live från hängmattan.

 Idag har jag fått in flygradion över Ö Harg 3 ggr . . det var betydligt roligare än P1´s  sommar med Hasse Alfredsson faktiskt .  . .

So long i sommarsverige!


sommarstugan



Jag nu! Är i sommarstugan, och solen har ännu inte gått ner över havrefälten! Fick skjuts med Js mamma & pappa och har nu t.o.m lyckats med kastrullpopcorn och hamna på en spännande fotbollsmatch på tv4!

Nu efter straffar väntar dock sängen, var vaken mellan 02-05 inatt och hostade värre än värsta "kolaren". Under dessa timmar hann jag i princip läsa allt som gick om MJs död och funderade på vad han betydde för mig, men kom fram till att det nog inte var så himla mycket. Han var den där affischen i sexårsbarnen egna rum på dagis, någon cooling som alla killar ville dansa som. Jag själv tyckte nog mer han verkade läskig! Vid det här laget var min största idol Tommy Nilsson med låten "Öppna din dörr" - jag spelade lite i en annan division kan man säga ;)

Jackson five´s album har dock spelats relativt flitigt, men att det skulle vara samma person som läskingen  i sexårsrummet?! I vilket fall verkar han ha lämnat ett stort tomrum hos många fans och bestående musik för all framtid . .

vitamina C



En sneel en kom med bigaråer, jordgubbar, banan, tranbär & grape när jag minst anade . .

Thanks!

bark-smoothie & tristess

 


Äntligen ett vettigt sätt att ät allbran fiber plus på :) Blanda barken med naturell yoghurt och jordgubbar!
Idag är jag hemma från jobbet, liksom imorn. Tjejen som svarade på jobbet undrade om det inte var pollenallergi jag hade . . naae efter 20 år med pollenallergi vet jag när jag är mongoförkyld eller inte :)

Till helgen satsar jag till att vara frisk igen, för det här är mer än drygt! Funderar på att gå på Ebba & Didrik serien nu . . eller se Tyra banks show . . eller nej jag klipper sönder ett pärlhalsband som ska göras om tror jag!


rolandz



sommarhit 09

sommarlov.


Tjejen på våning tre cyklar runt runt runt med sin lila cykel på gården, ibland tycker jag så synd om henne att jag vill gå ut och leka med henne, eller bjuda in henne på en TV spels duell.  Man kanske inte behöver ha tråkigt bara för att bo i stan som barn, men hur långt får hon gå liksom? Tidigare bodde det en kille i hennes ålder i samma hus, de lekte ofta fastän de skiljde några år emellan dem, då hörde man ofta skratt från gården, men nu leker hon ofta själv . .

Jag är glad att jag växte upp med sommarlovskvällar på landet eller med alla barn i området. Vi hängde många i olika åldrar och spelade basket, körde burken, åkte inlines osv . . det var en härlig tid, man brydde sig varken om vad som gick på TV eller oroade sig för morgondagen!

Min sommarlovsdag år 2009 bestod av vattenmelon, filt, massor av tidningar och P3 staaar i Kungsträdgården. Bättrade på brännan och njöt av att inte göra något :) Strax efteråt kom regnet. Imorgon börjar mitt schemalagda sommarjobb. Lagom tills dess har jag sett till att få tillbaka mitt halsont! Well done :)

Ska snart ligga på min spikmatta en stund, det gör skitont! Men efter några minuter är det skönt - varmekänsla och kroppen blir tyngre och tyngre . . har bara "kört" ett par dgr nu men en kväll låg jag på den precis innan jag la mig för att sova, kommer knappt ihåg att jag la mig i sängen förrens jag somnade!

midsummer.







Tillbaks från kusten där vi firat midsommar (nära Loftahammar). Vi kom dit redan i torsdags (jag, en utbytesstudent från Kajsas korridor och ytterligare en kompis från Skövde). Festen anordnades av en fd. kursare  till K från Uppsala på en stor campingplats med egen strand.

På midsommarafton blev vi indelade i stora grupper och alla grupper fick ett ansvarsområde. Min grupp fick att anordna lekar samt dans kring stången! Vid lunch började sedan firandet med sillunch, jordgubbstårtor och sedan dans och lek.

Senare fortsatte festandet och vi grillade fläskfilé och marshmallows. Medan gruppen som fixade dansgolvet plockade bort stolar bestämde jag mig för att få upp värmen på annat sätt . .

Först innebandy, fast ute - bandy då? Sen utmanades jag & Jan (utbytesstudenten) av en kille på fotbollsstraffar. Där tog jag hem 100 kr! Sedan fortsatte natten på dansgolvet!

Att Kajsa sedan inte riktigt styrt upp med resan till och från tågstationen i Gamleby gav lite av en backpacker-feeling till hela resan. Hon och Jan liftade, medan Hanna och jag fick hjälp av en kille som skulle åka och handla . . han fick åka låångt för att handla minst sagt . .
Tillslut kom vi till Gamleby, Hanna jag och killen som skulle handla. Vi försökte hitta en affär, men lyckades halvbra. Tillslut gick vi in på en pizzeria för att fråga . . och där hittade vi de andra två (vi delade upp oss 2 & 2 för att lättare lifta). Jan och Kajsa hade fått hjälp av några strangers och firade nu med pizza!

Jaa tillslut hittade vi iaf en Ica och hann precis till station före avgång!
Det trodde vi aldrig medan Kajsa förklarade det hela med;

"Nej jag ville inte oroa er i onödan"

Jan summerade firandet med  kommentaren "You swedish guys are a bunch of weirdos".


fishingtrip & regn




Regnet smattrat på fönsterrutorna och jag är i full gång att packa inför vår lilla tredagars tripp till kusten! Herre! Vad saker som ska med! Man kan tro att jag ska på charterresa!

Ska nog ta en sväng ner till källaren o hämta mina regnbyxor sen!

Har slappat sedan i söndags nu, igår var vi ute på sjön. Jag bättrade på brännan medan bror och mamma helhjärtat gick in för att kamma upp mer fiskar från Roxen än grannen som åkte ut samtidigt i sin båt! Dessvärre fick de inte napp alls, trots att mamma försökte mata fisken med vattenmelon.

 
När vi fått fast båten och kommer till vår biluppfart så står grannen där och på gräset ligger en stooor gädda. Den såg verkligen för hemsk ut. Värre än lotta på bråkmakaregatan-gäddan och troligtvis med Roxens största underbett. Fem kilo monster helt enkelt. Mamma var lättad att vi inte fått det där odjuret på kroken. Numer kommer vi nöja oss med att kanske fiska med . . .jaa, vattenmelon?

past days.

Här om dagen åkte pappa och jag till landet. Det var ganska kallt men sen försvann lite stackmoln! Jag klippte halva gräsmattan i full utrustning vilket innebär gummistövlar, keps och skyddsglasögon :) Detta för att jag håll på att skada mitt öga illa för cirka 5 år sedan när något flög upp från knivarna!

Lite senare kom min bror, tessan och en inneboende som de har från Finland. Jussi hette han. Vi grillade korv och marshisar och bastade länge! Gårdagen spenderades inne i stan. Mamma fixade inför "vinlotteri" så på efm åkte A och jag in till mig i stan. Shopping, bosses och sen kom pappa med sushi från ett nytt ställe på Västra vägen (intill Victoria typ). Det va riktigt bra sushi!

Idag ska vi på roadtrip till Motala!

at work:




Jag: Är det en special-duschkräm du har här?
Dam 75 : Neej va?
Jag: Nej men det e ju den här! Nature´s calling! (ett märke H&M hade fram till typ 1995 i sitt sortiment)
det var inte igår du köpte den här va? (prislappen vittnar även om ett förgånget pris på 15.50)
Dam 75: Nej, jag fick den i julklapp nu i vintras av en väninna! Är den för gammal?
Jag:  . . nej den har inte sålts på några år bara . .
Dam 75: Nehe, då tyckte hon väl inte jag var värd mer då! haha
Jag: Nej men så . . så är det nog inte!

regn



strandpromenaden bjöd imorse på regn

regn & pyssel

 


Regnet smattrar mot balkongräcket ännu en dag. Jag skulle egentligen gått en promenix med Lydia idag, men vi sköt på det. Har nu gjort en kort till min vän Gustav och hans fru, eftersom de fick en dotter för snart 1 mån sen! Vera ska hon heta!

Snart ska jag cykla iväg till jobbet!

styrelsemöte



Balkongmöblerna fick flytta in några timmar igår, men det gick bra. Innan mötet åt vi tacopaj, och efter blev det marängbakelser och kaffe/te.
Thelma och Mathilda var här med . . tjejerna som jag åkte med på Premiumlägret i Idre.

Idag kommer pappa hit på lunch. Sen blir det vidare till jobbet!

sveriges nationaldag!



Inleddes med låång sovmorgon! Sen dess har jag gått en skön långpromenix runt stångis och lyssnat på massor av musik. Nu snart kommer Peter hit och hämtar pengar som Viktor lämnat till han. Kanske blir det min största bedrift idag?

Ja det var ju veckans absoluta slappomandag iaf :) Jag tror jag behövde den.

Nu: Loka smultron/citron

herrå!

mat . .

Igår kom kallelsen till styrelsemöte med plats hemma hos mig! Ojoj, nu på måndag och det gäller att komponera ihop vad vi ska äta och hur vi får plats allihop!

Ska kika vidare lite i min nya favorit-tidning för inspiration!

en dag på sjön.



Igår åkte mamma, bror och jag båten till "klipporna" i Roxen. Varmt och skönt!



 

   

RSS 2.0