friday!



 

spikat & klart

Nu har vi beställt en grön och en lila spikmatta min bror och jag!

Så här kan det tydligen gå till när man testar:



soliga tisdag!

Vart uppe sen 06.00 pigg som bara den.. men nu tusan börjar jag sega av lite. Har varit i skolan för utvärdering och bl.a fått ett skriftligt omdöme kring den examinationen jag haft. Igår var min sista dag i motala, och det var skönt! Avslutade i helgen med en katetersättning som gick utmärkt :)

Så idag småstartar jag lite med sommarjobb.. blir en kväll på Siktet. Har klurat i tre dgr på koder, inlogg osv . . rätt onödigt eftersom de ändå kanske ändrats sen jag var där i höstas (!). Det ska bli väldigt roligt att komma tillbaks iaf. Tänk att det är min fjärde sommar där! Troligtvis är det även min sista sommar . .

Nej nu ska jag ut och rasta Kajsa i hennes tentaplugg :) Blir en sväng runt Stångis!

lördag.

Nu ska jag strax åka till Motala. Känns drygt att åka 2 h innan man börjar praktiken, men nu har jag ju inte mkt kvar där! Har gjort en lasagne och ska snart packa väskan. Blir nämligen till att sova i jourlägenheten!

herrå.

OSIS + dust it

 

Tydligen var jag lite sen med detta "mirakelmedel" då men nu har jag iaf testat :)
Produkten ger volym från hårbotten, och en matt strävhetskänsla som är lätt att jobba med tyckte jag!
Hur håret känns dag två återstår att se, tydligen ska det vara bra om man har lite oljiga rötter med.

frisyr



Inte för att jag förstår vad hon säger, men det hon gör är lite coolt :) Ska testa nån gång!

mål.



Våren 2009

* klara av alla tentor - check
* gå på kravall - check
* nya helvita gardiner
* ta bort julgransbelysningen och vårfixa hemma! -  check
*  . . .
* . . . - check


Måste erkänna att mål 4 "ta bort julgransbelysningen" var lite rolig  så här med lite distans. .
Jag är självklart mest nöjd över mål 1 eftersom jag läser ett program som är tufft (för så är det). Och för att jag numer kan titulera mig undersköterska! (fint ska det va ;) - vilket iaf inom kommunen höjer min lön en hel del.

Här om dagen skrev jag en hel sida om förväntningar, önskningar, mål om sommaren 2009. Rätt kul att läsa i efter hand. Men den handlade mest om alla roliga slappomansaker jag ska göra, don´t you worry :)

sebbe.

Igår var det tema "fågelliv" i Karlavagnen i P4. Det var sjukt tråkigt, men sen kom detta klipp . .

41.45 min in i programmet -- > http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=1756480&BroadcastDate=&IsBlock=

notera programledarens medlidande . .

huvudet på spiken



Nu har pappa precis vart här och hämtat deras e tickets till flyget. Föräldrarna ska till Riga i veckan. Pappa lovade att titta efter spikmatta ..  vilket jag betvivlar, det e ju lite av en hype här i Sverige. Har iaf hittat den här fina yantramattan som jag är lite sugen på! Någon som testat? Yantramattan finns iaf på Life och har 30 dgrs "prova på tid".

Annars har det vart en lugn söndag, lite plugg, ett varv i ryd, blev 5:an  - ingen kanontid men ändå acceptabel tid för att inte sprungit på läänge! Imorgon har jag klinisk examination. Men vi väljer och kalla det "inlärningstillfälle". Ska läsa in journal, labbvärden, prata med patient och sen utifrån det skriva omvårdnadsåtgärder. Hoppas att det flyter på och att jag får en patient som är "bra".

Har även fått jobbtid nästa vecka samt lite nästnästa. Nu är det två uppgifter/arbeten kvar i skolan samt utvärderingar & reflektioner . .

nya tider snart . .




Igår kom mitt jobbschema för sommaren! Satt och fyllde i min almanacka nu och märkte att den tog slut! Visst tusan . .  jag har en almanacka från "personlig almanacka" och man får bestämma i princip all design och upplägg . . därav tar min slut i början av juli. Funderar på att göra en ny almanacka men jag tycker priset 275 är lite dyrt . . När öppnar Granit? Kanske kan jag köpa en där istället?
 
Eller . . 275 kr är kanske okej när man får bestämma allt från ränder på sidorna, till färg på gummiband, och man ska ha med namnsdagar . . jaa todo? Det är viktigt att format och kvalité är bra, eftersom en almanacka slits en hel del . . och man vill ju ha en fin kalender hela året!

Hur som helst gillade jag mitt sommarschema! Kommer jobba 85.7 % - det är lagom, kan man plussa på lite timtider :) Fick även på den avd jag prio ettade. Behöver heller inte oroa mig för att lägga ner 3-4 veckors intensivplugg heller . . då svaret på den stora T3 tentan kom igår :) Weiii! Det firades med paella, vin och Ben n jerrys (glass mamma). Vi passade även på att fira Krösus och min namnsdag igår (Linnéa).

Nu väntar 2 dgr praktik Motala, kommer hem imorn efm!

Kändisarna du inte visste fanns

Här kommer den efterlängtade listan för 2009, håll till godo!


1. Trollet (1)
Föregående års etta kan inte annat än stå kvar. Nu ännu stadigare i ny beige manchesterjacka.

2. Stressoman-mannen (2)
Den här lite äldre mannen småspringer, verkar vara stressad och mycket "viktig". Kostym och portfölj är hans signum. Rör sig främst runt sociala förvaltningen-stan-biblioteket (där han ibland läser). Det ryktas om att han är känd sen längre tillbaks i tiden vid LIU . .

Jaa föregåendes år beskrivning låter jag stå kvar. Mannen heter Alf och är sjukt bra det här med tåg . .

 3. Prinsessan (ny)
 Man kan lät missta sig för att detta är nån slags möhippa. Det är isf möhippa 365 dagar om året . . varje år.

4. Trollet II - den söta (ny)
En stammis på friskis, ses även ofta i stan med vattenflaska i högsta hugg med ryggsäcken hängandes över ena axeln. Ligger alltid en halvtakt efter på passen. Alltid glad och man kan inte annat än le när man ser henne :)

5. UFO-mannen (4)
 Nedre plan på stadsbiblioteket. Var och varannan dag. Låångt hår och urtvättade t shirts. Har setts läsa "UFO-nytt" och spela dataspel. Är man inte tvungen att söka ett visst antal jobb som arbetslös? Eller e det kanske DET han gör?

6. Rödakorset-Erik (7)
Att gå förbi utanför Linds om han inte står där känns som att något fattas. Enligt repotage i Kanal Lokal har Erik minskat ner sitt antal timmar med bössan. Att skramla ger nämligen förslitningsskador.

7. Sliskoman i permobil (9)
Kör som en galning, med håret fladdrande i vinden. Stöter på allt och alla. Se upp - blicken i marken om du hör ilande permobilljud alltså!

Störst varning för HU studenter!

pelargoner



nya vitingar . .

tårtkalas





Firade "KZ" lite igår . . Peter & Viktor och jag fixade tårtan. Citronfromage, melon, mango, ananas, vindruvor ..  Hon fick ett presentkort på hemlig utflykt också. En dag händer det . .

söndagsbageriet har öppnat




De här goda kolasnittarna är jätteenkla att göra! Här är receptet! I efm kanske kanske vi ska baka meeer :)
Gräslöken i bakgrunden vittnar om att en av mina favvomat"rätter" har gjort sitt inträde - färskpotatis, sill & gräddfil :)

Åtvidaberg - metropolen

Nu bär det av mot Åtvid!
 
Enligt hotellets hemsida ska det finnas bassäng. . ojoj vad tror vi om detta? Hinner man med en simtur?
Nej bäst jag går ner till stationen och möter upp Thelma & Mathilda . .


So long!

Tillus.


inspiration

     

Här är vad jag tänkt att sy i gardinväg! En 1700-tals kappa! (mest lik den nedersta bilden). Mamma och jag köpte tyg på Strömma redan i somras, men snart så :)
Det blir en gardin i vitt lintyg (stadigare än det på bilden ovan) Min vän Carro har tipsat om att lägga in en rulle typ "presentpappers" så att upprullningen inte "svajjar"  . . 

back on track.


Idag var en bra dag, inte lika stressigt som igår då jag och min handledare "jobbade över" nästan två timmar! Självklart kunde jag gått innan henne, men som vanligt finns inte tillräckligt tid och vi behövde lite tid för utvärdering och check.

Jag hade min lilla sal och min datavagn, delade ut mediciner, kopplade lite syrgas och inhalationer . . dokumenterade och fixade med hemgång. Lite lagom sådär efter två dagar där jag inte ens vet vad jag gjort ;)

Imorgon ska jag träffa en tjej i klassen och fika på stan, sen tvättid (äntligen!) sen blir det kanske till att åka hem till mamma & pappa på kvällen . . behöver lite hjälp med ett nytt "projekt" :)

På fredag åker jag på arbetskonferens i Åtvidaberg (!) hotell stallet hägrar där SISU ska idrottutbilda m.m

Det blir great . . .

Just det! Lite kul . .

Bilden ovan: http://www.lio.se/templates/Page.aspx?id=28756

Jag, två blivande läkare, och min f.d handledare i bakgrunden. Bilden togs i vintras . .

ledig söndag!


f.d barnvakten och f.d lilla barnet . .  idag har vi åkt inlines, och fikat på balkongen.

Nu ska jag titta vidare på Professor Hans Rosling på SVT!!

ice ice baby

På lördagen åkte pappa och jag till landet . . på kvällen grillade vi entrecôte och "marshissar", tyvärr va det lite fel temp på grillen så vi fick de sistnämnda inte toppenbäst ;)

På lördagen åkte jag in och hämtade mamma, sen spenderade vi dagen mest ute i gassande sol. Räffsade löv, kollade på fasaner och jag läste lite Kallentoft. På vägen hem stannade vi på MAX för en sk. "maxbox" . . på något sätt strulade isautomaten när pappa skulle ta is, så  folk skrattade lite när det blev en stor ishög på golvet samtidigt som pappa (utan att personalen hör) säger "det är nått fel på er maskin" varefter de tillslut svarar "tryck på knappen en gång till"


1:a maj välkommen!

Blir inget första majtåg för min del idag, möjligen en tripp till landet :)
Gårdagen var great! Sov 1 ½ timma efter praktiken och sen hann jag precis fixa färdigt innan det blev förfest här! Var ganska mkt folk men inte jobbigt trångt ändå! Sedan blev det kravall AKUTEN ute vid campus valla . . far away ;) Där var stämningen på topp, mötte lite folk från "förr", + 3 killar och en tjej från min klass (bara)

Pigg trots 3 h sömn, väntar på att pappa ska vakna nu bara så han kan ringa mig!

  

bilder från facebook . .

RSS 2.0