YES!

Jag får byta och jobba kväll istället för morgon på Lördag! TACK! ♥

Bokat resa till Luleå 18-20 april för möte/äventyrsdag. Aldrig vart så långt upp . . mitt rekord är Åre så det här blir spännande!


jorå . .

Känns som långt ifrån en Onsdag idag! Vi hade sittning igår igen på HG, denna gång med läkarna.
Nu föreläsning och sen till studio 22 kl 17 för att  försöka rädda mitt hår som förstördes av en okunnig frisör i fredags. Japp det är orangegult och mindre fint . . vi var lite oense om det där då han var skapligt nöjd. Måste känts tragiskt att han inte fick ett öre betalt bara för sitt arbete . . 

a sunnyday

Söndagen började med solsken i blick kring Stångis. Resten av dagen har jag fixat här hemma. Läst igenom all information vi fått i veckan samt pluggat.

Ringde precis tjejan som bor i min lägenhet, hon vill bo kvar tills terminen slutar 7 juni. Det e bra för då kan hon åka hem till Sthlm över hela sommaren (slippa hyran) o söka nytt boende i aug. Berättade att det är sjukt svårt att få en lägenhet i den här stan i augusti och 283737 ggr så lätt i maj/juni.

Jag ska aldrig upprätta ett kontrakt med exakt slutdatum utan skriva tillsvidare för då gäller 3 mån uppsägning för båda parter. När jag flyttar hem hem ska jag inreda med mina fina vita pilaster samt plantera massor av fint. Man borde inte få ha så stor balkong om man inte odlar minst 7 sorter! Det tycker jag borde stå i några stadgar. Jag e trött på att vara på utflykt . . (men den här lägenheten e ju lite finare än min då för att vara objektiv)

I veckan står simhallen, lazerdome, ärtor & punch, fadderkväll, och sittning på schemat. Tror jag kommer köra lite varannan-dag taktik nu med =lagom pensionärsnivå. Jobbar min första ord. helg med :)

image410

.

URGENT: köpa en stor tekopp på IKEA!

14 februari åker pappa och jag till Sickla och hämtar hem mina saker! Det går snabbt!!UPDATE: Jag orkar inte mer nollning! Jag känner mig som 80 år! Gårdagskvällen va riktigt trevligt, och idag e det stadsvandring pubrunda och utgång. Tjohoo!  Jag ska försöka kämpa med att gå en promenix samt laga en wook.

Imorgon blir det till att åka till Cloetta C på lunchrasten. Thomas och jag ska luncha med en ev. blivande medlem i styrelsen!

Snart fredag!


Tilla


fusknolla hittad!

Japp jag tror jag scora! Efter 15 min. Tjejen kallar sig Yvonne. Bjöd på flourtabletter och efter ett tag tog hon upp alla möjliga tabletter ur väskan PLUS alcogel. Jag hade råkat få tusch på bänken så jag frågade om jag fick låna alcogelen och det fick jag :) "Den e bra till så mycket!" sa jag och tog lite på en bit papper och suddade ut fläcken på bordet :)

När vi gick hem till faddrarna och åt pizza o spela spel trodde hon plötsligt att hon hade fått halsfluss och kunde inte vara med . .

Den enda person jag "kände" i klassen e en kille sen Matte C kursen för 1 år sedan. Han e inte lika säker på min teori . . men hallå det e ju klockrent!

nu: SÖMN!

nytt blad -Hälsouniversitetet

Om 1 timme börjar skolan! Spännande att se om man känner någon. Sara som bor i min lägenhet messade och skrev att jag inte vet vem hon är om vi ses idag. Hon är nämligen fusknolla till läkarstudenterna. Hum . . sånt måste man ju tänka på med va . . vi hade ju inte riktigt så på KI.

Jag har fått låna böcker till första HEL kursen av flera, känns skoj att känna så många som redan går i skolan!

Nej nu måste jag fixa här!

Soo long!

- Är det lila overall som gäller nu?!?!

Förtrollad.

Joar:

Vi såg en film som hette förtrollad den var ganska så  bra. När vi kom n i¨salongen så var det bara typ 7 åringar och nedåt  så typ alla trodde att tilla hade mig som barn.Filmen hnadlade om en prinnsessa som scikades till new york och prinssen följer efter...  

------------------------------

Matilda:

Filmen var lite av en parodi på "så levde de lyckliga i alla sina dagar". Disneys sagovärld mötte ett stressigt New York. Animerat och "verklighet" möttes i en hyffsat lyckad kombination.


Dessutom började man sjunga galet disney-aktigt glättigt när man gick från bion :)


(första timman gick snabbt)


Tallinn


Sthlm

Möte i Idrottslyftet där tre av fyra närvarande. Åt lunch och sen gick vi igenom sex ansökningar på kansliet vid Stadion. Vi har läst ansökningarna innan mötet och väl där går vi igenom var ansökan för sig och motiverar om man beviljat eller ej, sen e det antal "ja" mot "nej". Efter mötet fikade vi med övriga på kansliet och sen hade vi möte med Generalsekr.

Efter det hann jag gå på stan i drygt två timmar. Hittade jympaskorna! Shoppade även en livsbok.

NU: Skönt att va hemma . .  Fina fridayflowers och brämhults hallondryck - I like! Sömn SNART!
image405

Just idagDet är härligt med musik när man tränar, ofta gör det att man ger det lilla extra! Men den här låten kan jag verkligen inte med! Det är inte så ofta den dyker upp, men vissa ledare envisas med att ha den under styrkan. Idag var det armhävningar till "Just idag" och just idag kändes det ovanligt tungt . .  hum ajja det kanske berodde lite på att jag inte tränat p.g.a juluppehåll/hostan lite grann med . . :)

möte & fix

 Började dagen med en promenix runt Stångis med pappa. Har tagit reda på mina jur. rättigheter till min lägenhet. Vilket ser ut som att jag inte har laglig rätt till den förrens i Augusti egentligen egentligen . . men det ser ju ljusare ut ändå!

Styrelsemöte nu ikväll. Planer!  Jag söker ett vuxenstöd som vill åka till Dalarna med mig på läger (premium) tillsammans med fyra elever i åk. 7-8 . . helst någon som ev. kan tänka sig att engagera sig i Östergötlands skolidrottsförbund senare! Vi åker i juni . . resa, logi + mat :)


Mateus design

image404


Mateus porslin har funnits ett bra tag på marknaden, och jag har tänkt i flera år att "snart är man trött på dem". Samtidigt kan jag inte sluta fundera på OM jag ska börja samla på dem! Det finns så många olika former (relief till allt enklare) och massor av färger . . de nyaste produkterna går i svart och guldigt!

hum . .

basilika + koriander

image399


"Fyndade" fina krukor igår på Blomstertorget. Jag  tittade på sånna här "vintagekrukor" på Vitahem  i Sickla och tyckte att de var lite väl dyra. De är ju bara lerkrukor med någon slags utfällning . .
 Så fann jag dessa + tre andra modeller igår! De stod upponer bakom blommorna och hade använts som uppstapling för andra blommor. När jag frågade vad de kostade fick jag till svar: Men du har ju nya vid ingången . .
Jag förklarade att jag ville ha just dom, och fick till svar att de ändå kasseras så jag kunde ta dem :)

Tack!

Till J!

Joisen ville ha "röster om hur man lärde känna han" till en självbiografi de gör i skolan :=)


image398


Jag lärde känna Joar när han var två år gammal. Jag var dock-tokig som barn, och lekte med dockor "i smyg" tills det att Joar kom in i mitt liv då jag var 11-12 år. Då var det allvar! Ett riktigt litet barn, som det skulle bytas blöjor på, matas, nattas m.m. Jag var tyckte det var så mysigt att ta hand om honom!

 I början var jag inte barnvakt själv, utan fick gå små promenader med vagnen med honom och hjälpa till att mata honom. Han älskade kallops och dillsås! Ibland när jag kom till honom sov han middag, då satt jag och tittade på honom tills det att vaknade till där under myggnätet i den blåa Emmaljunga vagnen.

Genom åren har vi gjort mycket skoj, och har fått en syskonrelation! Vi har haft ett oändligt antal picknickar på kyrkogården, lekt "Hans & Greta" i skogen, berättat historier, fiskat, bakat, lekt popstars, gjort utflykter, plockat svamp och bär, vart på Allsång på skansen m.m

Joar är alltid öppen för nya äventyr och jag tror inte jag kunnat finna en mer lämplig kompanjon till galna upptåg :)

planer

Har precis vart ute en sväng och promenixat i stan, efter en powernap efter jobbet.
Imorn jobb 7-21. Men i veckan blir det lugnt. Har många kortturer samt tagit ledigt 2 pass p.g.a möte ÖSIF samt SSIF arbetsgruppen (fredag). Om jag åker upp till Sthlm stannar jag bara över dagen. Skulle vilja köpa chai-set på Espresso house och 2 krukor från krukmakeriet i Sickla, men jag ska ju snart upp igen när uppsägningstiden är slut!

Innan dess ska jag upp till sthlm ytterligare en gång kom jag på nu . . bussresa upp, för vidare kryssning mot Tallinn .. där har iaf aldrig jag vart! Konferens & sittning, ÖIF som anordnar ("över oss"). Mycket förkortningar här idag!

Nu te & sömn - vill vara piggare imorgon på jobbet!


fredags feeling?

Jobbat idag! Blev erbjuden en helgtjänst i början av veckan och tackade ja idag. Jag är dock kluven till hur många timmar jag kan jobba för studierna. Tjänsten innebär 2 helger av 5. Tillsvidare jobbar jag så mycket, blir det för mycket tar vi bort en helg! Vi får se, bra med "säkrad" inkomst i vilket fall!

Idag har jag beställt en pulsklocka. Lånade mitt X´s ett tag men jag va så snäll och lämnade tbx den fast jag köpt den dyrt och han inte använde den. What goes around comes around? Joråsatteee . .

So long & trevlig helg! På måndag kommer min :)

♥ Tilla
P.S  Vad hände med Bingoberra? D.S


bakning

image394


Provade den nya hjärtskålen som var "årets fight" under julklappsspelet den 23:e december :)

Just nu snackar jag med Daniela på MSN, en av syrrorna till Mayté i Mexico. Hon är i Frankrike och pluggar. Det är första gången hon är i Europa och det är STORT, ev. planerar hon att resa till Sverige och hälsa på oss :)

image395

                     Bror & Mayté på landet 2003

Tilla tipsar: kvällis!

nötfärs + pesto + peppar & salt = goda biffar!

servera med en sallad bestående av:

halvt paket ruccola
4 päron
2 mozarella ostar
1 paket sockerärtor
pesto
balsamvinäger

smycke


image393


Idag blev jag klar med smycket, en ganska grov ring i silver.
Det e blankt på ena sidan och står Tilla (syns lite dåligt här men det e Tilla med ett långt a med svans, som går uppåt i ringens form). Den andra sidan är matt och på den har jag inte listat ut vad det ska stå ännu. Vi försökte lyssna igenom lite låtar och en diktsamling men vi hittade inget klockrent

Det råkade bli så att det även passade perfekt på mitt ringfinger, och då ser man texten uppifrån och nerifrån! 5-6 timmar tog det att tillverka . . (med lite hjälp!)

joråsattee .

Lyssnar på "Shades" med Zelmani och väntar på THE fashion show! Imorgon börjar jag tidigt men efter jobbet funderar jag på att åka till pappas jobb och slutföra projektet! Jag gör ett smycke i silver som vi ska gravera - men VAD? carpe diem o allt sånt där är bannlyst . .hum . . förslag?

bilder kommer på det . .

Nu lite lack på naglarna och en kopp te!


ikea shopping

image391

image392

sovmorgon


Går inte att lägga in nya bilder på bloggen just nu . .
 Igår fixade mamma två blommor med kruka och "is" som jag tänkte visa. Vi var på IKEA igår och jag köpa ljus, servetter m.m.

Sedan ringde vi på hos grannarna vägg i vägg . . surprise! Arne & Eva (grannar på landet)  hade inte sett att det stod mitt namn vid dörren ännu, så de blev lite chockade :)

Nu frukost här, sen bort till pappa och trä lite pärlor . .

arkivbild sen dec. Havremjölk + frusna hallon + mixerstav

72253-385

friday I´m in love.

Sovit alldeles för få timmar igen MEN idag är jag ledig så jag har inte ett dugg panik över det! Känner mig lite halvseg/sjuk, har vart endel att fixa med sista tiden. Men nu så! Fixat bostad tills jag får "min lägenhet och trivs redan kanoners!

Nu ska jag fixa lunch. Rödbetor & sparris i UGN med chevré!
Mamma kommer hit och jag ska få låna bilen sen och åka och shoppa mat - det e frihet som jag saknat!
Frysfack - no more!


Till aRSS 2.0