.

Snart vet man inte vilken dag det är eller nått, mina hållpunkter var söndag (imorn va?) när jag skulle jobbat, men så blev det icke pg.a dubbelbok. Andra hållpunkten är nyårsafton . .

Har varit bra med pluugandet idag, förutom att det som vanligt är ngn slags gåta vad och hur mkt man ska läsa. Men iaf var Caroline här i dryga timmen och förgyllde dagen! Vi åt sushi som jag fixade iordning igår kväll! Det var en ynnest med nya kniven ;) Carro hade även med sig te som vi myste på efter sushin . .

Nu ska vi snart iväg på familydinner här hos J & co, min bror ska hämta upp mig NU!


juldag!




Nu sitter jag och lyssnar på låtar på ,om playlist på Spotify. Min bror gav mig och pappa en invitation! Av min bror fick jag lite roliga grejer. En signerad Leila-bakbok, ett råttfällanspel och ett super nintendo, inte vilket super nintendo som helst utan vårt gamla som vi fick julen 1993! Av mamma & pappa fick jag lite smått och gott. Kniv, parfym, badrumsmatta m.m

Julafton började i kyrkan - levande krubba. Jag och Joar satt mest och tittade på en söt bebis som satt framför :)

Idag ska vi äta kalkon och åka till mormor & morfar! Utgång - tveksamt. Tar denna dag ledigt, sen fortsätter tentapluggandet. Det är helt okej grejer att läsa så det e synd att klaga för mkt på innehållet!


Just det på julklappsspelet gick jag plus :) Tog hem mina egna paket + groda + kronlykta!

Nu ´te och skinkmacka!

wow


en vit jul ändå!



- nytvättat sofföverdrag och amaryllis


julklapps!



Idag på bibl. träffade jag en kompis, som hade blivit vän med han "stresso-man-mannen". Yes och rätt som det var kom han stressande och berättade om järnvägshastigheter i Englnd och Frankrike . .

När jag kom hem snörvlandes hängde en påse på min dörr. En sötis-vän som hade vart här och lämnat innan hon åkte hem till Dalarna! Väntar med att öppna tills julafton!

Nu chansar jag på att stan har öppet och går en runda!

vilken sop(p)a



De sista dagarna har jag varit ganska trött minst sagt . . I förrgår gjorde jag en tabbe genom att slänga min sjuksköterskestudent-skylt in i sopen för vidare transport till TVNO. Det kom jag på igår morse, så efter praktiken fixade jag en ny skylt på HU. MEN den jag fick var inte alls lika fin tyckte jag och begav mig till jourcentralen på US för att hitta originalet. Jag sa till en sköterska i receptionen, men det såg nog ändå lite skumt ut när jag letade där i säcken bland smutsiga kläder. MEN! Jag hittade den :)

När jag kom hem igår hade jag fått ett brev från Skol-IF. Mitt arvode för terminen, några hundralappar sådär mer symboliskt. Jag hade dessutom fått lite reseersättning och tänkte nöjt "det kom precis lägligt". På efm började jag dock städa och tänkte "äh jag slänger kuvertet jag fick pengarna i" (ihophäftat gråpapper helt oglammigt sådär). Så jag slänger det, liksom tusen andra saker . .

Nu satt jag och läste och tanken ramlade över mig  "NEJ jag har slängt pengarna!!" Letade igenom där jag kunde ha tänkats lagt dem om jag tagit ur dem . . men nånstans var jag lika säker på att jag slängt dem som den känslan jag hade dagen innan att jag slängt min skylt! Ut till soprummet, men såklart passar inte min nyckel. Ringer jouren som kommer hit. Killen skrattar lite åt mig och jag är iförd arbetsklädsel för att riva runt bland soporna! Killen övervakar det hela medan jag sorterar. Som tur är tror jag att det är en helvit påse . .

"jaha det här yrket har jag inte provat innan" säger jag hittar en vit påse, men fel! Efter lite insyn i vad mina grannar slänger hittar jag tillslut påsen med stort P OCH pengarna!

Det är lite spännande ändå alltså :)

- Nytt koncept familjen, inga klappar under granen i år - ut med dem i granskogen!

jour

Oj! Klockan bara rusade iväg på jourcentralen! Jag fick vara med läkaren på olika undersökningar, bl.a tappade vi en slemsäcksinflammation (bursit) som jag lärde mig att det var.  . . nästan 30 ml vätska fick vi ut, och jag var mest happy för att jag inte tyckte det var så läskigt ;) Sen tog vi halsprov på mig = negativt

Imorgon önskar vi min bror lycka till som har tenta!

Lycka till Snige - jag hejar på dig!




mamma & jag tycker du ska ha håret lite sådär mer - snett ;)

joråå

Nyss hemkommen från kursdialog, där även ansvarig för kurs 3 presenterade nästa termin. OMG det var nog fler än jag som hellre velat höra innehållet i januari . . det var lite skrämselpropaganda. Kan man inte bara presentera vad kursen innehåller . . Den kursen är mkt patofysiologi, forskningsmetodik (dessvärre har de tagit bort kvalitativa metoder, det var ju typiskt eftersom jag läste den på KI) fler tentor, förbättringsprojekt . . hårdare helt enkelt. Det är ju jättebra att vi har den på våren - då är det mesta liite lättare tycker jag :) - förutom allergin kanske . .

MEN innan dess T2 tentan nu i januari!! Så imorgon efter praktiken börjar ju vår tentaperiod. Jag ska strukturera upp varje dag så jag vet vad jag gör!!  Vår stora terminstenta ligger vecka 2 . . kul jul :)

Imorgon har jag vart mina dgr på vårdcentralen. Jag är nöjd med min praktik och har ju lärt mig en hel del (säkert mer än jag vet). Ikväll har jag sista turen med min handledare och vi ska faktiskt gästspela på jourcentralen! Där av varför jag jobbar kväll. Det ska bli spännande av olika skäl . .

Nu ska jag powernapa inför det samt skriva ett kort!

hejhej


tips!



Rockyroad receptet finner du häär!

ihi

Gårdagen gick bra! Vi rusade in i Vs korridor med en filt som Peter virade in han i. Sen blev det varma kläder på och bilfärd till Trollegater. Där mitt i skogen tände vi grillar och kröp ner i grotta B (?). Väl nere i grottan sjöng vi och insåg hur kolsvart det verkligen var. Väl ute grillade vi  korv & hamburgare, drack choklad & tände ljus. V läste ur boken han fick i 25 års present. Några timmar senare var det kallt om fötterna, så vi for hem och tittade på film hos K. Den hette något med England och var dålig.

Idag var jag med i tfn rådgivningen, tog lite ven & kapillärprov. Jag och en läkstud kopplade EKG och fick ut en bra sinusrytm. Nu har jag tänt ljus och slappar i min soffa vars klädsel det vore fint att tvätta innan jul va . . .

Imorgon ska elisabet bjuda mig på lunch!

Good night, sleep tight & don´t wake up until it´s time to fight 


 ♥    tillus

lurerier

Idag har jag jobbat. Det gick fint. Träffade bl.a en herre som jag träffat tidigare i veckan via min praktik! Nu värker mina ben och jag ska dricka lite te och sova snart. Imorgon ska jag, Peter och Kajsa ta med Viktor nånstans . .

På tal om det . . surprises är roliga. När vi firade Peter är bara en rolig händelse jag minns. Det hade precis börjat bli lite kallt utomhus och terminen T2 hade precis dragit igång. De kom och hämtade mig och vi hade en hel del packning så att vi nästan inte kunde stänga bagageluckan. Vi skrattade lite åt det och jag sa att det var TUR att jag hade med mig min ihopfällbara vas. Vasokonstriktion sa Viktor och alla skrattade glatt . .

Peter och jag satt längst bak. De doftade av vita liljor och musik spelades på full volym. Det var fridayfeeling!  Viktor blev nog som vanligt inte så glad eftersom jag nästan alltid glömmer att det är jag som bäst hittar på vägarna utåt från city (vilket kan innebära en hel del omvägar när jag glömmer bort att jag måste guida). 

Väl framme åkte vi direkt ut och fiskade med båten - för det visste vi att Peter ville. Efter ett tag på sjön utan vidare resultat började vissa mer än andra vilja åka in till land. Vi hade gjort upp en plan att Kajsa skulle distrahera och stoppa upp peter vid båtplatsen så att jag och V kunde fixa med surprise-middagen!

När vi började närma oss land började jag slänga i 50 öringar i vattnet när P inte såg. Där av skulle han tro att det NAPPADE inne vid land precis. Tanken var att han skulle vilja fortsätta fiska där. Han och K stannade och fiskade (efter lite tvång?), medan vi sprang upp och fixade med ett kollage vi gjort + tände ljus och blåste upp fula ballonger.

Tillslut kom K & P - tadaaaaa det här e din födelsedagsfest! Vi åt god mat, spelade spel och Peter hade aldrig anat att han t.o.m sjäv hjälpt till att baka sin egna födelsedagstårta :)

Vi är så luriga ;)


radio

"Din gata i p3" gör att jag får utslag över hela kroppen, det kliar nått fruktansvärt så nu provar vi Sveriges nya julradio. Julsånger dygnet runt . .

 - - - - > julradio.se

Update: Nej, julradio var ingen hit, verkar drivas av två omogna tonårskillar som mest flummar mellan låtarna . .


onsdag!



Tänk! Idag är det bara TVÅ veckor till julafton! Jag har inte köpt en enda julklapp en, men det kommer nog ska ni se!
Har sovit en timme nu efter praktiken. Är oftast helt slut, men undviker att sova förrens till kvällen. Vi får se, imorn tar jag ev. en pluggdag.

Idag har det varit en in-ut-nästa-in på labbet. Jag har fått träffa alla möjliga människor  (o vener) och stuckit dem. Det är sjukt men folk verkar väldigt coola när man sticker dem . . är det bara jag som tycker det är lite småjobbigt varje gång när någon sticker mig? Jag skulle vilja ha ett klistermärke varje gång iaf! Helst det med lille skutt som har en rosa blombukett i famnen . . (det är ju inte konstigt att jag trott att lilleskutt vart en tjej hela min barndom?!)


Stick & fina ord

Idag har jag min första patient på labbet! En tjej i min egen ålder erbjöd en fin ven, så det var bara att köra! Det blev ett lila rör för blodstatus och ett rött/gult som jag inte minns för vad det är. Det gick riktigt bra iaf. Senare hade jag mittbedömning med kursansvarige och min handledare på vårdcentralen. Även det gick väldigt bra och jag fick fina ord att ta med mig på vägen . .

Nu ska jag skriva klart ett arbete, äta fiskbullar & ris (YES jag tror jag är där igen!) och sen kanske lite kreativitet om ork finns!

herre!

 

Vi har precis läst lite om tonåringar i skolan. Tonåringar försöker frigöra sig från sin familj, ofta riktar de kärleken till en idol som de helt enkelt avgudar istället. De handlar mycket om identitetssökning m.m. Ibland tror de att de får -hemliga signs- från idolen.

Usch det verkar läskigt att vara tonåring!
 
Man kan ju fråga sig hur riktigt det är att göra det här klippet egentligen . . ?

familjen!

http://www.onskelista.nu/tilla/1804

kopiera denna adress -  uppenbarligen kan jag inte skickat till mamma o pappa..
 
A du har fått den va?

Bekräfta så jag kan ta bort .

Tack / t

julpyssel & mys



Igår var vi ett par stycken i klassen som hade julpyssel! Ojojoj . . vi åt gröt, lyssnade på julmusik. Det gjordes knäck, risbräck och pepparkakor. Jag besparade mig pepparkaksbesväret och gjorde "bara" julkola med polkagrisar i, marsipanbollar med nougat i samt cocostoppar med hackad choklad i. De andra gjorde lite julkort, jag gjorde två - men det blev jag inte riktigt nöjd med. Jag insåg att julkortspysslet gör jag nog hellre enskilt hemma hos mig . .

Igår kväll gjorde VPK och jag tacopaj, den blev sjukt god. Jag öppnade nachochipsen innan, men kom på att det var ju dumt dumt . . eftersom maten ej var klar och somliga av oss jättehungriga gömde nachosen bakom gardinen . .

Och där stod de kvar till Peter kom på . .  vaaaddhhhååå?

Cocostopparna jag gjorde kommer från boken "Rosendals trädgårdscafé" och de är väldigt goda! Bra till all knäck och choklad som man kanske lätt kan tröttna på under julen!
Här kommer  därför receptet;

7 dl cocos
1 ½ dl socker
2 ägg
50 gr smör
100 gr hackad choklad
syltad apelsin hackad

Vispa socker och ägg poröst, häll därefter i övriga ingridienser och blanda. Jag har inte i apelsinerna, tycker det blir godare utan . .

sen är det ugnen 180 grade en sådär knappa kvarten!

bonde söker



klockren tolkning av Magnus - en sliskoman

+



Bedside tentamen godkänd :)

julfix



mammas arrangemang



hallandsåsen m.m



vit hyacint som AnnaClara och jag köpte på torget idag . .



med grönmossa kan man göra mkt snyggt!



vit amaryllis med mossa och "is"



grönmossan igen och keramiksvampar från epok



polkagrisstänger från netto

dagen idag

Det var en trött jag som kom till Linköping strax efter midnatt igår (idag) och upptäckte att jag hade punktering på cykeln! Jag hann förresten vara på mötet ungefär 1 timma och dricka tre koppar te :)

Idag på praktiken var det lite kaotiskt (pga byte av journalsystem). Jag fick bl.a linda en pojke som klämt sig i en dörr och så tog jag venprov på min kursare (är det inte sjukt hur folk vågar pappa ;)  satt även och lyssnade i tfn -rådgivningen där man kan få höra de mest underliga sakerna. Jag och en yngre ssk gick senare och köpte lunch på matkällaren. Sjukt goda sallader där man kan välja vad man vill ha i! På efm var jag med på labbet. Det verkar obehagligt med nasofarynxodling minst sagt . .

Nu har jag hållt på att somna hela efm/kvällen så nu ska jag sova! Imorgon har vi basgrupp och det ska bli kul att möta lite folk igen!

Det är lite mys och somna till ljusdekoration på balkongen :) + att mitt badrum nu är KLART! :) JIPPI! Bilder kommer sen!

Godnatt / t

huvudvärk på X2000

Sitter på X2000 upp till Sthlm. Har möte klockan 19.00 på hotell Continental .  .  MEN hela den här resan har kantats av KNAS. Det började med att tåget var 40 min försenat till Linköping. Men på stationen bjöds det på "show", ett gäng fjortisar hetsade en alkoholist och det hela slutade med våld & polis.

När jag väl kommer på tåget är min plats upptagen . . och det blir en debatt med kvinnan + anhörig som sitter på platsen . . jaa det hela slutade med att jag pratade med tågvärden som trött svarar: "folk har ju bytt platser hur som helst". Det visar sig att typ ingen sitter på sin plats. Jag försöker förklara att jag vill veta att jag kan sitta still utan att flytta runt . . men nej . . när jag pratar med tågvärden kommer en full tysk och slår sig ner bredvid mig. Jag säger till tågvärden "här kan jag ju inte sitta!" Tysken försöker kränga smink. Det är uppenbart att det är stöldgods. När jag och tjejen mitt emot inte vill köpa går han vidare. Lite senare börjar jakten på ngns väska som har blivit stulen!

Jag kontrollerar mina saker. Jag har allt kvar iaf . . upprorstämningen växer alltmer på tåget och paret bakom mig är mer än missnöjda. De pratar fiiin stockholmska och uttrycken är inte andra än att jag och tjejen mitt emot började skratta nyss och skakade på våra huvuden . . vilken sjuk resa!

Lite därefter ropar tågföraren ut att tåget är trasigt och att vi max kan köra 60-80 km/h. Vi ska VÄNDA hela tåget när vi kommer till Katrineholm, så där lär vi få vänta ett tag . . men det ryktas om gratisfika . .

Ett möte i Sthlm på ca 2 h känns ju så irrelevant nu men . . Jag tror helt enkelt att jag kanske kommer in till sthlm strax innan jag ska åka tillbaks till Linköping?? 

RSS 2.0