l a n d e t

72253-32Regnbågen tornade upp sig över Ö Harg igår kväll, och traditionsenligt  fiskades det och spelades spel. Erik tog hem NE, 7 kr rikare på kuppen . . men vi andra blev ju också lite rikare ;) hoho .Huggis vare här!

72253-31

Jaa . .  såhär nära hade jag ju aldrig gått om jag inte vart säker på att jag kört över ormen (med bil). Lever de i klunga? polyandri? gaaah  . . 


Denna bild är tillägnad någon som lurat mig i 2 veckor! Du vet vem DU är ;)

 


sommar sommar . .Midsommar var trevligt, lugnt o skönt på landet alltså. 
Lekarna jag hade vart succé!  Hade snott lite lekar från olika tillställningar, roligast var nog charader till ordspråk, och "gissa kändisen" kan ju göra ett "Tilla tipsar" med alla lekar, (vuxenlekar) har inte riktigt energi nu, . .  pluggat och därmed missat gurks o eriks metning =/

igår gick jag på grund! usch, slog upp smalbenet till sjöss! Om det hade funnits hajjar i Roxen hade jag nog inte suttit här nu alltså :)
 Det va rätt höga vågor så jag simmade lika mycket uppåt som frammåt ett tag för att inte bli översköljd, men sen simmade jag nära strand! 


Den 8 juli närmar sig med stormsteg!
 Min gamla idrottslärare från högstadiet är redan anmäld, I guess she is doing the klassiker tambien! Super bra att Malin fixat ställe nära Vansbro vi kan sova på natten innan start. Vansbroo, härligt har väl som mest stannat till vid Vansbro grillen upp till fjällen :) Men det verkar ju vara en riktig pärla till stad, . .  by . .  håla ?

Igår på kvällen gick jag ut med Issa, det var precis vindstilla och till min förvåning fick jag se en ål som motades ut på sidan av stranden när Issa gick i vattnet. En ÅL där . . usch, nu kom jag o tänka på ålarna i sjöjungfrun . . " - kroken snoken, jag vill att ni vaktar henne noga.."

scary  thoughts . .

 imorgon börjar jag jobba, slut på semestern! blir först Ullstämma, men sen blir det ju då  5 veckor på Garnisonen, trots att jag inte valt det själv känns det relativt bra,  men  men. . man vet ju faktiskt bara vad man har och inte vad man får. Eftersom jag trivs så bra med vårdtagarna på Ullstämma så e man ju lite smått nervös ;)   

Men jag e förväntansfull!

Goodnight sleep tight don´t wake up until it´s time to fight!  (rackarns bra slogan jag konstruerat själv där ouiooo ;)

Monday 

Morgonen började i bassängen, 24 grader o skrikade sommarlovs firande barn, vissa dagar öppnar Tinnis (kloaken mitt i stan) 07:00 andra 10:00, jag kommer  numer se till o va där de dagar de öppnar 07:00 . . mkt lugnare. Bytte några ord med  < Mr simhall > Per-Inge heter han va?! . många år sen sist man satt där på det kalla kakaelgolvet o lyssnade på hans förmaningar! men han verka ju va snäll trots allt .

Gick in till MakeUp store, köpte ett nytt lipgloss, faktiskt ett av det första jag e nöjd med, en favvo! <Instant Lip plumper> Kom hem med lite mer grejjor så det va bara skaffa V.I.P 10 % off! . . härligt!

Jag snackade med en av mina grannar idag, tanten med golvtrasan till vovve (jaa en såndär med lite glansigt långt hår ,mittbena över ryggen och röd rosett i huvudet. )

Så nu har jag lärt känna 2 av tanterna ( i kategorin "vi har koll på alla OCH deras liv o har bott här i 40 år")
sen har vi securitasgrabbarna precis bredvid, de e ju inte här så ofta så det e lugnt.

sen har vi en familj över mig, som var snälla i lördags o lånade ut tändstickor till oss så vi kunde grilla =) Lotta Lydia, Viktor och Dan var här på en riktig nostalgikväll!

Balkongen e super, det tyckte Tessan med, så imorn e det vi som har spelkväll! Personligaste  inbjudningskorten gjorde vi förstås själva, och gick ut till brevlådor med!

Tilla tipsar:Fordonshandbok för tjejer, C Williamson


72253-29 


" Lär dig planera för och vara förberedd på besvärliga situationer, med hjälpa av felsökningsscheman och regelbunda rutiner. Upptäck glädjen i att dra åt en mutter och njut av känslan i att smörja en bakaxel så din körning blir friktionsfri!"


 Boken innehåller även ett "roligt" quiz, så man kan testa vilka förkunskaper man bär på!

Vilken borste passar bäst till cykelrengöring?

1. rotborste
2. mattborste
3. hårborste (
nääh jag skääms när jag läser detta svarsalternativ.  . skrev jag alternativ . . ?)
4. tandborste
5. Alla ovanstående.


vilken  IT-pryl!  

Jag lovar, . . glöm allt vad ELLE och Cosmo heter, det här kommer bli singeltjejens nya bibel!


Tilla testar: Kroppkakor
72253-27


Premiär för den öländska traditionen kroppkakor! Det blir ingen favorit, kanske för jag köpte halvfabrikat, men ändå, det smakade pajskal med lite kött (?) i . . pajskal är inte min grej !


Tilla tipsar ( IKEA goes tildisch )

72253-25

72253-26


vetistusan om jag inte tycker den var finare helt antikvit . . . men den andra var personligare!

klurigt

Börjar få lite ordning, blev tillslut en trämöbelgrupp till balkongen, bra köp, nu återstår det bara att sköta den!
72253-23


Har fått ett vykort från Paris av någon, på franska! Jag kan ju då inte ett ord franska, men men . . utan avsändare med, men det ser ut som Lottas handstil, men varför på franska isf? hon vet ju att jag inte har läst det, och heller inte hon vad jag vet?


gaah nu kommer ja va nyfiken tills jag får tag i henne, och det har jag inte fått .
Tjejvättern . . .I mål . . !

Strålande sol vilket efter 90 km resulterade i fina märken efter handskar och solglasögon. jaa!
Gick väldigt bra, startade i riktigt fort tempo, hann se 1 olycka bara, läskigt eftersom det går i dryga 20 km/h ..  annars va det lugnt på vägarna. Trångt  ibland. . . Kom i mål efter ca 4 h, 1 h bättre än förra tiden. Vädret gjorde nog sitt med. Struntade i 2 depåer, på de andra blev det hunungsvatten, saltgurka, blåbärssoppa och sportdryck.

Nu ska jag fixa lite här, plantera om (igen)  sen fara ut till landet,  jobba bort bonnbrännan sen träningskläderna! Kanske bada?


Så va det Vansbro nästa då !Kompisar . .Ni som hann få flytt SMS kan radera dem illa kvickt. Blev lite knas, för trappuppgång och gatu nr står för nära varandra.. dessutom e tele nr ett annat.  Det rätta finns på Eniro!

T

Axa Sports Game


    Gamla LGIF tjejjen Carolina Byrmo från Corren fotade!
   Inmarsch på Folkungavallen till pampig musik!
    Resultat på gång!


Fredagen bjöd på ett kanon väder, barnen var taggade till tusen, hejjaramsorna var många och stämningen på topp. Uppvärmningen var väldigt spontan eftersom jag hade haft så mkt med flytten, lite Günter och BWO gjorde sitt.  Priser delades ut från Milko och Axa. Fotbollstjejjen Frida Östberg hjälpte oss dela ut priser.Ylva Lundh, Frida Östberg
Flytten har väl gått bra, strul med städning och besiktning, men på ons blir det omtapetsering, fredag kommer saneringsfirma o städar om allt, om 8-10 veckor (!) blir parketten omslipad och det byter ut lister och luckor. Well done, Stångåstaden kan ju, om de vill . .

Lördags va det sommarfest, riktigt kul! Lite folk från Rotary som höjde medelåldern, Chris och jag fick massa beröm för dukningen, vi hade guld och vitt som tema, flytljus och syréner. Tal och tävlingar  var på engelska eftersom 2 rotarianer från Florida var där och frös i den svenska försommaren.
Internet verkar ju funka, flaggan i topp på innergården, sol på balkongen, bra start på Sveriges Nationaldag 2006!


våra fina (!) bakelser

Caroline o jag svängde ihop några bakelser o begav oss till Kungsträdgården!


fortsätter på temat spring

Jag kom i mål! .. ingen höjdar tid,  dryga 5 minuter sämre än pers, men det va ju trots allt ett lite längre blodomlopp i år!

 Gårdagen bjöd på kanonväder, ett fint lopp! dock väldigt trångt i starten, de gällde att ha koll på vart man satte ner fötterna. Loppet kändes väldigt bra faktiskt, trots att jag missade uppvärmningen, eftersom mina jobbarkompisar anmält mig till "promenadklass" så jag fick springa till startlinjen, men jag kom precis i tid innan pistolskottet ekade!

Är det bara jag som hör i syne eller ropar mitt namn när jag går i mål precis i slutet av videoklippet ?!

från corren

Såg en hel del kändisar, "Matsa" från träslöjden i mellanstadiet, dirigent Veronica "spela som ni skulle spela för Kungen", o det roligaste av allt kanske "Sniffi". Hon betade i neongrön tröja på gräsplanen, efter väl genomfört lopp liksom många andra komvux-lärare.

Vilken folkfest!

RSS 2.0