1 a advent!

Snart ska jag åka och fika på flamman, vilket jag är lite för trött för men jag hoppas jag glömmer bort det när jag kommer dit! Helgen har vart bra! Igår var mamma och jag först på en shoppingtrip. På efm städade jag och satte upp ljusslingor m.m. Senare kom V och vi bakade lussekatter . . originella sådana!

Idag har jag lyckats skruva ihop badrumshyllan, fixat med belysningen på balkongen, fixat skolif-protokoll m.m. Imorgon är det praktik som gäller igen! Kanske får jag hänga med distriktan ut??

Happy första advent!!

omskyltning aurum

Idag efter tentan mötte jag upp pappa för en subway lunch. Efter det shoppade jag material till omskyltningen jag skulle göra. Jag sprang kors och tvärs, och hittade tillslut blank svart papper, silkespapper, rätt tyg m.m. Tyget jag skulle ha tag i var organza, men en kund innan mig hade köpt 6 meter precis och jag tyckte inte den biten som fanns kvar  räckte, men jag köpte det ändå + 2 meter duschesstyg i rött. Allt tyg gick på 57 kr! Tygaffären på djurgårdsgatan rekommenderas!   Pappa och jag beslutade i vilket fall att inte använda duschesstyget för det blev inte lika "classy" som det andra . .
Det var kul att omskylta, har bara gjort det tidigare på ETOS (men då fick vi exakt mall att följa) Nu fick jag bestämma helt själv :)




                                         
en tom petflaska i grunden . .



sametspapper till silkespappret (finns på STORE)



smällkaramell på plats + organzatyget



tyget är mkt snyggare IRL, här ser det tråk ut - i verkligheten skiftar det i rött/svart



 

kom igen!





Torsdag. Har suttit på HUB och läst igenom mina anteckningar införmorgondagens tenta. Usch jag vill bara ha den gjord nu! Bedside-tenta innebär ett praktiskt prov + teori (komplikationer, lagar, sjuksköterskans ansvar och vad man dokumenterar etc..) Det vi har tenta på är att sätta kateter, sond, PVK, ta venprov, sköta en CVK och subcutan venport, ge syrgas, suga övre luftvägar, koppla dropp och ge injektioner.  Jag kan det tror jag.

Praktiken rullar på, jag är med på labb (snart är det dags att sticka va!) känner på vener, sitter med i tfn rådgivningen och lyssnar. Är med på lite besök . . kollar, reflekterar i loggboken osv. Under praktiken ska vi skriva ett stort arbete som handlar om mötet med barn i vården baserat på utvecklingsteorier. Jag har inte börjat titta på det, fastän jag var med om ett scenario igår som jag skulle kunna använda . .

Nu ska jag snart åka ut till Idrottens hus för möte. På min punkt står utbildning. Tjohooo :) Det blir inte det här året kan jag säga!

Nae




kyla









bilder från min lördag, då pappa och jag var på landet . . vi bastade och duschade iskallt ute! Senare  på kvällen blev det dock hetare med vin & tapas med Kajsus.

till mitt nya badrum?


TGIT night



Idag blev det plugg och jobb hos papi. Fick även ett par söta örhängen i silver med cubiczirkon sten i som ser ut som stjärnor. Tack!! Trädde pärlcollier också . . 
Torsdagkväll har alltid varit rätt bra genom åren . . den här är helt okej. Gick en runda på stan och hälsade på AC på nationernas. De tyckte jag skulle börja jobba där . . servitrisjobb :) men det e nog inte riktigt min grej va. På min lilla promenix spanade jag i skyltfönster, men inte på varorna i skylten . . ni kan ju ana vad jag ska fixa ;)

Nu messa Kajsus och säger att hon kommer och delar en ananas med mig. Spontan taliban där!

NU!



Bonde söker + fruktsallad!

inredning



Sicklas mysigaste affär som jag saknar att titta in i  "Vita hem"

.

Väntar på att potatisen ska koka klart. Det blir underbart gott till rökt makrill och sås av gräddfil och chilisås! Var på biblioteket och insåg att boken "att tampas med tonåringen" inte fanns inne. Hämtade iaf ut min reserverade bok "grundläggande immunologi" och där på listan stod att jag hade tonåringsboken hemma! Vilken förvåning när jag kom hem och såg att den stod hemma i bokhyllan! Great! Dessvärre e det inte så givande .  . konstigt att den e med på ref-listan tycker jag, så jag skummar nog igen den bara efter mat.

I veckan berättade min handledare att bara för några decennier sedan hade man "sockerpiller" som man gav till patienter som man angav  med "slasksjukdom" dvs man hittade inte riktigt någon diagnos, men gav dem recept på något läkemedel. De hade olika namn och personalen på apoteket visste mkt väl vad det handlade om . . Ofta blev patienterna friska och kom tillbaks och sa att medicinen hade hjälpt :) Om inte hade man ju iaf försökt den vägen . .

Idag kallar vi detta naturläkemedel och det säljs till grymma överpriser ;) Nee skämt och sido . .MEN man ska inte underskatta placeboeffekten - den är sjukt bra! 

lördag




Lördagsmorgon i soffan! Har sovit 10 timmar inatt - skönt! Snart blir det frukost med flingor, rostis och te! Funderade på att ta en powerwalk efter det . . men det blir nog istället efter att jag vart på stadsbiblioteket. Där sitter jag helst och pluggar, på hälsouniversitetets bibliotek är det alltid så mkt folk och det är helt omöjligt att få en egen vrå . .

En promenix kanske ändå är bättre när mörkret kommit så man kan se "novemberljus"? JA!

Min förkylning/hosta och co är fortfarande inte helt bra, och jag börjar bli otålig! Måste träna!!! 5 veckor på måndag!
Patient betyder just det . .  tålamod - men kom igen nu!

Jag längtar faktiskt lite till att få fixa med advents/juldekoration i min lilla lägenhet. Det blir inte så mycket. Ljusslinga, adventsstake, stjärna . . en vit amaryllis med ett fint band om  . . .tomtar blir det vääldigt sparsamt med (det blir nog inte en enda!)

Nej, nu blir det frukost annars försvinner förmiddagen!!


whisinglist



 

1. kniv (köks)
2. a piece of cake-boken
3. pengar till resa
4. något sånt här

drömtydning?



Joars, mitt och Axels hus från 2006

Sitter på clinicum och skriver lite. Vi är några som ska öva teknik här ikväll 17-21. Jag vill öva KAD, CVK och subcutan venport. Nu äter jag apelsin (dom är tokgoda nu!) och tänkte precis "attans vilken tur jag hade!"  . . ibland dröjer det ett tag innan man kommer på nattens dröm(mar). Inatt var jag inne i ett PEPPARKAKSHUS! Jaa jag höll på att inreda det, det var så riskabellt men jag fixade bara med lite ljus där inne och tänkte SNART rasar det (men va fint det blir) ! Därav försökte jag gå där det var ihopfogat med brunt socker och ibland vingla det till i hela huset . . men jag klarade det :)

igår var jag på efterfest hos Markus Krunegård . . det är ju inte så konstigt att jag är trött när jag är så aktiv ;)

onsdag!


premiär!



Mitt första venprov  ever på människa! Viktor var snäll och lät mig ta (tack & förlåt) ..  här en dagen-efter-bild iaf som bevisar (mer eller mindre oooverbevissar) att det inte blev ngn större blödning iaf . .

.

Peters suprise igår: ett nytt klipp av  allas vår favvo Alejandro Fuentes Bergström!


badrum




såhär mysigt va mitt badrum när jag kom hem idag :)

rusk, regn & te

 


Idag är första renoveringsdagen! Jag slutade skolan nu och cyklade hem. Arbetarna är kvar till 16.00 så just nu slappar jag i soffan och lyssnar på deras snack. Skoldagen idag muntrades upp av att jag fick ett kort och ett litet paket av AnnaClara. Det var änglate som jag ska "festa" på denna busväderskväll! Tack sötaste det va alldeles för mkt!

Julkalender

Om man ska göra en personlig julkalendrar är det dags att börja nu! Det här är min kalender från förra året som lite inspiration! Man kan göra 24 påsar, paket, små lådor . . vad som ska vara i är ju självklart upp till en själv, men det är ju lite roligt om det är anpassat till mottagare. Min tjejkompis fick allt från ansiktsmask, lott, små pysselsaker, gratisprodukter till knas saker som sparrissoppa på påse, klubba, tablettask m.m. Ett tips kan vara att bara lägga en lapp i en lucka men något fint skrivet, ett kort eller  . . jaa precis . .bara fantasin sätter gränser!





God morgon lördag!

Igår bakade Joar och jag pizza. De blev super bra. Vi gjorde två stoora pizzor med samma fyllning, med enda skillnaden att J körde några få oststrimlor på innan ananasen kom på  och sen ost :) Vi åt med hans föräldrar, sen tittade vi på idol . . jag höll på att somna kl 20.30 . .

Nu har jag iaf sovit i 10 timmar och känner att det börjar vända med snörvleriet/hostan!
Jag ska snart åka ner till pappas jobb. Där ska han få sin födelsedagspresent/farsdag lurar på om jag kan köpa fika innan med? Sen ska jag fixa ett pärlcollie. Vid 11 kommer AnnaClara för vi ska åka ut till IKEA! I efm ska vi spendera tid på Clinicum för att öva inför tentan!

Här är ett videoklipp från Clinicum med vår handledare . .



hick hick!

Eftersom det är vattenläcka på drottninggatan har mitt hur inte tillgång till vatten, så jag begav mig ner till Netto för att slippa vätskebrist. Som vanligt var det mycket folk vid 17 tiden. När jag står och ska välja juice ser jag att någon tittar överdrivet mycket på mig. Det är en kvinna i 40-45 års åldern. Jag tittar inte tillbaks. Tillslut säger kvinnan:

- har hickan gått över?  Hon ler finurligt.

Va?! tänker jag? Nej hon tar fel på person (den här kvinnan känner jag inte är jag säker på) men hon fortsätter att prata och verkar säker på att vi träffats tidigare.
Ohhh nej så minns jag! Det är kvinnan från Willys! Mamma, pappa och jag var där och handlade för några veckor sedan. Jag hade grym hicka och var på "bus-humör". Pappa sa som vanligt: "Tilla det är någon som tänker på dig" (det brukar han säga när jag hickar) och då svarade jag pappa med " Men du, det är det väl ALLTID!!"  Bland grönsakerna var det bara jag mamma pappa och den där kvinnan och det gick inte att ta misste på att hon "tjuvlyssnade" på pappas och min konversation. Senare när jag körde runt med min kundvagn log hon i smyg :)

Det var alltså DEN kvinnan som stod framför mig på Netto ikväll med en hand på min arm och berättade om när jag var och handlade med mamma och pappa och hur gärna hon hade velat ropa "EN ORM!" när jag stod och tog potatis, men inte riktigt  hade vågat. Hon hade tidigare läst om hicka och att "skrämma bort" den tydligen :)

Vi ses! va det sista hon sa när jag försvann i vimmlet på Netto . .

- you made my day :)

saviour


listad & klar

Vad gjorde du kl 08 imorse: vaknade
Vad gjorde du för 15 min sedan: drack te och kollade på tv, och fixade på bloggen, och . .
Det sista du sa högt: oj det va jättelänge sen om inte hosta räknas . . vid 11-12 pratade jag i tfn!
Det senaste någon sa till dig: hejdå  antagligen (mamma i tfn)
Vad har du druckit idag: snittar säkert på 5-6 koppar te!
Vad var det senaste du åt: loopisar! Konkurrent till allbran va? ;)
Vad var det senaste du köpte: mjölk, ärtsoppa, bananer & flingor
Vad är det för färg på din ytterdörr: mörk trä
Vad är det för väder hos dig nu: nattsvart snart
Godaste glassmaken: choklad & blåbär
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: nej jag är ju vuxen va?
Sover du tungt: nej, men för första gången tror jag att jag sov i soffan idag!
Drömmer du mardrömmar: ibland . . men mest roliga drömmar. Jag gör mkt knas i dom!
Trivs du med ditt jobb: jaa! skulle behöva några jobbdagar nu!
Favoritlåt just nu: Linköpingslåten kanske?
Vad ser du om du tittar till höger: tända ljus i fönstret o massor av annat . .
Vad gör dig glad just nu: att jag ska åka till Alperna i vinter!
Vad ska du göra härnäst: sova
Höger eller vänsterhänt: hö dexter
Humör just nu: tråkdag!
Favoritgodis: "pandalakrits"
Kläder just nu: leggings & rosa adidas
Sommarplaner: jobba!
Spelar du något instrument: det går deprimerande dåligt på den fronten numer . .
Morgon eller nattmänniska: jag är nog inget av det snart . .men mer morgon
Vad är viktigast för dig: att må bra och vara lycklig med dom man gillar allra mest!
Är du kittlig: inte ett dugg faktiskt
Stjärntecken: vattuman
Äckligaste insekten: oj, kan vi inte byta ut det till mysigaste?!
Stökigt eller välstädat: är väldigt olika hos mig . . men oftast är det representabellt . .
Längtar du mest efter just nu: att bli frisk snart så jag kan träna igen!
Imorgon: Fyller pappa år!!

Om du har en ful dialekt . .


virusmonstret släpper inte sitt grepp . .




Efter en noskapin (dämpar hosta) sov jag nästan 2 timmar nu mitt på dagen! Jag var ju hos läkaren i f.m och han kunde inte ge annat råd än att ta det relativt lugnt och vänta ur fökylningen/hostan/öronen . . Trumhinnorna buktade och det e därför jag hör lite knas. Trycket är lite konstigt va!

Det sprang omkring lite studenter på vårdcentralen! Tänk att om några veckor gör jag detsamma. Jag har haft TUR och ska vara på en VC mitt i city i Linköping medan kompisar får åka till både valdemarsvik, söderköping och österbymo och dessutom betala allt resande själva! (Men nästa termin blir det ju säkert jag som får åka ut?)


Har tänkt göra två skolsaker idag, så det är bäst jag tar tag i dem nu!

Hej & hå och bloggen ser mer än tråk ut fortfarande såg jag ;)

koll på allt!



Med facebook får man koll på det mesta. Kajsa verkar ha haft en givande helg ser vi här . . HERRE!

julkorten är fixade!!



Trevlig lördagskväll! Nu ska vi ut och äta - toda la familia!

html-strul . .

fixade för mkt imorse med HTML-koderna för bloggen! Lade dit dagens citat/ordspråk, ändrade typsnitt, info m.m
 MEN vad hände ?!. . alla kategorier i höger spalt försvann utan att jag kunde förstå varför! Dessvärre hade jag inte sparat stillmallen eller kodmallarna . . men på min dator hittade jag koder sen januari 2007 . . så såhär såg bloggen ut då! Lite nostalgi tills jag ändrar alltså ;)

RSS 2.0