vart e mössan?

Att bära mössan *
Studentmössan bars förr i princip jämt (och enstaka studenter gör ibland detta ännu idag), även av de som inte studerade vidare. Här fanns dock en oskriven regel att man inte borde bära studentmössan mer än två år efter studentexamen (om man inte studerade vidare). På valborgsmässoafton vid elden, samt då man gratulerar annan nybakad student bör man dock alltid bära sin studentmössa även som icke aktivt studerande student.

Kandidatexamen *
Vanligt verkar också ha varit att då man tagit sin kandidatexamen (t ex fil. kand) så använde man mössan vid färre tillfällen - man ansåg sig tydligen ha uppnått en högre nivå än "den vanlige studenten".


Inne eller ute
*
Normalt gäller regeln att kvinnor alltid äger rätt bära mössan överallt, medan männen endast bär mössa inomhus om man bär högtidsdräkt. Pubar, diskotek, större affärer o.d. är emellertid i regel att räkna som offentlig lokal, och det anses av de flesta vara riktigt bära mössan även vid dessa tillfällen.

Högtider *
Vid större akademiska högtider såsom t ex Valborg bör man  bära mössan inomhus under hela tillställningen. Mössan bärs inomhus i kyrkor e d av manligt kön då dessa är marskalkar.


(http://www.mru.se/Student/studentmossan.htm)


herre!

La Chance - LIMITED EDITION. Vitt guld, 12 handgjorda porslinsdjur, SwarovskikristallerArmbandet som jag väntar på att gå på . . nu hittade jag det! Dessvärre visste jag inte att det var såhär sjukt dyrt! 

 La Chance - LIMITED EDITION. Vitt guld, 12 handgjorda porslinsdjur, Swarovskikristaller
 
 2 825 kr

28 april 2010

För 20 år sedan: Gick jag på 6-års, hade en koja i skogen med "Hildur". Gillade jag den gula o rosa pinnen i knatte-fnatte-tjatte påsen från glassbilen, krusade mitt hår och använde diadem tills jag fick ont bakom öronen.

För 15 år sedan:
Gick jag på blästadskolan. Hängde jag mest med Lotta, käkade nudlar eller cornflakes till mellis, tränade friidrott på Tornhagsskolan och köpte grönt nagellack på H&M.

För 10 år sedan: Blev jag kär nånstans där löven föll och 9/11 blev ett datum ingen glömmer..

För 5 år sedan: Var jag sambo en minisväng i Vasastan, jobbade på Carema, festade för lite, och åkte sen till Madrid för att jobba som aupair.

För 3 år sedan: Levde ett lätt liv den första halvan som bestod i att fixa MVG på komvux, dejta, leva livets lugna dgr för att sen flytta till Sthlm under hösten o påbörja studier på uni.

För 1 år sedan: Gick det väldigt bra i skolan och motivationen var på topp!

Igår : föreläsningar, träning, bakade lite på kvällen.

Idag : plugg på HUB, handlat kopieringspapper m.m, mini-visit av Peter.

I morgon: Pluggar jag diabetessår hela dagen, promenix på kvällen!

Om 1 år: Är jag sjuksköterska, o har förhoppningsvis ett jobb som jag kommit in någorlunda i! Dessutom köper jag entrecote varje fredag och har slutat handla klövermjölk på Netto ;)

bubbel.Dags för rosé, så får vi se! Solen är mer än välkommen på fredag! :)


"jag har aldrig träffat någon som verkar brinna så mkt för .."

Just ja, för några helger sen körde vi tema ice-breaker "låtsas vara sån-här-på-stan-säljare-av-djurrätt". Iaf det var bara det att jag hittade den perfekta kandidaten o kunde liksom inte hålla mig till att det var en inledningsfas i att lära känna ngn helt främmande människa. Så efter 40-50 minuter hade jag enbart pratat om jättepandan och dennes svåra situation i Kina. Dessutom hade jag lyckats få killen framför mig att gå med på att skänka 300 kr i månaden efter att han va klar med sin utbildning.. ja det hela slutade ju inte där, utan jag fick honom t.o.m att tro att jag läste WWF-programmet 180 hp på LiU med inrikting jättepandan, och det var just den min C uppsats skulle handla om. Det sjuka var att killen gick på det jag sa vilket sedan fick mig att få lite ångest . .

I fredags på ett överfullt dansgolv står killen där, ja, jag är nästan helt säker på att det är han. Nu hade jag ju min chans att be om ursäkt . . o visst var det han! Han berättade att när han nyktrat till fattat att det inte kunde vara sant. Så sagt o gjort jag bad om ursäkt o återvänder till mitt lilla gäng samtidigt som han antagligen berättar för sina kompisar att "det var hon, panda-tjejen!" pekandes på mig o jag kände ett antal blickar på mig, o ja lite leenden också.

Så tokigt, men det var ju bra att han inte var sur :)

 

somebody told me


god morgon söndag!

Utvilad som tusan! Nu blir det frukost, dusch o sen plugg till kvällningen!
Igår var en softis-dag. Blev en promenix i solen runt stångis, inte mkt mer . .
Borde slänga mina tygskor i tvättmaskinen, de var nytvättade innan kravallen, nu är det rätt svarta! Det var bara ett dansgolv öppet på fredagens kravall vilket gjorde att det var TRÅNGT o att jag fick öl 3 ggr över mig!.

Idag kom klänningen! Inte lika snygg som bilden nedan men men . . imorn invigs den i vilket fall - på dagen blir det C-uppsats och en ref-works kurs på biblioteket. På kvällen ska vi till Motala och fira Morfar som fyller 90 år!!


kom igen!

Idag var en effektiv dag, och den e inte slut ännu, nu blir det off mot vidingsjö och styrelsemöte!
Jag vann budandet igår, eller det var inte mkt till budgivningsfight, men ändå.
Tjejen som säljer klänningen har dock inte bekräftat att hon varken noterat mig som "vinnare" eller att jag satt in pengar på hennes konto! Gaaah.

Nu hoppas vi veckan rasar på i lika bra fart så att det blir lördag snart o att klänningen kommer i veckan på posten!

:) tjupp & hej!


p.s tillägg till jag-skulle-vilja-listan: Lära K stanna med sina inlines. En förutsättning när man är ute i trafiken?!

the garden collection

Klicka för att visa Megabild!

Hade tenta-p när denna klänning släpptes på HM, o sen var den naturligtvis slut. Nu finns den visst på tradera! Vi får väl se vilket överpris den kommer upp i. Lite kul med bevakningar där :)


jag skulle vilja;

* ha ett stort kök och en matsal. Då skulle jag klä ett megabord i linneduk och bjuda på massa tapas!
* vara bättre på engelska, jag och vetenskapliga artiklar e ingen match in heaven om jag sägert´ . .
* vara solbrun och ledig!
* att mitt olivträd snart meddelar mig att han överlevt den bistra vintern eller inte så att jag slipper lura på det!
* att nya gardiner sydde sig själva
* hitta en perfekt svart sammetsklänning
* att jag lär mig sårläkningsprocessen imorn!
* att de fyller i grusdiket på Barnhemsgatan och att övergångsstället vid Netto/Makke D börjar funka!
* dessutom vore det bra om vi inte fick paj på styrelsemötet på måndag, för det tycker jag e lite tråkigt.

Annars e det rätt okej, det tycker jag allt!

mini


Ekologiska kläder från P.o.P som en liten Vidar ska få!

TGIF.

Nu är det äntligen helg! Det har varit mkt denna vecka! Igår ledde jag ju elevens val i idrott för ett gäng sjuor. Det kändes minst sagt lite konstigt att besöka sin gamla högstadieskola, dessutom i nån slags lärar-roll! Det var verkligen fullt upp att hålla killarna någorlunda lugna och fokusera på det vi gjorde! I vilket fall handlade lektionen om ledarskap och hur man ska planera en idrottslektion . . Jag är certifierad utbildare i att leda en kurs som sv. skolidrottsförbundet har "Ung ledare" så det var från den jag tog material.

Jag: "Er lärare berättade att ni hade vart tvugna att dela klassen, och att ni tillhörde den gruppen som verkligen ville..[..]"

Elev: "1337!!" 

Och för Er gamlingar som inte vet vad 1337 innebär hittar vi det härResten av veckan har bestått av plugg (idag har vi suttit på EM-kliniken med enkätmaterial till C-uppsatsen). Den valbara kursen har kört igång med och det här blir verkligen ingen semester! Så jag vet vad jag gör i helgen!! Men nästa helg blire TOGA-party!


uppmärksamhet

1. Bibliotikarien med klackskor som jobbar på SB . . det e ju inte så att man inte hör när hon jobbar direkt . .

2. Folk som gör rörelserna innan de "ska göras" på träningspasset, överambitiösa rörelser med tillhörande tjoande. Alla vet i princip vilka armrörelser som kommer läggas till, så det e ju bara drygt med folk som börjar göra dem i nått slags "titta jag KAN!" .. börjar fundera på om den här tjejen gör det för att helt enkelt få bränna de hundradelskalorier som man annars "missar". . respektlöst mot ledaren på ngt sätt tycker jag..

Förutom "störmomenten" idag rå så har jag klippt mig och gjort slingor i håret!
Nu lagar jag fisk & potatismos och ska halvkolla "dating in the dark" - vilket program, herre!
Imorn väntar ny basgrupp i sårvårdskursen, föreläsningar o åter föreläsningar. Imorn MÅSTE jag ta med mig survival-kit för att orka efm!

/ T.

.


helgen!

♥ Helgen har varit god. Fredagens prataj var riktigt lyckad! Pandastic helt enkelt ;)

Nu håller jag på att förbereda torsdagens lektion, så jag ska återgå till det innan det blir lite artikelläsning och promenix!

hejhej!

T


back on track

Dricker den mest ogoda blåbärssoppa någonsin (ekströms osockrade - don´t go there, va harom´ hällt i egentligen?!). Ska snart sitta lite emd artikelsök. C-uppsatsen har ju rullat igång på allvar.

Igår fick jag oväntat besök av en som hade ådragit sig en slags knas-huvudvärk. Det verkade dock som kur med att stå på huvudet (!), dusch o ipren gjorde Peter till en normal en igen. Sen kom Kajsa eftersom vi hade bokat in en promenix. Men vi lagade paella istället!

Imorn blire fest - sjukhusfesten på Nationernas hus!


Glad påsk!

20080701224146 795.jpg 650×433 pixels


säljes!Borde göra mig av med detta bord, inte använt det sen jag flyttade hem från Sthlm . .
Ska lägga ut det på anslagstavlan nu!

RSS 2.0