)

(wettex säljer rosa städprodukter hela oktober i förmån för Rosa bandet)TGIF

Har suttit på bibblan under fm med Anna, hon gick till NH och käkade med en jobbarkompis där och jag gick hem och stekta på mina fiskar så att jag nästan behövde ledstång till matbordet för det va så . . dimmigt ;)

I efm blir det plugg till ett arbete vi skriver . . igår bestämmde vi även om ett arbete som HELA basgruppen ska göra. Förbättringsarbete 2. Omotiverat som attans . . o trixigt väre att skriva arbete på 8 pers . .

Igår fikade jag förresten med min gamla gamla kompis Lydia på bibblan, hon satt där och läste om Ansgar, han som förde kristendomen till Sverige ni vet . . :)

i helgen är min sista jobbhelg vilket känns både bra och dåligt . .

Herrå/ T

hösten 08
lunch, skola & pesto

Äter pasta med pesto och aubergine och champinioner = ingen top 10 höjdare av de grejer jag själv mixtrat ihop kan man konstatera iaf :)

Vi hade möte idag med de som hade föregående kurs. Summan blev iaf att de ändrat T1 tentan till 2 delar (för den var fööör stor), och att alla i min klass inte har den som spärrtenta längre. Det va skönt och sitta och tänka att det faktiskt inte gäller mig i vilket fall! weiii . . 

Enligt en nöjd-undersökning angående föregående termin var studenterna på arbetsterapeutprog. i Nkpg och SSK i Linköping minst nöjda med utbildningen tydligen . . och ändå säger de att vi ska ta åt oss av läkarprogrammets braiga kritik som det fått av högskoleverket . . ?
 
Konstig ekvation.
 
Igår va K och jag ute på kvällspromenix. Lite hets från Peter att vi skulle med på bio. Men det gjorde vi inte :) o vilken otur att filmen va så dålig sen då . . . ;)

Nu powernap sen SB!

herrå!

god morgon fredag!


Vaknade tiidigt idag! Bra bra, jag ska fixa tacopaj snart, som vi ska ha med oss ikväll till landet. Innan vi åker dit ska jag renskriva en föreläsning som va svår. Efter lunch ska jag träffa Tessan! Hon är klar och har presenterat sitt exjobb nu i dagarna vid LIU, så GRATTIS till dig Tessan! Vi firar kanske med kladdkaka idag?!

Igår på basgruppen på US fick alla i min grupp ansiktsmasker (även killarna). Jag har ju fått ansiktsmasker att prova från buzzador! Så om någon vill hjälpa mig att utvärdera denna - säg bara till!madrid

Malin frågade mig om tips att hitta på i Madrid  eftersom hon skulle dit nästa vecka, tänkte lite och kollade genom min dagbok . .  nu undrar jag faktiskt själv hur jag stod ut i den situation jag befann mig i?!!

check this out!


gud hör bön eller nått


Eftersom jag hade 1 poäng från godkänt på fysiologi tentan försökte jag ju hitta det där poänget (1 fråga = 1 poäng) och tyckte mig faktiskt ha gjort det till viss del, och efter allt strul kom idag ett mejl . .


. . .  "Ledsen att du fått vänta på svar, men ditt svar på A3 är för mig ett knepigt gränsfall. Din beskrivning av vad som händer i hjärtat när sympatikus aktiveras är dock mer djupgående än jag krävt/förväntat mig (och ingen annan har svarat tillnärmelsevis så detaljerat), men relevant i sammanhanget. Så efter mycket övervägande har jag beslutat att ändra betyget på frågan till G, vilket innebär att du bli godkänd på tentan som helhet".

bröllop

Vigseln ägde rum mitt i Uppsala, därefter åkte vi ca 1.5 mil utanför (mot Knutby) för att partaa! Det var en brokig samling människor på en sådär 70 stycken som hade samlats. Allt från nykterister, "alkoholister", ateister, frikyrkliga etc . . Jag hamnade iaf mittemot Gustavs kusin och bredvid brudens kusin, de var trevliga! Fetsen hölls i IOGT-NTO s lokaler och slutade tiidigt, men innan dess blev det en del lekar för brudparet, hets-pussning och tal. Efter det stannade många och städade, Erik jag och en tjej som Gustav läst kemi med skulle sova i lokalen så vi städade på fort!

På söndagen for vi in och mötte de nygifta. Vi gick på högmässan (den präst som vigt dem höll i den i domkyrkan). Jag mådde inte speciellt bra och fick springa mitt i pga rethosta. Attans bananer. Efm orkade varken Erik eller jag göra många knop . .Mamman, brudgum och pappan. Lika som bär. Gurkis mäter nu 1.92 m ö h!!!Brudparet. Sjukt lika och verkar ändå komplettera varann väldigt bra!Brudgummen jag som tydligen "Lärde brudgummen att dricka te och lyssna på Kent. Sjuksköterskestudent med engagemang för ungdomsidrott"


Jorååsattee :)

tröttoman tilla

Har precis kommit hem från Uppsala och Gustav  Elviras bröllop som var igår! Jag har varit sjuk under hela resan så det har varit lite drygt. Men inatt har jag sovit SKÖNT i pappas sovsäck och på en såndär supertjock gympa-matta i en gymnastiksal :)

Tänkte ladda upp bilder och så imorn! Jag börjar inte förrens vid lunch :) I normalfall kanske jag borde va hemma, men dessvärre läser jag ett program där man får orealistiskt mkt straff-extra-uppgifter om man är borta, så det finns inte . . vi smittar ner varann istället! Sjukt bra! cirkulär-smitta kan vi kallat´ . .

I better get sleeping!

Herrå!

(och hur jag ändrade typsnittet är även för mig en gåta . . )

torsdag.

Helg snart! Man hinner knappt blinka så har helgerna försvunnit numer!! Idag e en liten halvseg dag sedan gårdagen med bl.a kalasmottagningen på cloetta C. Jag, AnnaClara och en kille i klassen blev förresten intervjuade och fotade för en studenttidning - så håll utkik ;)

Nu sitter jag med ansiktsmask, tända ljus och te. Peter kom just förbi och jag utropade "Hur ser du ut?!" han svarade "Hur ser DU ut?!" Han skulle iaf hämta mina glasögon (de med fönsterglas). Det var nog fadder fest - tema barnkalas, och han skulle va lärare! Självklart ställde han upp på en bild!


bebisar, plugg & cocos

Idag va en låång dag i skolan, men helt ok föreläsningar som bla handlade om det nyfödda barnets kompetenser. Jag Tove och Emma hann hem till mig och lunchade på balkongen mitt på dagen med!

Nu på efm har jag försökt styra upp lite annat, men har kvar att fixa boende i Uppsala. Erik sa nämligen att det bara var vi som tänkt sova över i festlokalen där ute på vischan efter bröllopet! Jag har heller inte bestämt vad jag ska ha på mig så det e lite att fixa . .

Nu ska jag göra lite till vårt scenario på tors, sen ska vi laga cocoskyckling och kolla på "Bara Bea" en film jag fått låna av en kollega!

herrå. T.

RSS 2.0