S n i i i g e e . .





 . . imorgon ses vi  pseudotvilling  . . !


72253-13


- s p r i n g !







Gick ut för att gå o hamnade på Ikea, där Alfhild som han tydligen hette följde med hem. Han ska dock skänkas bort till behövande imorgon (Mors dag). Carro ringde och det blev en spontan fika, äppelpaj. Hon visade hemsidan som hon bygger upp inför olika jobbansökningar. Tänk om man kunde rita såhär!

carolines


Veckan som kommer ska jag till sjukgymnasten, träna, kroppsbehandling på Fame ( 3 :e gången gillt, blir jag inte nöjd denna behandling kommer jag bojkotta dem för all framtid. .) tvätta, flyttstäda, skriva klart och redovisa ett arbete, fixa uppvärmingsprogram och musik +  funktionära på Axa tävlingen, springa blodomloppet, flytta, och hinna med kommunalarens V.I.P. på intersport (en rejält nedsatt sport bh från Casall som lockar :),skaffa telefon och bredband (telia here I come again) adressända, samt ordna inför Sommarfesten med Rotaract, jag är dukningsansvarig så det blir till att fara ut till Vansito o shoppa loss på diverse, för på lördag blire fest på en innergård i Vasastan!



Nu film o micropop!


T



t r ä n i n g




Snart kommer mina föräldrar från landet o hämtar mig, tur är väl det,  56 km har jag cyklat idag, till Borensberg och hem. Blåste rejält och regnade i början. Hade t.o.m lera i håret när jag kom hem! 
Borde cykla mer innan loppet, men jag behöver mer löpning o simning . . cykligen kommer gå bra, lite skavsår i rumpan, trots "blöjbyxan" idag. Men det blir nog tävlingscykeln. Det kommer bli skoj! ihh! den 10 juni är det Malin och jag som cyklar 90 km, och förhoppningsvis slår min gamla tid :)

igår kväll var vi förövrigt på Friskis o Svettis ute träning i trädgårdsföreningen, en fullis som envisades med att göra rörelserna i mitten. Jympan är ju till för alla, men man kanske kan hålla sig till ringen?

jobba imorn! Personalfesten i onsdags va det  roligaste jag vart med om på läänge. .

1 vecka kvar, till min Eutanasi-redovisning, lite löpning, men framförallt min nya lägenhet.



LoVe.





Jag såg honom !

T o k s n o d d




Lyssnar på just nu: radio
Jobbigaste skolämnet: matte/fysik/kemi
Favoritcafé: Starbucks
Favorittidning: Hennes & Corren
Största som händer i sommar: Jag kommer vinna brun tävlingen över A som vanligt,  . . ha nae inget spec.  . .jobba! träffa Carro, sthlm m.m!
Favoritplagg i garderoben just nu: linnen
Längd: 175
Byter gärna garderob med: någon med mkt men framförallt snygga kläder.
Vanligaste färgen på mina kläder: vitt, svart och pastelligt.
I sommar kommer jag gå klädd i: mindre kläder än nu, och barfota!
Men absolut inte i: orange eller limegrönt
Jag doftar: Poker straight. luktar i flera dagar - superbra!
Min yngsta kusin heter: Clara Calice
Favoritmodellen just nu: bunkeflomodellen röstar jag på :)
Byxa eller kjol? både och men aldrig samtidigt!
Så många skor har jag:  räknar inte, men det ett par stycken!
Sminktips till allmänheten: använd spegeln
Om du fick ett plagg/ en väska/ ett par skor gratis, vad skulle du välja?: nått svindyrt designer plagg.
Senast utlästa bok: Dödshjälp eller livshjälp?
På rasterna i skolan: minifotboll var höjdaren! (med tennisboll)
Mitt rum kan beskrivas som: under nedbrytning . .
Mig själv med tre ord: in need av sommarlov.
Jag tränar:  om 2 timmar
Jag ville bli när jag var liten: gymnastikflicka, journalist.
Pluggade på universitetet/ högskolan (funderar på att plugga i framtiden): planer.
Linje på gymnasiet: samhäll/kultur

trött tröttare tilla . . .



Så kom Sverige femma i eurovision, och Finland tog hem segern. Jag orkade inte ens yttra mina tankar om det, medan killarna jag barnvakta igår tyckte de var super!
Under dagen spelade vi minigolf i ösregn, sedan hämtade vi pizza, och for ut till landet, sen kom ytterliggare 2 tjejjor, så totalt va det 5 barn. 6-13

Ordnade någon slags tävling med stationer, alla hade en lapp o fyllde i hur många poäng de fick på vardera station. Sen hoppade vi studsmatta o hade skattjakt. Studsmatta går bra om man bara inte slutar o inser hur jobbigt det är!

joar, lucas, arvid



Lite sleep på det här kanske?, imorn väntar skola, sen skjutsa J plus 2 kompisar till honom till golfen och vara med där, o sen på studiebesök med Rotaract . Vi ska till Tekniska verken o lära oss mer om deras verksamhet.



Hare sa Kanin, som vi brukar säga ;)



 

Lördag



Morgonens fråga vi alla ställer oss, vart e Lasse?!

Nej, . ska dra hem till mamma snart,  fixa med Susannes present, och hämta bilen, sen hämta kidsen jag ska barnvakta. Vi ska till valla o spela minigolf, käka skräpmat,  innan vi drar ut till landet o sover där, vi får se hur många som är vakna när Carola uppträder, hon är väl en av de sista ut i startfältet. .


g l a s s





  Dagens besvikelse,  hallonsorbé från Lejonet & björnen, som ska va en konkurrent till Ben & Jerry . . Kanske hade jag bara otur med smaken? . .  smakade helkonstigt iaf .
Någon som testat någon av de andra smakerna?

  

Vaafööö e Ågeee suuk, Anna för skjutton. . vart e du? 




t a p e t



Det är inte lätt att välja tapet . .!

 dessa två blir inte mönstrade på håll, lättare och inreda till då!



magnolia - duro 
Denna kom precis upp i mitt föräldrarhem, gör sig kanoners om man ej förstör den med prynadssaker o tavlor! Finns så många fina, och modet e ju väldigt  . .Retro. . medaljonger, starka färger mönster . .

 

från J. Franks kollektion "anno 1905"!









Alla kan ha lite otur ibland!


( vi pratar ålder och vitalitet . . )

Morfar: "Jo . .  jag har ju blivit äldst nu av mina släktingar . ."

Mormor : "Men det är ju inte så konstigt! . . du är ju yngst!"

(Morfar menar kanske att ingen annan blivit 86 eller mer  . . ? )



Hon är väl inte den enda som kan ha otur ibland ;) Vem visste att BRF stod för Bostadsrättsförening, och inte Brandförstörd?!  . ..

 . . .men det, det  har en helt logisk förklaring ;)




Sommaren 1993 var hela min familj på väg hem från semestern, stannade till i Strålsnäs hos farmor och farfar som berättar att Blästad lada brunnit ner, men allt annat omkring hade klarat sig. Tanken gick förstås till mina dockor, när jag kom hem rusade jag upp på mitt rum och pratade med dem, de måste ju vart livrädda (!) när de känt brandröken, jag kände mig som världens mest ansvarslösa dockmamma, men alla kunde faktiskt inte få följa med till Öland! Medan jag kramade o tröstade dockorna konstaterade mamma o pappa att äpplena i trädgården  var rökskadade!

Haninges barn visste snart vem det  var, pojken som tillsammans med några vänner lekt med tändstickor bland allt materiel som skulle sändas till fattiga barn i Afrika. Mukkan grät. Ladan var borta, o minnena från dagen då ladan brann verkar även ha etsat sig fast hos en viss Winnerbäck . .

Hus började byggas på den plats den gamla ladan stått, skylten "BRF Blästad Loge" tornade upp sig, och som jag kom att passera var dag på väg till skolan. Tillslut stod de brandrödoranga husen färdiga!

Att BRF inte stod för Brandförstörd tog flera år än så. . .




mitt fönster



Planterat om lite idag, växer & gror här!

nee  . .nu ska jag gå ut o gå en sväng!

  Adios!













Jag räknar; tre, fyra, fem - ljug för mig, ja ljug för mig . .


Min bästa gärning idag, till de vackraste tonerna . .

Tog en sväng till  IKEA och skapade ännu mer planer i mitt huvud, mitt vardagsporslin från Arabia e lite trist så jag funderar på att skaffa mig detta i lergods. . nya gardiner, duschdraperi, balkongbord, & tusen andra saker. . ja vet att jag bör tänka mer som Dalai Lama " behöver ja det här, kommer det göra mig till en lyckligare människa?"  

. . Yes!

blivit en hel del shopping denna månad, klippte mig även i veckan  . . många hundralappar rök tillsammans med 15 cm hår men nu e jag  ägare till en svindyr inpackning =/ hoho kortklippt för att va mej alltså!



Tillan





Tengo la camisa negra, porque negra tengo el alma. Eller tvärtom ;)

s k r a t t




Kvällens roligaste

Tilla testar: Leverpastej på tub.

uschan



 + Lätt att bré på
 + håller sig fräsch, försluten bra.

 - (tror man blir bortlurad på några kronor jämfört med original förpackningen)
 - Ljudet som uppkommer vid applicering . .  låter som man spritsar grädde .  .
 - smaken! . . smakar inte som det i vanlig förpackning. . är det tuben som sätter nån metalltouch?
 - Sportpastejen innehåller mindre fett än denna . . trickii.
 . . Säkert är att jag inte köper den igen!



Någon med annan uppfattning kanske . . ?

så kom då solen . .!



Good morning sunshine, good morning svullna ögon!

Kan inte öppna ögonen innan jag tagit bort det var som klistrar fast ögonfransarna i varandra .
Var ute i stort sätt hela dagen igår, Tessan och jag gjorde stan plus ikea. Vilket resulterade i nyttribbstickat linne, och en klänning (av typen städrock :) sko-jakten slutade även illa denna dag, kanske för att mina fötter redan hade skavsår och blåsor  . . efter 6 timmar shopping i seglarskor i det kanske förstårligt. . . jag hade med mig clementiner iaf och bosse-depån gjorde väl sitt också ;)



Röntgen gick bra,  får svaret om 1 vecka ungefär. Sköterskan var jätte rar, fick massa kuddar och filt, fick lyssna på tramsrix.
 Vet inte om det va magnetfältet eller min nervositet som gjorde att halva kroppen somnade . .det va nog det sistnämnda, försökte va så still så jag kunde inte riktigt slappna av .  . det va segt iaf men det va ju 10000 ggr bättre än att bli nedsövd och på så sätt försöka hitta felet.

Mötte Etos-Jenny igår med söt sötare Tindra. oh va mys :) Hon hade köpt ny snygg vagn, 3-hjuling.
Träffade även lite gamla klasskompisar så vi kan ju hoppas det blir  av med grillningen!
Mötte även Malin ute vid Ikea, som också var på sko-jakt! vi ska försöka cykla till Motala runt den 20 : e hoppas jag!

Högskoleprovet damp ner i brevlådan, spännande eftersom jag ej räknat ut mitt resultat, utan valt o suga lite extra på karamellen (dah!) Det gick ju bättre än väntat, så det var skoj, sämst på NOG som förväntat, däremot gick DTK bättre än jag trott!

Maytés kontakt person här i sverige Ingrid Johnson fd. rektor på musikskolan (vars dotter blivit utsedd till sämst klädda under slutet av 1990-t) ringde i veckan och tyckte jag skulle bli en aktiv roterian igen o gå med i ungdomsförbundet Rotaract. Har mejlat ordförande så vi får se om de tycker det med . . isf ska jag gå på ett möte och kolla vad det rör sig om mer. . i helgen skulle de tydligen agera värdar för ett gäng Rotary-afrikaner. spela brännboll och äta på Riva, vilken tur att de har vädret på sin sida!

Veckan som kommer väntar SYO-besök,  jobb hos pappa, klippning & färgning hos Birgitta - äntligen!, plugg & mer plugg . .

Veckans insikt: Allt som är avlångt svart är kanske inte ormar som försöker anfalla mig. .

Nu väntar plugg o sen en vända ner till stan, fika med Carrobarro ute i soolen!

Tur för mina ögon att de kan gömma sig bakom ett par svarta stora solglasögon!

Hasta la vista!

Till.

1:a maj välkommen!





Veckan började med att Carro och jag tog oss ut till skabbetorp - storhandling till humana priser på Willys!

Lagade en smarrig bouillabaisse och hommus  sen var vi ju tvungna att se "Malou möter Carola" visade sig att både hon och jag vart medlemmar i Carolas fanclub . . while ago ;)

Veckan flöt på med skola och skolif möte. Den 2:a juni händer det grejjer, Axa Sports Games på Folkungavallen. Extra roligt är att vi i Östergötland har blivit lottade att dela ut 3000 kr till vinnande klass. Mer priser och kändisar i år!

I slutet av veckan inhandlade jag en funktions t-shirt och ett par jympa (street) skor, t-shirten satt för tight runt halsen och skorna matchade för mycket min jacka, det såg helt enkelt dumt ut, men de var snygga.
 I helgen fortsatte jympasko- jakten. Dock utan resultat för min del, medan Carro gick ut hårt och provade intersports löpband, diagnos: supinerare.


Valborg firade på 1:a parkett på bryggan vid Stångån, brasan värmde dock inte speciellt. Alla Breve spelade, stackarna har inte fått uniformerna utbytta ännu, röda lyste de starkare än vad eldens flammor någonsin nådde upp till. Repertoaren kändes igen, men dirigenten var utbytt sen våra glansdagar. I vimmlet bland Linköpingsbor försökte vi hitta ett fik som var öppet, men det gick inget vidare.

Har jobbat en del, prickat in många OB timmar, ska verkligen inte jobba nu på ett tag, 3 slutprov samma vecka! Tider rusar verkligen iväg, snart är det ju 1 juni, o lagom tills dess kommer mina braiga lön. Letar trädgårdsmöbler för fullt. Vill ha trä, men plast är ju mycket smidigare  egentligen, skulle kunna gå med blå eller grön plast . Har inte lurat klart ännu. Är på jakt efter en begagnad fin pilaster i ek eller bok, men det verkar inte finnas någon som tröttnat på sin.

Förodlingen har börjat, väntar med spänning på att de första plantorna ska titta upp ur mjölkartongerna. Blev inget växthus i år, men lägenheten i sig är ju som en bastu,  lagom till flytten ska de nog klara av att flytta ut. Blev lite kökskryddor samt blommor i blått, lin , luktärt samt förgetmigej



I veckan väntar MRT på U.S, kan ju hoppas jag slipper åka in med huvudet, det gäller tydligen att ligga väldigt still, carros lösning på det hela " ta med dig en bok eller nått.." braaa där! :)

Det blir skönt o se om de kan se något, blev väldigt förvånad att kallelsen kom så snabbt, hade räknat med 3 mån väntan!

Dagens tråkigaste måste väl ändå vart 4: ans humorkväll . . är lite trött på alla galor, men på onsdag . . .  då är det Lost igen!

Vi hörs.

Tilla.










RSS 2.0