primetime.



Om man råkar somna 4 h efter jobbet får man extra energi när det blir kväll! Har fixat och städat . . som tur va hade jag inte tillräckligt mycket vetemjöl hemma heller . . ;) Tänka baka något eftersom jag ev. får besök i slutet av veckan från Kalmar!

Jag har äntligen fått en inbjudan till BRÖLLOP som jag väntat på :) Min vän G gifter sig i Uppsala i september med sin botanikerflicka! 

jobbhelg!

Lunchrast på jobbet här!

De senaste dagarna har mest bestått av jobb, men i torsdags var jag upp i sthlm för sista mötet i arbetsgruppen för SSIF. Vi blev klara med ansökningarna strax innan lunchen på Niki så jag kunde spendera hela eftermiddagen i Sthlm. Träffade Carro för glass på yoghurtshopen & fika. Shoppade lite och köpte fina pioner på hötorget . . råkade även gå på min brors flickvän på Åhléns (grattis till era FEM år!) <3

Fick ett roligt sms i början av veckan, mitt ex och tillika första pojkvän har skrivit en bok "mitt Universalego"! Han är rätt bra på sånt där och skriva om man sägert´ . . . Jag blev iaf glad för hans skull och ska slänga iväg en beställning!

Nu - back to work!

T *

vadå facebook?

 . . med snirkliga bokstäver, darrhänt nerskrivet på ett linjerat blad:

"Pensionär på 80 år söker nya vänner"

ICA Djurgårdsgatan


host & snörvel



Ringt och sjukanmält mig idag till jobbet då jag inte mår så bra. Folk blev sjuka i slutet av lägret, och jag blev uppenbarligen inte förskonad.  Men just nu känns det liiite bättre eftersom vi hade fått svar på den sista tentan vi gjorde innan terminen slutade :)

Idag blir det istället att läsa och ta det lugnt bara, tur att det är inne-väder!!
Jag ska skriva ut lite ansökningar och kolla på i efm, på torsdag ska jag nämligen på möte i Idrottslyftet i Sthlm. Det sista innan verksamhetsåret är slut för den gruppen . .

so long, nu blir det citronté!

T

en midsommarnattsdröm

 


Igår blev jag tillfrågad om jag hade lagt blommor under kudden. Det tvistades om det var natten till eller natten till midsommardagen man skulle lägga sju sorters blommor under kudden på jobbet. Men det var ju såklart natten till idag! Jag missade det hela och drömde istället att jag fick en lillebror, . . Jag var jätteglad över att ha fått en lillebror . . tills jag såg honom . . det var en FUL bäbis!

Det toppar ju inte drömmen jag hade förra veckan om jag sägert´:

Det började regna, och helt plötsligt ser jag att det inte bara regnar vatten, utan även smartis-rör! OMG! Jag försökte få smartiesrören och det blev ju så att man sprang och kollade på marken tillslut . . men smarty nog sa jag ju detta till min bror och mamma som också sprang runt som yra höns och letade smarties-rör.

Jag gillar smarties.

2 4 6 8 bäverhojt

I Idre förberedde varje grupp ett framträdande för tävlingen "sikta mot stjärnorna". Mitt lag kom igång lite sent med idéen om vad uppträdandet skulle gå ut på, men det blev BRA när det väl lossnade!

Vi lyckades få tag på en pistvakt-CD på ICA Idre Fjäll, och till den satte vi ihop en dans + lite teater.
Frontkillen hade CD n hemma o kunde texten helt o hållet, de övriga dansade bakom. En av dansarna dansade medvetet  i otakt hela tiden varvid en annan gick fram o stängde av CDn och fick norrländskt utbrott för att killen dansade dåligt . .

Killen som blev mobbad för att han dansade i otakt i "pjäsen" svarade lite som hon tjejen som sjöng RING RING i IDOL om ni minns? (vem minns inte?)

"Gör det bättre själv om du kan då!"

"Till och med jag som står med ryggen emot ser ju att du dansar i otakt!"

Showen vart helt enkelt super, och publiken ropade "en gång till!" när det var slut . . plus att låten spelades varm hela vägen hem från Idre . .

Dessvärre funkar det inte att klistra in HTML koderna just nu så här kommer läääänken till låten :)



back in town.



Tjejerna och jag sista dagen . . lite slitna då vi bara sovit 6 timmar, och det blev inte mer inatt eftersom jag började mitt sommarjobb tiidigt :) Men kaffe är ju bra ibland + bra kollegor & vårdtagare gör MYCKET! En "svängom" till Vikingarna är dessutom aldrig fel heller I say ;)

Nu ska jag snart kila ner till stan en sväng och köpa material & pris till tävlingar imorgon (midsommarfirande)

Efter jobbet åker jag till landet!


Idre

Här i Idre är det fullt med aktiviteter mest hela dagarna. Jag är ledare det här året istället för att observera. Ikväll ska den gruppen jag är ledare för tävla i "sikta" med en GRYM låt, jag tror faktiskt att de kan vinna den tävlingen!

Matihlda och Thelma har kommit in bra i gruppen, fastän vi blir lite trackade för östgötskan ;)


Nej nu ska jag tillbaks till poolen och heja!

Imorgon åker vi hem till Linköping via Mora, Borlänge , Sala!

För övrigt är mitt SIM kort inaktiverat och det funkar alltså inte!



avrundar fredagen den 13:e

Har läst en stund nu och är TRÖTT. Nu lyssnar jag på Zelmani och ska snart sova . .
Imorgon efm går tåget till Mora (via Sthlm). Har haft mejlkontakt med tjejerna nu ikväll som jag ska åka med (Mathilda & Thelma). De är laddade och tycker det ska bli superskoj!
I Mora ska vi sova en natt på hotell, för att på söndag åka buss upp till Idre!



läshörnan

träningsvärk . .

 . . och inte för jag tränat utan ÖVAT som min flöjtlärare skulle rättat mig för 10 år sedan!
Povade ju att spela en skala i vintras, vilket inte gick i alls, men nu . . minuetter, abba, spicegirls, vallvisor . . det är de höga tonerna jag inte riktigt vet hur man tar (de jag lärde mig i slutet av min karriär).

Men snart kanske?


marängbakelser




dagbokstankar

Det är kul att jag dokumenterar. Mest skoj för att man kan få sig ett gott skratt och minnas. Idag kollade jag igenom min dagbok från 1996-1997, den kantades av mycket fjortis-tänk ;)

Delar med mig av min dag den 25 maj 1997:


"Jag har varit i Stockholm, jag köpte ingenting. Vill du höra hela berättelsen?

Vaknade kl. 06.00, käkade frukost med mamma. Halv sju var vi hos Evelina (Pelle skjutsade). 6.40 var vi i skolan. Klockan 07.00 åkte vi en näckros-buss. Lotta och jag satt långt bak, framför satt Jenny och Sara M.
Mamma satt långt fram och var tjurig för att hon inte fick ha frågetävling i bussen! Snacka om PINSAMT! Vi fick inte äta godis än.

Vi åkte förbi kolmården och stannade i Nyköping för kiss-paus. Jag hade glömt kamera + colan. Vi åkte vidare . . . nu fick vi äta godis! Jag lyssnade på Alanis Morisette och spelade Gameboy. Köpte en FRIDA på en mack i Nyköping. Vi började nu komma in i Stockholm. Såg globen. Först åkte vi till Naturhistoriska = trist! Cosmonova va as-skoj som vanligt. Vi såg "Kosmos" en ganska långsökt film. Jag satt bredvid Charlotte Karlsson. Jenny garvade hela tiden.

Sen bar det av till slottsbacken och livrustkammaren. Sen gick jag, Sara, Jenny och Lotta i Gamla stan. Sen kom Dan, Martin, Mattias och Koffe. Tappade bort Sara och Jenny, sen gick vi tillbaks till slottsbacken. Kerstin räknade oss (alla var kvar!)

Vi gick till djurgårdsfärjan. Åkte till Aquaria, tittade där och åt (kassler och potatissallad). Väntade och väntade! Tillslut var klockan 15.30 YES! In på Gröna Lund. Köpte åkband för 180 kronor.

Åkte: Berg och dalbana 4 ggr, popexpressen 5 ggr, vikingabåten 3 ggr  [....]

Klockan 18.30 samlades alla i 6C OCH 6D och diskuterade om vi skulle åka hem. Vi fick stanna 1 timma.
På vägen hem köpte vi refreshers. Massor av folk spydde. Vi var tvunga att stanna en extra gång. Vi kom hem cirka 23.00

Jenny sjöng acapella i bussen. När jag kom hem var jag övertrött. Somnade 23.30. Upp klockan 07.00! "




(Mamma var klassförälder och var med som vuxenstöd denna dag för den som undrar . .) haha


Nej nu ska jag fixa paella! Har marängbakelser i ugnen med som kommer bli sjukt goda (hoppas jag!)





marimekko

Fick ett marimekko duschdraperi i julklapp som jag nu satt upp, men det blev too much i mitt lilla badrum, så det åker till landet. Jag kompenserade det hela med att köpa två nya marimekkoblock som matchar till mina mappar som jag shoppade billigt på NK i somras!




badrummet förra året, det röda marimekko "blev fel" med det rutiga golvet . .

fixeri.



Kajsas orkidé som har flyttat hit över sommaren passade bra i mitt fönster! Myrtelträden behövs klippas ser jag nu . .
Idag ska jag fortsätta fixa, boka biljetter till Dalarna, fika på stan, fotbollskväll . . .

Jag samlar på mig "dubletter" vid flyttar. Sex oljor, två slickepottar, fyra paket torrjäst, fyra bakpulver . . känns ändå bättre än när man för 15 år sedan satt med dubletter på lilla sjöjungfruns samlarbilder eller hockeybilder som inte "var värda" något ;)

Byta någon?

paus i flyttstäd

Jag vet inte om det är den nästintill 30 gradiga värmen eller det faktum att det här är 7:e (?) gången jag flyttar sedan 2004 som gör att det är väldigt SEGT!

Skulle gärna vilja fixa klart tills imorn, då e det ju nationaldag och celebrating ;)

Morötter e bra.

chipp & hey

Tilla


mobilbilder

Lite bilder från mobilen då jag hittade min kabel när jag började flyttstäd/plocka!

    rix-festival . .

  Kajsa & Peter (under handduken)  - tinnis!

   Jessan med Milo (som jag nästan tänkte sno hem ;)


Mångkampen

Efter min tenta rullade jag ner till Folkungavallen där Mångkampen hölls. Det va lika fint väder som föregående år!Axa har ju dragit sig ur som sponsor så nu heter tävlingen inte Axa sports games längre . .

Jag hann iaf vara med och titta på kurirstafetten och dela ut pris :)

image539

våra funktionärer (år nioelever från Ekholmen) går igenom regler . .

image540

Thomas och jag ska dela ut pris . .

image541

Nykil skola - vinnare av Mångkampen i Östergötland 2008

dagens:


* plugg (checka av) det sista inför tentan imorgon
* handla bra och god frukostmat
* ev. en stund i solen
* promenix med J + bebis



image538

saturday wait

Dagen idag började med plugg, men framåt eftermiddagen blev det kebab i en park och sol! Kebab var verkligen ingen höjdare idag!

Framåt kvällen kom AnnaClara hit för tentaplugg, vid 22-tiden drog vi ner till stan och hamnade tillslut på Platå med en glas vin (har förresten kommit  till insikt att rött vin skär sig till rosa glas - probleeeeem!). Det var såå mycket folk på stan ikväll! Kvällen blev iaf LUGN då jag har saker att fixa imorn fm. På dagen ska vi se Peter spela match i vattenpolo i Tinnis! Det blir skoj! Det ska ju bli en riktig varm dag imorgon med!

image537

RSS 2.0