"MEN GÅ AV BÅTEN DÅ!"

Lite seg efter en heldag med högskoleprov  - videoklipp från min provsal - men det blev ju lite skratt tillslut . .


Shoulder säger:
dement dam: "hjälp mig jag är på en båt!"

Shoulder säger:

sköterska: "MEN GÅ AV BÅTEN DÅ!"

tragiskt komiskt, och dialogen säger väl lite mer om sköterskan än damen kanske . . ?Tjuvlyssningar från Linköping finns här


Rotaract i Sverige .

 Artikel från corren om RIS+rotaract  häär!

Helgen inleddes på BK, där ett 30-tal ungdomar samlades från hela Sverige. Mingel och så, sen var det sovdags! En tjej från Uppsala bodde i min "stora" lägenhet!

Lördagen inleddes på Ekoxen, och om man inte var vaken blev man det när Björn Erikssons röststyrka ekade ut i konferenslokalen! Efter att han klippt band, följde föreläsningar om ledarskap, av bl.a borgmästaren Ann-Chatrin Hjerdt och länsmuséets chef. Lunch i tropikhuset och lite vinprovning på efm på naturcentrum. Sittning på kvällen på NH, det var skoj! Sen återigen Bk/Harrys. Där jag bl.a mötte Marre! :) (ännu en bloggläsare är kartlagd!)

Idag var själva formella delen av hela helgen, årsmötet - folk var inte riktigt så diskussionsbelägna idag, så det gick relativt fort . .   

Platespotting!

72253-188

Platespotting verkar sprida sig som en löpeld i Sverige. Idag bedrivs "hobbyn" av cirka en halv miljon svenskar!
Platespotting går helt enkelt ut på samla på bilplåtsnummer. Man börjar med att "spotta" nr 000 (bokstäverna spelar inte roll) sedan 001, 002 . . fram till nr 999!

 Det viktiga är att man ser dem i ordning, om man ex. skulle råka se 004 när man egentligen är ute efter 002, så räknas detta alltså inte! Det man då kan göra är att skriva upp i sitt anteckningsbok vart man spottade denna bil, så att man senare skall kunna söka runt det området för just den plåten!

Man ska inte tro att "leken" är slut bara för att man sett bil 999, nej då gäller det sedan att slå sin egen tid! Börjar man med leken blir man tydligen fast . .

Eftersom jag alltid varit lite svag för nummerbilsplåtar så måste jag ju testa platespotting! Vi får se hur många månader det tar . . :) Rekordet lär ligga runt 2 månader - vilket motsvarar spottning av drygt 12 nr per dag!!

Man kan registrera sig på platespotting.com och lära sig mer om sk. "elitspottare" och få information om möten som anordnas!

pippi pelikan är tillbaks! . . som om det vore igår minns jag Pippi Pelikans bakhuvud och "håret" som inte riktigt ville täcka under diverse underliga rörelser . . spana in! Någon som vet vad programmet handlade om, eller sprang bara den galna pelikanen runt i Stockholms betongdjungel?

scrapbooking - inspiration till danspärm!


schlager vare här!

 

dans, musik, klädsel . . kategorierna var många att bedöma igår när schlagerfestivalen avgjordes!
Men jag vet i tusan om rätt låt vann för det . .


- not even once


frimurare orden


Igår efter matten, hann vi bara ta en latte (jag vet) sedan var jag tvungen att springa iväg på PR möte! Det här med media är verkligen en hel vetenskap! Fick veta några fallgropar iaf! Tanken är att få ut lite info innan RIS (Rotaract i Sverige)´s årsmöte.

Sen efter det var det besök hos frimurarna som bjudit in oss! Det var riktigt spännande! Helt stum blev man när man kom in där! Massor med riddarsköldar på väggarna! 
Det som imponerade mest var Johannessalen!  (eller ja det riktigt hemliga fick ju inte se, Johannessalen är enbart en "försmak" antar jag av vad som finns . . ?)
Det var iaf en stor sal byggd som ett grekiskt tempel, men utan tak, med en vacker stjärnhimmel! Med stjärntecken! (detta skulle symbolisera att människan aldrig var "färdigbyggd" - det finns inget tak!)

Tänk om man kunde få sova över där tänkte jag. Stjärnhimlen var verkligen "naturtrogen"! o vilken space! svärdar hängde på stolarna som var placerade längs väggarna!

Vi fick vi en förteckning på kända frimurare. Swift, Voltaire, Roosevelt, Armstrong, Goethe, Kipling. Listan var TUNG minst sagt!
"Men titta Britney Spears är med!!" Jag skämtade lite med CJ, som gick på det o kollade i listan!! (eller han vägrade erkänna det i min värld :) Kvinnor är  ju för det första rätt uteslutna ur orden! "Hämnden är ljuv " sa CJ och suckade.

Några timmar senare åt vi mat och fick fråga frågor. En fråga var tydligen i gränslandet och den berörde dubbningen, eller ceremonier som förekom mellan de olika graderna. Frågan på varför kvinnor inte är välkomna fick sitt svar - en ganska bra anledning egentligen antar jag.


Kompis med en från "andra sidan"


Runt 90-talets begynnelse tornade nya hus upp sig bredvid ett fridfullt bostadsområde. Mellan områdena fanns en skog. Den kallades i folkmun för "lillskogen" eller "dungen". Här hade barnen i det först byggda området hållt till i några år nu, de kände till vart enda träd och var enda stensöterot. Det här var deras skog, trots att det fanns vissa revir och områden i den mellan barnen, vinter som sommar - vare sig man åkte pulka eller bara lekte.
 Med nybygget på andra sidan lillskogen växte dessvärre antalet barn som hittade dit. 

   Reviret inkräktades och uppror var ett faktum. Detta kom att kallas Ullstämma-kriget. Kriget gick helt enkelt ut på att markera att "först till kvarn-principen" gällde även i detta sammanhang. De nya barnen fick helt enkelt skaffa sig en egen skog att leka i! Men nu gick det ju inte så lätt för Haninge-barnen att få dem förstår detta, därav att det hela kom att utvecklas till ett krig . .

Under kriget sammansvettsades Haninge-gänget, de blev en enad trupp mot gemensamt mål! Gammalt invärtes groll var som bortblåst.
     Under kriget fanns vissa ledare. Ledarna var de äldsta, och de mest våldsbelägna. Det  var de som tillverkade vapnen. De andra fick hålla tillgodo med att samla rönnbär som ammunition till dessa. Toarulle med ballong i ena änden var det främsta receptet.

Under det pågående kriget gällde det att inte ropa på varandra med namn, vilket gjorde att namn hittades på och "namn-mössor" lånades ut till höger och vänster. Allt för att förvilla fienden. Ett smart drag tyckte Haninge-barnen. Barnen hittade även på öknamn på motståndarna, återigen för att förvilla. Motståndarna gick under namnen  "Kasperdockan", "Björnen" ,"pepparkakan", "vargen", "F.M"  "Stöveln" m.fl. Namn som säkerligen bottnade i något logiskt . . ?

Hur kriget gick? Vilka vann egentligen kampen om skogen?
 Inte vet jag men säkert är att vi aldrig kom att bli kompisar med någon av dem från "andra sidan" . .

 . . tills för en vecka sedan under pågående utvecklingspsykologi-timme då min bänkis frågade om jag var med i "Haninge-kriget"!

what?

Kriget hade fått en annan vinkel och R berättade om Ullstämmas gängledare, slangbellor och deras oro över att vi skulle använda deras fotbollsplan, då vi faktiskt hade en egen plan bort mot "storskogen"

Somsagt, stridsyxorna verkar begravda.
Träden står stilla kvar i lillskogen, och jag tror att de minns. Kanske ler dem där bakom barken och tänker på svunna tider, liksom jag.

men . ..
 . .  gissa vem som har blivit inbjuden att spela innebandy med några av "de andra" i Grannskapshuset i Ullstämma! Men det gäller att vara observant, även det här kan vara en av alla deras fällor . .


deep talk

dagens fundering på en parkering:

ett piano, flera pianon, det pianot, de pianonen  <--- hur osvenskt låter inte det där? lägg till lite finsk brytning till det hela . . eller fransk . . ?

För allmän kännedom heter det numer pianosarna!


lite mer svenskt, lite sötare :)

super mario

När lycka var att hoppa på skal . .

RSS 2.0