I´m not a tönt!

Friday! Hostan fortsätter och nu har jag vart halvsjuk 1.5 vecka1 Segt! Har kört på i skolan som vanligt (mkt schemalagd tid denna vecka) så idag har jag bara vilat (nästan). Skulle hem till Jois ikväll och laga pizza men jag är mindre bus så det blev soffa, täcke, laptop & tv för mig!

Igår åt Viktor, Peter jag & Kajsus på point no nånting (vi struntar i reklam eftersom det inte var någon höjdare). Senare spelade jag och killarna bordtennis på the flame! Jag var lätt sämst, men jag har aldrig påstått mig vara bra på bordtennis. Jag förklarade för dem att bara TÖNTAR är bra på bordtennis (men hallå det va ju lite så att det var en sport som vem som helst kunde va lite bra på i skolan). Jag har lite för lite tålamod och blir mest arg . . dessutom har jag alldeles för stor armstyrka för att bollen ens ska kunna ha möjlighet att enbart nå andra planhalvan . .

så ärääää ;)


YES!

Nu äter jag glassefterrätten sen i fredags och dricker te efter couscoussallad med mozarella, spenat, avkokado, ägg m.m (akta er för mozarella + ägg..) Ska snart möta upp en i min basgrupp på stadsbiblioteket. Vi fick inte mkt "rest" alls på vår rapport! Språket var mkt bra och nivån lagom - dessutom var det prydligt och snyggt uppställt.

Vi tackar för det . .

Klockan 15.00 är det meeting med skanska hemma hos mig för att planera renoveringen!

herrå! / t

brukar glass smälta i ugn?

  
Karl-Johan svampar i marsipan/choklad på löv från kungsträdgården!




Igår åt vi bouillabaise (stavning?) till förrätt. Det va massa med nyttigheter i såsom fänkål, morötter, tomat och lök. Det huvudrätt åt vi cubansk köttfärsås med vin och oliver & kapris i. Till dessert en glace au four, (varm glass) som man skulle ha inne 7 min i ugnen innan servering, men något var knas - så hela tårtan började smälta. Peter uppmärksammande det hela och verkade tycka att hela tanken men att ha glass i ugn var lite skum ;)

Innan desserten körde vi en musiktävling. Det gick ut på att man hade med sig låtar som, handlade/associerade till någon av de andra eller sig själv. Det var lite klurigt . . jag fick bla en cardigans låt där nina persson sjöng "couldn´t care less" något jag säger ibland men oftast i förkortingen CCL . .(fast jag bryr mig ganska ofta ganska mkt just när de ordet kommer . .

Nu har jag läst en rapport och läst lite diabetes. Hostar vidare, dricker indian spice och hoppas på att ugnen rengör sig själv ;)




it´s friday!

Komiskt idag att jag vaknade tidigt igen och tänkte "men hallå, vart är ni?"
 Några minuter senare började cirkusen igen. Jag vet, FÖRLÅT. Men jag kan inte förstå att man inte tänker mer på att folk faktiskt bor här, det är ju inte bara en arbetsplats, där man kan sjunga och vissla i trappuggången och tjoa vare sig det är tidigt eller mitt på dagen?
 Det är som när man jobbat inom hemtjänsten years ago och att man då skulle skramlat som tusan med nycklarna och "ägt stället" bara för att man just jobbar . . visserligen en markant skillnad på yrke & uppgifter men ni förstår vart jag vill komma . . .

Nu tvättar jag iaf, so i´m in the game i trappuppgången såattsäja - härligt!

Ikväll blir det höst-dinner!

/ t


.

Har gjort en fruktsallad nu med physalis, passion, apelsin, banan och äpple! Känner mig halvdålig och har lite feber! Efter maten ska jag bada o sen lyxa med fruktsallad & "bonde söker"!

Imorgon efm/kväll är det tänkt att Helén + bäbis ska komma, får se om jag ställer in det eller inte!

Klickade precis hem ett laptop fodral från hama för 155 kr - det ska forma sig efter datorn tydligen! Hoppas det kommer snart på posten, då det är lite drygt att vira in laptopen i sjalar och handdukar nu om jag sägert´

Fodralet fanns i flera färger och jag valde bland nedstående:

rosa - min intuitionen sa "klicka hem NU!"  - mer rosa till folket, vem vet kanske fraktkostnaden går till välgörenhet (inga fonder nämnda . . )

svart - absolut det smartaste alternativet. Det e bara titta på hur min rosa kalender har börjat konvertera till en allt gråare färg i väskan . . men svart är tråkigt och kan kanske ha ett negativt perspektiv i stöldsynpunkt om det sticker upp ur väskan (?). Det bästa aternativet på sikt troligtvis . .

vit - lite dumt med vit med tanke på ovanstående resonemang. Vit +  högblanksvart dator = stylish

  

- så vilken klickade jag hem?

matprat

På pappas uppmaning (och min egen med förstås) höjjer vi härmed ett varningens finger för att äta "california" på chiccolata. Varm macka, sk. panini till sjukt överpris och inte alls en sensation för smaklökarna. Den absolut godast godaste paninin äter man på Brunneby! 

Håller som bäst på att lura på vad jag ska bjuda på på fredag. Då jag ska fixa 3 rätters! Efterrätten är redan klar, men jag tycker inte jag hittar matchande huvudrätt liksom förrätt . . vilka probs ;) Det kanske får bli hämtmat helt enkelt ;)

Ikväll blir det iaf potatis, morötter, stekt fisk (stilla havstorsk - det är väl den som är svartlistad?!)



TIPS på  lite annorlunda fruktsallad med massor av c-vitamin. Lite syrligare mycket godare!

sharon
satsumas
äpple
banan . . 

kesella vanilj alt. vispad grädde med limeskal + innehållet av passionsfrukter i!

renovering . .



Har ju kört på svart-vitt + accentfärg rött i mitt badrum. Men nu kommer det schackrutiga golvet försvinna, liksom ett gammalt badkar. In kommer istället högglansigt kakel, gråa klinkers och ett nytt badkar! Jag ser fram emot ett mer lättstädat badrum - det nuvarande är såå slitet och går inte att få "rent" . .  Tack mamma för smakråd, det kommer bli snyggt!

jag idag





Här pratade jag med mamma som hämtade upp mig för lunch på Gingis!
Nu rullar vi in med bilen hos mormor och morfar! Vi har köpte med oss lite gott från brödboden :)

Heeeeeeeeeey Snige - kom hem! Vi saknar dig!

.

I skolan idag var det flera som inte hälsade först. Lunchade på "örat" med mina friends och Kajsa såg inte att det va jag först (från sidan) bus bus . . det roliga va att AnnaClara färgat (tonat) sitt hår i nästan samma färg igår! :)

Jag har håret uppsatt, utsläppt kommer kanske när chocken lagt sig liksom bild.

"Pappa! Det e ju bara mitt hår, det e ju samma jag"

Snart blir det mellis här med dom bästaste! Sen ska jag fortsätta med rapporten . . har bara kvar halva diskussionen, skriva källorna korrekt, sidnumreracoch ändra radavstånd!

Herrå. / t

.

Jag har placerat min blogg i Linköping på bloggkartan.se

no blond.

Helt plötsligt har jag mörkt hår (+ kortare) . .  jag har inte riktigt bestämt mig vad jag tycker ännu om det . . det är ovant i vilket fall!

Enligt utsagor ser jag nu ut att heta Johanna. Så nu behöver jag ju inte ens lägga in en bild!

- johanna, trevligt att träffas!

flying high in the sky

Året var 1997. Jag, bror, mamma och mormor satt i planet som snart skulle lyfta mot Teneriffa. Eftersom det var första gången jag skulle flyga var jag såklart lite nervös och hade säkerligen dragit åt säkerhetsbältet superhårt långt innan bältesknappen lyst. Jag satt och tuggade tuggummi frenetiskt när denna sång började spelas och jag minns att jag sa något i stil med:

- Mamma, nu spelar de lugnande musik så man ska luras in i någon trygghet . .

Mamma log, och sen den dagen har den pirriga flygkänslan påminnt sig så fort jag hört låten . .





Time flies



Min nya laptop har ju då webcam! Just nu webcamar jag med Luciano som sitter i RIO i Brasil och han visar sin lägenhet! Han hälsar till hela familjen + Joar! Kul att han fortfarande vill och skriver på svenska! SJU år sedan han var här nu som utbytesstudent via Rotary!! Helt sjukt va tiden går fort .  . . Bilden ovan är förresten från 2 veckor sedan när jag var på väg ut och invigde webkameran. Nu ligger jag avsminkad under täcket i min soffa mindre stylish . .

listing

Vi kör en lista medan min bulldeg jäser sig stor & fluffig (I hope)


Vad heter du? TT
Vart bor du? Linköping
Trivs du där? jess annars skulle jag inte bo här ju :)
Brukar du läsa horoskop? nej
Har du körkort? ja sedan 2005  . . 22 april, kl. 13 nånting :)
vad spenderar du dina pengar på? oj . .  allt mellan himmel o jord och lite där till. .
sprit, cider, vin eller öl? bort med ölen i vilket fall! Vin e godast!
antal kuddar i sängen? 3. En tempur, en fake-tempur och en "fix-idé-kudde"
mc donald's eller burger king? BK
dricker du blå, grön eller röd mjölk? vit såklart . . HAHAHAHA ... (grön)
vem ringde dig senast? min grupparbetskompis
antal timmar sömn inatt? 8, en timma senare var jag på friskis!
sov du ensam? ja

SENASTE PERSON SOM

sov i din säng:  jag själv ju :)
såg dig gråta: krösa-maja
fick dig att gråta:
du delade en drink med: minns ej . .
du gick på bio med: min familj
du gick på stan med: Kajsa shopping, AnnaClara Netto

SAKER

tar du droger? nej!!
dricker du? jag är inte nykterist, fastän jag påstår det ibland.
vem är din bästa vän? flera . .
vart vill du gifta dig? kanske, mest för att få pyssla innan då ;)
har du varit kär? ja
har du ett jobb? ja
gillar du att ha folk omkring dig? ibland
har du varit kär i någon du inte haft någon chans på?  ja
vill du ha barn? Ja

DE SENASTE 24 TIMMARNA

gråtit?  nja
köpt någonting? ICA
träffat nån ny person? ingen jag noterade speciellt i ♥ iaf
kramat någon? nej
kysst någon? nej för tusingen sånt kan man ju bli sjuk av tror jag
senaste låt du hörde:  jag lyssnar på spansk radio . .

halltankar . .

 

make a cake!

  


fin inspiration för höst-bak-dagar finns på www.klarafardiga.com

friday!

Denna fredag hade vi inget schemalagt, men min basgrupp hade övning på Clinicum. Idag satte vi KAD igen och övade injektioner. Vi lärde oss att injektion betyder "kasta in" och att man ska använda sig av dart-teknik :)

Efter det va Anna o jag o handlade på NETTO. Man kommer ofta inte längre än så utan bil, men det e ju bra ändå! Så nu e det skogshallon på kylning till kvällen! Ska ta tag o städa och skura mina golv nu. Sen bakar jag nog en bulldeg, är ju inget vidare bra på TV ändå?

juste, nu har jag + friends bokat en resa till ALPERNA! Weeeei . . :) Efter tentan i Januari bär det av till FRANCE!


måndagsmiddag!

Nu är Tessan på väg hit - vi ska laga mat och mysa! Har inte setts sen jag precis flyttade till Stureplan nämligen!
Lite sugen på att göra egna hamburgare med guacamole, eller spenatsoppa, eller . . .? Tessan är iaf en bra-laga-mat-ihop-med-kompis :)

Dessutom är jag sugen på att baka 1000 bullar utan kanel, men det blir nog ett projekt som får vänta till helgen!




 . . just det, vi är sjukt bra på att göra saft med ;)

tobbe rensar ogräs


sköna söndag!


 

Nu lyssnar jag på Roland Cedermarks "pärleporten" och känner att nu, nu det är söndag!

Grattis!



Lite söt bild på Joar (2 år gammal). Idag säger vi GRATTIS till en 16-åring!

tjejmiddag

 


Nu har vi varit på middag hos en tjej i klassen! Det va gott! Pajer, god sallad & dessertost  + ramlösa skogshallon ♥

Nu dricker jag rött rooibos te (vanilj, jordgubb) och längtar tills jag ska krypa ner i en skön säng!

Godnatt!

T

allergi





Idag va det föreläsningar hela dagen ca 30 kr i utskriftskostnad med det nya payex-kontot LIU nu har . . vilken annan annan arbetsplats får man betala för att skriva ut . .? Som tur e har jag en egen skrivare, och har man inte det tjänar man ju tusenfaldigt på att skaffa det när man har många föreläsningar och det kostar 85 öre per sida att skriva ut!  Herre! Min skrivare krånglar iaf nu, och jag tyckte det var lika bra att skaffa ett sånt där konto om man hastigt behövde skriva ut i skolan! Det var mer än krångligt kan jag säga . .

Sista föreläsningen idag var den bästa. En sjuksköterska och läkare från barnallergi föreläste. Under rasten kunde vi pricktesta oss! Jag testade mig för två olika allergiämnen + histamin (check).

Jag fick två utslag av histamin - det rena histaminet de "prickat in" och av allergireaktion mot katt. Det kliade som tusan resten av föreläsningen kan jag säga!

RSS 2.0