lekman i hyresträsket

Jag har en plan. Oftast brukar de dyka upp i punktform på fina posit lappar, eller på jobbet med "kryssa i rutor".
Imorgon är det strukturerad dag stenhårt som gäller, och är det någonting jag verkligen önskar mig i slutet av detta år är det att den planen går i lås!

Jag ska jobba 8 timmar, sen hinna med anslutning till Sthlm sen vidare mot Sickla. Väl där ska jag träffa en person som vill hyra min lägenhet  i 1 ½ månad. Jag har begärt hela summan direkt, och det ända jag är nervös över är att personen inte kommer dyker upp . . då måste jag på några timmar försöka hitta en ny lämplig hyresgäst inpå nyårsafton . .
Men  förhoppningsvis ankommer jag till Linköping strax innan midnatt imorgon! Sen har jag inte såå långt hem, sitter på ytterligare ett kontrakt  sen idag då, så nu har jag tre!


Håll tummarna!


julen är över

Knäckis+skinka+stark senap. julbön i domkyrkan.  Kalle som stenhårt ignorerades. sne julgran. jultomte och massor av klappar (ändå). överflöd av choklad. träningsångest. rocky road och julklappsspel. utgång och vin. sanning and no konsekvens. dans kram och hej. promenix. gungor och nostalgi. KH skratt och tankar. skinka igen. oanonym och stan. Lucullus och favvokassörskan på topphumör. ramlösa skogshallon och cykla. jobba och sen vare snart nyårsafton!

image389

another day!

Efter få timmars sömn vaknar jag som vanligt alldeles för tidigt! Men det är nog lika bra att köra på eftersom jag börjar jobba tidigt imorgon!

Nej min teabstinens bir för hård nu så jag skriver ev. senare om julafton/juldagen med utgång tänker jag (pensionärsuttryck favvo nr 5748)


och kom ihåg - kvalitétsrean börjar i Januari så det är ingen hets här va´ . .


bussblogg

Dagen idag började med att jag insåg att jag skulle få stressa på om jag skulle hinna allt som stod på min rosa lapp! Tvättsugan, städa, puttsa fönster, hämta mobilen m.m

Det gick riktigt bra, tills dess att jag insåg att min mobil inte alls var OK. Efter en evighet (såklart) i telefonkö fick jag besked om att jag fick lämna in den igen! Vilket jag inte tyckte var så upplyftande att höra. Tillslut fick jag komma till servicen igen och de fixade mobilen medan jag väntade :)

Sen mötte jag parlamentet-Micke IGEN i sicklish & skyndade hem för att hinna fixa det som var kvar! Jag är väldigt bra på att "flyttstäda" jag börjar bli van om man sägert´;) Finns det tävlingar i sånt skulle jag nog signa! Min bästa gren är speglar/fönster och badrum överlag. Och det är ingen nybörjargren . .
Sen var det ju självklart ett avlopp som strula och läckte för att det inte var tätt . .

När allt var fixat och lägenheten fotad (uthyres!) tog jag mina 3 väskor plus en stor påse med julklappar och tänkte glad i hågen ta Saltsjöbanan till slussen o sen vidare mot centralen. Då insåg jag att det var rätt svårt med allt jag har med mig ( allt som jag behöver i typ 2 mån egentligen). Så jag tog en taxi. Taxichauffören undrade hur många händer jag hade medan jag gick mot C terminalen där jag köpte chailatte som var mindre god & mozarella macka. Och nu e man här!  Energin bara rann ur mig när jag satte mig på bussen, tidningen jag köpte för 2 veckor sen som jag sparat tills nu känns avlägsen! Med en dator går tiden sjukt snabbt!

Imorgon är det dan före dan före doppardan. Vi ska fixa hemma! På söndag ska jag jobba 6.45-13.30. Det ska bli skoj, Jag jobbar med den person som faktiskt "skolade in mig" när jag började jobba i Ullstämma 2004. Chefen meddelade även idag att det fanns en liten "julklapp" att hämta. Jag sätter 100 kr på att det är en biobiljett och funderar på vem jag kan skänka den till ;) Det slår aldrig fel! Det är ju som om man skulle ge en julskinka varje år till sina vikarier. Hallå jag är vegan liksom!

Nae nu ska jag nog fundera på lite julrim . .eller nått. Skärmen speglar sig finfint i bussrutan så jag passar på att  önska GOD JUL till mina medpassagerare!

Tilla ♥

Kjell-Henry Dahlberg

image388


Angående detta inlägg (längst ner)

Jag har äntligen fått HELA serien från U.R akademien! Dessvärre fanns den inte på DVD utan bara VHS. 
Det var runt 2001-2002 som serien gick på TV, tidigt på Söndagsmorgonen råkade jag väl se det här, men sen . . ställde klockan för att inte missa det!
Det är egentligen ett superseriöst matlagningsprogram i utbildningssyfte, men kocken (som arbetat i många år som kock på dagis) är lite speciell. Maten han lagar är inga höjdare. Det är väldigt plain och en riktigt kontrast till de "vanliga" matlagningsprogrammen. Sättet han pratar, lägger upp maten, säger till kameramännen att smaka vilket de nästan lite motvilligt gör och säger något klyschigt.

Det var inte bara jag som såg Kjell Henry vid den här tiden. Lite senare dök han upp i helt andra sammanhang . .

Designtorget nästa!

Om ett år lite drygt sitter Carro och jag stenrika. Jao! En person Carro gett vår kokhäfte till hade visat den för nån som jobbade på Designtorget och tyckte det var en säljande idé! så nu får vi jobba på :) haha, kul att någon annan än vi tyckte det var kul bara . .

Här kommer "Fjärilar i magen" receptet från den den senaste upplagan ;)

Fjärilar i magen

250 gr fjärilspasta
70 gram ruccola
1 rödlök
1 dl pesto
½ dl pinjenötter
200 gram fetaost
flingsalt & svartpeppar

Koka pastan. Skölj den i kallt vatten och låt den rinna av ordentligt. Skölj och låt ruccolan torka.
Skär löken i tunna ringar. Blanda lök, pasta och pesto.

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Blanda nötterna med ruccolan och smula ner osten.
Smaka av med alt & peppa. Vänd sist ner ruccolan!

Kanoners mellan all julmat?

det va det här med Facebook . .

Facebook är ett knasigt fenomen som de flesta är drabbade av. Det handlar om att söka upp vänner från förr och nu sedan "adda" dem. Reglerna är enkla. Ju fler kompisar man har desto populärare är man och desto mer omtyckt! Har en person du är lite intresserad av mer än 150 vänner är det bara att köra på - det här måste vara ett kap!

Pratar just nu med en MSN kompis om det har med facebook-fenomenet. Han hävdar att han inte vet vilka som "requestar" ibland. Hej hallå - klart att man känner igen dem som man blir addad av? Men när jag tänkte efter en gång till kom jag fram till att jag hört detta tidigare . . av just en kille . .

 Enligt någon (ja det va  inte i aftonbladet jag läste det här . .) så fokuserar tjejer mer på relationer än killar. Detta ger sig i uttryck redan i unga år. Killar fokuserar till störe grad på PRESTATION, ofta fysisk sådan. Är du bäst i klassen på att fotboll intar du den rollen osv  (bland killarna). Tjejerna kanske inte ser det här på samma sätt?

Bland tjejer däremot står RELATION högre upp på prio. listan. Här är man ofta någon genom relationen till andra. (Generalisering jao ..) Man vet vem som är populär, vem som har många vänner o.s.v. Detta tycks ju somsagt följa med ända upp i facebook-åldern.

Summan av mitt svammel sent en tisdagkväll är därför:

Tjejer addar "allt och alla" på facebook i större utsträckning än killar för att få bekräftelse. Killar får därför oftare requests från folk de inte vet vilka de är . . fastän tjejerna vet vilka de är, men som de kanske inte ens skulle "heja" på om de sågs live!(och för alla som vill adda mig stavar jag utan H .. haha)

Julkort/brev

 Hade tänkt skippa det här med julkort i år. Men sen gick det av bara farten! Tycker man kan "kosta på" mer än en rad till folk man inte träffar så ofta eller pratar med. . tyvärr blir ju kanske inte samma sak när man hörs på MSN, facebook osv .. julkortens glansperiod har nog varit minst sagt ! Tillbaks till kort/brev minst 1 gång per år tycker jag, så varför inte passa på nu i jultider?

image386

Jag + Sony Ericsson= ingen perfect match. Pratade precis med firman i Skåne som jag köpte telefonen av och deras garantiverkstad ligger i Sthlm - närmare bestämt några hundra meter härifrån i Sickla :) Tanken är alltså nån slags BVC kontroll för telefonen, så jag vet att den är "korre" ;)  


Morgonstund!

Vaknade kl. 07.04 pigg som en mört (!) fastän jag lackade paket och fixade sen sent igår. Nu är det Carolas julskiva som spelas medan jag fixar min rosa postit lapp för idag, på den står: träning, skicka mejl till Sthlms studentbostäder, försöka gå på Elisabeth Ohlsson Wallins utställning "In hate we trust" på länsmuséet i Dieselverkstan. Ska även försöka  skriva ett  "julbrev" eller två!

Inte missa fd "uteliggaren" som skrapar miljontriss i nyhetsmorgon efter 11.00!
Sen kan man alltid fortsätta titta på 4 an om man missade Bonde söker i ons & tors. Här kommer ett klipp med  Bonden Fredrik . . jag väljer att döpa det till "Man kan ju iaf alltid försöka lura sig själv"going home . .

image379


Efter 20 p i Folkhälsovetenskap, har jag bestämt mig för att hoppa av och istället börja läsa till SSK på LIU. Det är ju som somliga vet något jag vart inne på tidigare, och som jag faktiskt redan blev antagen till för ett år sedan. Men ibland vet man inte förrens man vet, och orsakerna är fler än en . . 
Byebye Sthlm och hej cykelvägar, humana matpriser och ett faktiskt "enklare vardagsliv". Skolan börjar i slutet av Januari och tills dess har jag fått ett vik. på Garnison! Så glad för det! De pengarna lär dessutom behövas då jag har en lägenhet i sthlm till den 15 februari - men jag jobbar på det! Pratade idag med SSSB och de sa blankt nej om att förkorta uppsägningstiden. Jag tog då upp alla brister med boendet, att de inte har flyttstäd som krav, att jag haft trasigt fönster mer än halva hösten, att tvättstugan inte går att låsa, och hur man blir bemött av fixar-killarna. .  

Det har helt enkelt känts som att de kan behandla sina hyresgästar hursom enbart för att bostadssituationen ser ut som den gör i den här stan - dessutom dyrt!  Så tillslut sa tjejen på kundcenter att jag kunde
skicka ett mejl vidare till berörda högre upp. Annars får jag väl hyra ute denna lägenhet i  2:a hand  = olagligt. Hey - snart kan jag ju börja jobba som lägenhetsuthyrare :) . . och som vanligt står jag utan lägenhet själv . . men det är ju bara mitt eget fel nånstans. Vi får se när jag kan "få tillbaks" min egen lägenhet. Jag känner mig oerhört taskig mot tjejen som hyr den, samtidigt kan hon enligt de juridiska handlingarna vi upprättat bo där tills aug 08. Jag ska ringa och prata med henne ikväll så får vi se vad hon säger . . vi håller tummarna på att hon antingen ska hoppa av läkarutbildningen (ganska otroligt?) eller vilja hitta ett eget 1:a handskontrakt!

herrrå!

köttberg hemma?

Såhär löser du det enligt  ICA

Nu ska jag iväg o träna och basta lääänge!

chill/Till

löser´t med griffel & krita

Såhär smurttigt löste jag avsaknaden av min adventsljusstake, varje sön - ny låga :) Bredvid ser ni min gästbok!

image377

kvällsmusik .Igår var jag på fest hos Carro. Eftersom hon fyllde 11 år äldre än mig var det en lite annorlunda fest än vad man är  van vid. Fem sötisar var där, varav två spädisar. Den jag tänkte ta hem mest hette Theo. Han var snart tre år. Det blir lite annorlunda sådär . . mycket häng i köket & barnsnack. Jag kom hem kl. 12.00 trött, spiknykter och med en vinflaska i handbagaget. Skippade trots det tvärisen och tog taxi från Gullmars - 2 km och 114 kr fattigare. Tack GW ;)

Skål och godnatt! Om drygt 1 h är det Nobeldag!

dansband - inget stoppar mig nu!

"Lokets favoriter" är en skiva som har hängt med i årtal nu. Ofta spelas den i samband med att jag städar. . moppen brukar gå lite fortare fram till de här låtarna :) Att texterna är totalt intelligensbefriade kan vara rätt skönt efter en jobbig vecka i skolan . . :)

NU:  Fixa klart sen åka och träna i Hornstull!

Happy Friday!De riktiga guldkornen ligger dessvärre inte på Youtube . . men håll tillgodo med Black Jack!

Rekord!

Nöjd över att ha bokat en resa Sthlm-Lkpg den 21 december för 28 kr inkl. trådlöst internet och skinnfåtölj!

Här kommer tricket:

Ny medlem 50 kr rabatt
Julkod för 50 % på resorna --- > LNS50 (om du bokar innan ett visst datum)

www.bus4you.se

många ser rött!

Både igår och idag har jag åkt från skolan via Odenplan. Där hänger massor av röda skynken i både fönster och från balkonger. Det är mycket snack om underjordiska gallerior just nu, och som jag misstänkte är detta ett sätt att manifestera "mot" ett byggande av en galleria under Odenplan! Däremot verkar ju många tycka det är positivt att Sergels torg ska glasas in . .

image376

Medan man ser rött norr om stan är det blått söder om söder som gäller. Globen är upplyst i blått och med en stor IDOL-logga på! Imorgon är det ju final. Jag tycker programmet är rätt segt, och har ingen direkt  åsikt om morgondagens finalister . . vem tycker ni ska vinna?

söndag på språng!

Mess av en Carolina som befann sig på roadtrip längs sydsverige och på stopp i Linköping. "Rodis grill" hette tydligen stället värt att besöka om man inte vart i staden tidigare . .haha . .  googlade upp det, och det verkar ligga i Skägget? Nån som vet? Enligt utsagor låg stället "nära centralen"  . . jaa allt är ju relativt som dom säger!

Matlådan är fixad, nu väntar TV och så hoppas jag på att somna tidigare än 02.00 (jag hade vänt på dygnet och "förberett utgång" nu i helgen - men blev sjuk).
 
Imorgon börjar kursen "Kvantitativa metoder". Den sträcker sig till i mitten på Januari, vi kommer ha ett projektarbete (utföra en kvantitativ studie ) samt en hemtenta över jul och nyår. Skål och hej, jag kommer satsa på att fixa så mkt som möjligt innan dess. Kommer förmodligen åka till Linköping runt den 21:e dec. Har lämnat in lite jobbtider med som jag önskar . . vi får se!

"Nu kommer Söndagsångesten smygande lite tidigare än vanligt"  Axelina om att "Ensam mamma söker" har slutat för säsongen.

Sony Ericsson w910i

Nu har jag haft min nya mobil ett tag, och jag kan ju inte säga att jag riktigt hunnit bli ett fan av den ännu . .

- burkigt/dovt ljud! Jag har faktiskt svårt att höra och bli hörd om jag inte har handsfree. Detta måste kollas upp  med Sony center här i Sickla.

Jag tror batteriet har "normal" livslängd men det känns som jag laddar det ofta, men iofs lyssnar jag på radio/mp3 ca 2 timmar om dagen, och det är ju bra tidsfördriv på buss/tåg!

Hur shakekontrollen fungerar har jag inte utforskat ännu, men ibland kan jag skaka lite på den om någon spanar in den :) bara för att . . ;)

 - och nej jag fick inte "the golden ticket" till konserten . .

image375

1:a advent

image373

Har min adventsljusstake i Linköping så jag håller till godo med ängelljuset jag fått i doppresent!

RSS 2.0